Što se događa ruž za usne?

Moderna žena je jako puno vremena troši na šminku, a na izbor kozmetike još više. To se može reći i prije svega o ruž za usne. Prije izbora postavlja mnoga pitanja.

Malo povijesti

Prvi ruž za usne, koji je bio otkriven na iskopinama arheolozi, bila je šuplja stabljika biljke, koji je bio ispunjen bojom, pomiješana sa životinjama masti. Međutim, ruž za usne nije uvijek bio isključivo ženski kozmetičkim sredstvom. U XVIII stoljeću, na primjer, ruž ostane samo muškarci. Zatim usne počeli slikati glumica. A s dolaskom filma postalo moderno очерчивать usne. U dvadesetim-svojim četrdesetim, žene naslikao svoje usne ne do kraja, da usta vizualno učiniti manje. A u pedesetim godinama trendi postali prirodne konture usana.

Danas ćemo govoriti o tome, što su ruž za usne.

Što se događa ruž za usne?

Hidratantni ruž za usne

Takav ruž treba koristiti u toplo doba godine, posebno kada je svoje usne zahtijevaju vlage. Osim toga, da je ona joj usne, ona ih vlaži, štiti od peeling, a ponekad i od štetnih sunčevih zraka.

Увлажняющую usne se još naziva mat. Obično u svom sastavu uključuju različite ulja, kao što su avokado, kakao, kokos ili suncokretovo ulje. Osnova takav ruž za usne se sastoji od biljnog ili mineralnog voska. Ona će odgovarati ženama bilo koje dobi, jer se u njoj vrlo bogata paleta nijansi. Postoje, međutim, takav ruž za usne ima jedan minus – ona je prilično brzo briše, tako da ćete morati stalno dotjerati usne.

Što se događa ruž za usne?

Hranljiva ruž za usne

Za razliku od hidratantna, hranjiva ruž ne ima karakterističan sjaj. Ona je uglavnom ili mat ili lagano svjetlucanje. A ona ovisi o tome što u svom sastavu osim boje i voska ulazi u prahu. Hranljiva ruž je posebno dizajniran za hladno doba godine, jer je to u stanju spriječiti pucanje usana. Njegova mana je da se prostire. Međutim, to se može popraviti pomoću conture olovka. A kako bi usne pod takav ruž ne izgledaju ravne, nanesite na centar donje usne malo ulja ili sjaja.

Otporan ruž za usne

Prednost ove ruž, treba joj i ime kaže. Ako vas iritira činjenica da je vaš ruž ogleda ili ugasiti, da će vam odgovarati otporne ruž za usne. Otpornost to ruž za usne od osam do dvadeset četiri sata. Takav učinak je postalo moguće zahvaljujući činjenici da je u njegov sastav ulaze hlapljivih estera i pigmenti za bojenje. Estera je nepostojan, odmah nestaju, a ostaje na usnama samo tanka пленочка. Nanosi se takav ruž za usne zahvaljujući posebnoj teksturi.

Chapstick

To je korisna za usne štiti vaše usne od isušivanja, pucanja i štetnog djelovanja sunčeve svjetlosti. Takav ruž je posebno potrebna u jesen i zimi. U nju sadrži hidratantne i hranjive tvari, ulja i vitamini. Boje od takvih ruža za usne nisu postigli, jer je namijenjen isključivo za zaštitu usana.

Sjaj za usne

Kao i higijenski ruž za usne, sjaj može sadržavati i vitamine i ulja, koja će se brinuti za usne. Ulja u sjaju mnogo više od boje, tako da se briše sjaj dovoljno brzo, štoviše, boje блесков nije jako svijetle i sočan. Međutim, u zadnje vrijeme proizvođači su počeli proizvoditi блески namijenjen upravo za boje, a ne njegu. Sjaj učinit će vaš make-up i prirodnije.

Pravi izbor je ruž za usne

Izabrati ruž treba vrlo pažljivo, jer ona ne samo da mora otići po boji, ali i dobro leži na usne. Krivotvorenje često se može naići čak i u specijaliziranim trgovinama, stoga tražite potvrde. Ako je ambalaža ruža za usne, oštećen ili ruž za usne je неоднородную strukturu ili boja, suzdržite se od njezine nabave. Štap ruž za usne mora biti čvrsta i ravna, a njegova površina mora biti glatka. Također, na površini ruž ne bi trebalo biti kapljica vlage, ona mora lijepo miriše i dobro označeni na usne. Također ruž ne treba topiti na suncu.

Kako pravilno odabrati boju ruža za usne, testirati ga na listu papira ili na stražnjoj strani dlana.

Kvalitetan ruž za usne odgovornost točno, bez grudica. Zatim pričvrstite tester za lice i vidjeti odgovara li vam ova boja.

Uživati пробниками u trgovini nije higijenski.

Također je nužno obratiti pažnju na rok trajanja ruž za usne, jer on ne smije biti veća od tri godine. Međutim, tri godine ruž može pohraniti samo pod uvjetom da ste ga nanositi četkom i pravilno držite. Ako ste nanesite ga na usne, na uobičajeni način, rok trajanja ruž za usne će biti smanjena i do godinu dana. U slučaju da na nju došli sunčeve zrake, rok trajanja ruž za usne će biti ne stariji od tri mjeseca.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: