Ulje kokosa za njegu kose

Prirodno ulje kokosa vrlo aktivno koristi se za njegu kose. To je uopće vrlo popularan kozmetički alat koji se dodaju u kupke, čine maske za lice, koriste kao sredstvo za masažu, jestivi (proizvod utječe na smanjenje tjelesne težine, ubrzava metabolizam, jača imunitet). Ulje kokosa se koriste u sastavu kreme sredstava, a također se koristi kao lijek, заживляющее rane (pri мозолях, pukotine, opekline).

Opseg kokosovo ulje

1. Kokosovo ulje , kao što su hrana i ljekovito sredstvo. Ulje se brzo probavlja, to je jednostavan i ne sadrži kolesterol. U kokosovo ulje, puno korisnih tvari. Osim toga posjeduje antibakterijska, antivirusna i antifungalna svojstva. Proizvod ne šteti slici, a sportaši često se dodaju u hranu.

2. Kokosovo ulje kao lijek od sunca. Često se koristi kao sredstvo za sunčanje, jer ulje pokriva kožu jedva primjetnom filmom, pri tome ima malo razine SPF. Međutim, moramo se sjetiti da je kokosovo ulje dovoljno može zaštititi kožu, pa je bolje koristiti posebne kreme za sunčanje.

3. Kokosovo ulje je za masažu, vlaženje i hrane. To je prilično jeftin proizvod, omekšava, vlaži i hrani kožu, a osim toga, ima ugodan miris. Kokosovo ulje može poboljšati funkcije kože, čime se dobro liječi mikro pukotine razilaziti i oštećenja. Osim toga, to je sredstvo za borbu protiv bora, провисаниями i strijama.

4. Kokosovo ulje za prehranu i omekšavanje kose. Kokosovo ulje – davno, ali narodna alat za kosu. Često se koristi kao maska, jer je ona ravnomjerno širi po cijeloj dužini kose do vrhova, čime предохраняя od mehaničkih i kemijskih utjecaja, dok za pranje, sušenje ili slaganje. Nakon što je tretman kose je kokosovo ulje, oni postaju sjajna, zdrava i manje секутся. Sve zato što je ulje gustoće struktura ne daje kosi izgubiti protein.

Nekretnine kokosovo ulje

Kokosovo ulje čvrste, tako da na niskim temperaturama stvrdnjava i postaje neproziran. Međutim, lako se rastopiti u rukama, na vodenoj kupelji, u микроволновке. Tada rastopljeni maslac povoljno nanositi na kožu i kosu – ulje kokosa postaje tekuć i transparentan. Budući da ovaj proizvod je gusta i masna, bolje je koristiti malu količinu.

Nerafinirano kokosovo ulje se sastoji metoda hladno prešana. Ovo ulje ima ugodan miris. Međutim, ne zaboravite da je kokosovo ulje камедоногенное (može uzrokovati pojavu akni), pa stručnjaci ne preporučuju ga koristiti na koži glave i lica, posebno masne.

A evo рафинированное kokosovo ulje ima jedva уловимый miris masnoće i ima manje hranjivih tvari. Ovo ulje se može utrljajte u korijen kose i nanesite na kožu lica.

Proizvodnju kokosovog ulja

Prirodno kokosovo ulje možete pripremiti i kod kuće: suho ili svježe meso kokosa prelijte kipućom vodom i držite dva sata u vodenoj kupelji. Nakon toga, meso, iscijediti, a tekućina se stavi u hladnjak (kada se osuši na površini formira ulje kokosa). Osim vlastite proizvodnje kokosovog ulja, možete ga kupiti gotovi (po mogućnosti od najskupljih).

Dovoljno dobre kvalitete kokosovo ulje je izvađen iz the kopra (sušena meso kokosa, koja je na 50% se sastoji od ulja) metoda za novinare. Međutim, neki proizvođači u cilju uštede uz pomoć usitnjavanje i prešanog s toplom vodom zaraditi do 65% ulja.

Kada kupujete kokosovo ulje treba obratiti pažnju na oznake koje potvrđuju da su dobili proizvod po svim standardima. Tako, konzole za video-igre «Organic» (bio) znači da se u proizvodnji ulja se koriste samo kokos s ekološki plantaže imaju certifikat Organic. U skladu sa evropskim standardom Expeller Pressed znači da je temperatura pri отжиме nije bila prekoračena 243 S, a Cold Pressed – temperatura pri отжиме ne prelazi 50 S (hladno centrifugiranje).

Metode korištenja kokosova ulja za kosu

1. U zavisnosti od vrste ulja, da ga treba koristiti ili na cijelu dužinu kose, ili na kožu. Neosporno, za kosu koristan nerafinirano kokosovo ulje (ne preporučuje nanositi na kožu). Dakle, ako je ulje рафинированное, možete ga nanositi na korijen i na cijelu dužinu kose.

2. Kokosovo ulje se ne preporučuje koristiti kao osnovno ulje, navodno zbog masti.

3. Kokosovo ulje često se koristi prilikom suhom i normalnom tipu kose, ali kada жирном najbolje ga je nanositi samo po dužini.

Koristiti kokosovo ulje se može na više načina. Prvo, moguće je nanijeti ulje na češalj, a nakon češalj za kosu po cijeloj dužini (osim korijena). Samo treba uzeti nekoliko kapi.

Također možete napraviti masku za kosu od prirodnih kokosovog ulja. Za ovu malu količinu ulja растапливают i nanosi na kosu, utrljava u kožu. Kosa prekrivena filmom hrane, i držati prilično dugo (možete i preko noći). Ako je kosa masna, možete dodati žličicu kokosovog ulja u manje masna ulja ili jestivo ulje kokosa sa кисломолочными proizvodima. Da se ulje dobro promiješati sastojke isplati se oštriti.

Gdje kupiti kokosovo ulje

Kokosovo ulje se može kupiti u online trgovinama koje specijalizirati u eteričnih, biljnim uljima, proizvodima мыловарения. Osim toga, ulje kokosa mogu se naći među indijskih začina. Ulje kokosa se mogu kupiti u турпоездках (Tajland, Indija, Egipat, Turska, itd.). Trebali odabrati nisu male bočice sa svijetlim natpisima, a velike banke.

Ulje kokosa se obično ne prodaje u ljekarnama ili na tržištu.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: