Шеллак za nokte: što je to i kako se nanosi?

9951_160Nail шеллаком dobiva sve veću popularnost, postupno сгоняя nadzemni nokte i obični lak kratkog vijeka.

Razlozi za njegovu široku popularnost u potpunosti razumio. Prvo, шеллак se nanosi na svoje prirodne nokte, tako da to izgleda prirodno i ne ometa u obavljanju svakodnevnih zadataka. Drugo, održana je takva manikura do mjeseca! Treće, ono što se lak ne osuši ne na zraku, daje ogromnu prostranstvo za kreativnost: crtanje na noktima шеллаком snagu da čak i nije jako oprezan i pažljiv djevojke, jer u svakom trenutku možete sve ispravi uklonite pamučnim štapićem bez posebnih стирающих tekućine.

Unatoč činjenici da je шеллак popularan među majstora nokta usluge i клиенток, postoji puno pitanja o ovom postupku. Na primjer, kao što se često može učiniti шеллак, štetno to ili ne, a možete napraviti manikuru s шеллаком kod kuće. No, sve u redu.

Što je шеллак za nokte

Mnogi brkaju pojam gel-lak шеллак, pa je potrebno odmah napraviti doradu. Zapravo Shellac – to je samo prva tvrtka gel-lakova, koji je postao popularan, pa ona je ostala za sve sluh isto tako, kao i mnogi zvali pelene памперсами. Danas postoji mnogo proizvođača gel-lak, ali smo poceli razgovor s «šelak bila», onda условимся da je tako i da će ga kasnije nazvati.

Шеллак – to je križ između običnog laka i gela. Ako pogledate njegov sastav, može se vidjeti u popisu sastojaka олигомеры i сополимеры. Pod dejstvom uv zračenja lak lijekove i čime koči. Tanji sloj, bolje je da se osuši na noktima. Stoga, kada se koristi шеллаком vrijedi pravilo «bolje da nekoliko tankih slojeva, nego jedan debeli».

Шеллак: štetan ili ne?

Još jedno pitanje koje zanima mnoge, tiče opasnosti korištenja шеллаков. Sama po sebi шеллак za nokte nije štetan, ako ga pravilno nanijeti i poletjeti. U usporedbi s proširenjem nokte шеллак ima niz prednosti:

 • Pri skidanju da ga ne treba datoteke dolje s nokta;
 • Шеллак se nanosi na svoje nokte, što znatno smanjuje vrijeme ukrašavanje noktiju gotovo dva puta;
 • Шеллак za razliku od akrila ne sadrži štetne i opasne kemijske tvari (npr. formaldehid);
 • Nokti nakon uklanjanja šelak bila ne oštećuju, ali za vrijeme шеллак drži na noktima, oni imaju vremena da se pristojno narasti. Tako da se može reći da шеллак čak štiti ногтевую tanjur od čips i ljuštenja.

O rastu i njegu noktiju nakon njega pročitajte ste člancima:

 • O brizi za наращенными noktiju
 • Povlačenje наращенных noktiju kod kuće

nokti nakon šelak bila fotografija

Ali ono što je bolje шеллак ili graditi odlučiti za vas. Može se reći da je to stvar navike i ukusa, jer se graditi često uključuje duge nokte, a шеллак bolje drži na maloj dužini.

Ne može se ne spomenuti o nedostacima šelak bila, iako ne toliko:

 • Vrijeme koje drži pokrivenost шеллаком na noktima, pojedinačno. Neki счастливицы idu s njima, čak i više od mjesec dana, neki vole ažurirati manikura, što je samo nokat vidljivo отрастает, a neki i tjedan dana ne mogu proći bez čips i oštećenja. Samo što je pokušao za sebe, može se saznati koliko dugo drži шеллак na svoje ноготках.
 • Unatoč činjenici da je шеллак drži na noktima je prilično čvrsto, on se deformira pod utjecajem vlage i višak temperature. Pojava microcracks između ногтевой pločom i lakom stvara rizik od razmnožavanja u njih bakterija. A to prijeti najmanje gljiva.
 • Mjesečni nanošenje šelak bila u salonu ili kod kuće može dokazati da se ne može priuštiti svaka djevojka. To je povezano s visokim troškovima materijala i opreme potrebne za manikuru.

Upute za nanošenje šelak bila

 1. Pripremite nokte na nogama i rukama tako što manikura.
 2. Обезжирьте nokte sredstvom za odmašćivanje za nokte gel-laka.
 3. Nanesite na nokte prozirnu bazu, osušite pod svjetiljkom, u skladu s uputama (obično 1 min).
 4. Nanesite na nokte na red 2-3 obojena sloja, od kojih je svaki просушивайте 2 minute pod svjetiljkom.
 5. Nanesite top – konačni prozirni sloj koji štiti lak od čips. Osušite pod svjetiljkom.
 6. Skinite ljepljiv sloj posebnom tekućinom.

Eksperiment i tražite nove ideje i slike na noktima. Шеллак će svake djevojke da se izraze kroz manikura, klasični french manikura ili rafinirani i sofisticirani dizajn.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: