Što učiniti ako обгорела u solariju

koža обгорела u solarijuSolarij — umjetna zamjena prirodnog sunca. Ako u suncu možete uživati samo u ljetnim mjesecima, možete posjetiti solarij godišnje. A možete обгореть u solariju? Naravno, možete i uzroka ovog stanja je:

  • previše dugo trajanje vremena posjetiti solarij;
  • instalacija u salonu novih lampi, koje imaju na kožu jak utjecaj, nego stare lampe. U ovom slučaju učitelj mora obavijestiti pacijenta o svim promjenama i smanjiti trajanje sesije posjetiti solarij;
  • posjet postupak po prvi put;
  • korištenje usluge solarija bez posebnih zaštitnih sredstava za podmazivanje (kreme, masti, sprejeva), to se posebno odnosi na osobe s osjetljivom kožom.

Ali ipak, ako se dogodila situacija da je koža обгорела u solariju, što onda?

Prva pomoć za обгоревшей kože

U slučajevima, ako je koža обгорела u solariju, možete koristiti recepti koji spašavaju čovjeka kada обгорании pod zrakama sunca, na primjer, koristiti kiselo vrhnje ili čaj lišća čaja. Ali ipak, ako je koža обгорела upravo u solariju, preporučuje se iskoristiti медикаментозным blagim sredstvom — Pantenol kremom. Na покрасневшую kožu se nanosi Pantenol u obliku spreja ili kreme, nakon čega kožu ne dira, ni oprati neko vrijeme.

što učiniti ako обгорела u solariju

Ako je koža обгорела u solariju, onda je sve tijelo počinje svrbjeti. Za ublažavanje tog stanja na tijelo ne morate nositi uske odjeće samo od prirodnih materijala. To će красноте устраниться, a upaljene koži da «diše».

Kada je koža обгорела u solariju, kada će se takvo stanje? Sve ovisi o типажа kože i stupanj opekotina. Jednostavno обгорание nestati preko noći, a ozbiljniji crvenilo može ostati par dana. Također treba imati na umu da je teške opekotine od solarija može podmazati sprejem od opeklina. U ovom slučaju se primjenjuje anesteziju, protuupalno, regenerativna učinak. Od toga se koža na tijelu će početi intenzivnije uzeti svoj izvorni oblik.

Kada обгорела u solariju kako ukloniti crvenilo? U pomoć će doći svi isti Pantenol ili sličan mu je lijek koji sadrži u svom чудотворном sastavu aktivni sastojak — Декспантенол. Za otklanjanje crvenila na tijelu je potrebno stalno vlaži kožu, ali ne može to učiniti uz pomoć vode. Mnogo efikasnije sa zadatkom vlaženje pomognu kreme, na primjer, Dječji ili istu masnu kiselo vrhnje.

U slučaju kada je lice обгорело u solariju, osim pružanja prve pomoći koži, potrebno je na neko vrijeme u potpunosti odustati od bilo koje šminke. Strogo je zabranjeno koristiti alkoholna jastučića tonika ili krute scrubs. Ne preporučuje se koristiti tonskim kremama, maskama-filmove, u prahu ili sredstvima protiv bora. Dovoljno dati osobi da se opustite za oko 3 dana da se vrati sve na svoje prvobitno korito.

обгорела u solariju foto

Što učiniti ako обгорела u solariju, a nakon toga se zdravstveno stanje naglo pogoršalo? U tom slučaju preporučljivo je uzeti tabletu s lijekovima protiv bolova ili antipiretik sredstvo. Ako se zdravlje ne dolazi u normalu u roku od nekoliko sati, onda treba pozvati liječnika. Obično se ova situacija se javlja zbog oštre reakcije organizma na postupak.

Nakon što je обгорела nakon solarija, ponovno ići u ovo mjesto preporučujemo da ne ranije od tjedan dana. Ovaj put je dovoljno da se koža vratila u svoje prijašnje stanje. U sljedeću sesiju treba prepoloviti trajanje postupka, inače ponovno обгорания se ne može izbjeći.

Da bi izbjegli opekline od solarija, prije zahvata preporuča se konzultirati s učiteljem o trajanju razgovora, o potrebi koristiti posebne kreme i metodama za pružanje primarne samo-pomoć kod opeklina.

 

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: