Stil retro u odjeći

retro stil u odijevanjuTeško da je itko od ljudi se strogo pridržava nekog stila u odijevanju. Na svaki životni događaj nema svoj stil. Na šetnjama s djecom smo održali sportski stil, na večeru ужинах i u gostima — klasičan. A što je retro stil u odijevanju?

Stil retro — to je, obično, uspomene iz prošlosti. Rijetko kome se nije htio bih isprobati na stare stvari, koje su bile u modi u doba naših mama i baka. To se događa i tako da se stavi na sebe odjeću iz prošlosti, čovjek se zaljubljuje u nju, dugo. Ali svaka osoba je različita i retro stil oblačenja je odabrana s obzirom na to okolnosti. Na koje vrste podijeljen je retro stil u odijevanju?

  • Stil нэп — obavezno prisustvo чулков, haljine s nižoj struka (koje se savršeno mogu biti zamijenjeni платьями-košulje) i jako облегающий glavu šlem (to može biti shape ili kapa). U liku žene dobrodošli dugi pisak od tankih cigareta i nužno kratke frizure. Cijeli ovaj način je ispunjen samopouzdanosti i prkosa nekome.
  • Stil retro odjeće 30-ih godina — slika žene je više natječaja i чувствительнее. Od odjeće promatraju oblikovana figura haljine ili široke suknje, ali mora biti prisutnost čarapa u сеточку. Cipele — samo na visoku petu, to mogu biti i igle, i male platforme. Izgled žene drastično mijenja — živopisno oslikane usne, tanke obrve i valovita kosa do ramena. Slika prihvaća seksi i uzbudljivo, gdje je čak i vulgaran karakter.na slici haljina u retro stilu odjeća retro stil
  • Poslijeratnih godina — retro stil odijevanja u potpunosti mijenja. Sada cijeniti skromnost i eleganciju. Od odjeće popularan haljina i kaput dužine do sredine gležanj, cipele samo na niske pete, a frizura monoton — uske стянутые kosu u rep ravno ili заколоты u snop. Ovaj način ne traje dugo, i uskoro skromnost je zamijenjen шаловливостью. Pojavljuju bujne suknje sa izrazito naglašenom linijom struka, обнажается područje dekoltea na блузах, postaju modni male torbice, tanke naramenice i shape sa širokim poljima. Širi asortiman tkanina: pojavljuju se uzvišene baršuna, svile, satena. Boja odjeće je raznolika i široka. kako haljinu u retro stilu moderan ormar u retro stilu stil retro odjeća foto
  • 60-70-ih godina — u tom razdoblju stil retro i haljine postaju nespojive. Pojavljuju traperice, uske маечки, mini suknje i antilop cipele. Ali ovaj smiješan način brzo dosadi i opet u modu se vraća ženstvenost: haljine na točkice ili kavez, hlače capri hlače, košulje i s gola leđa i mnoge druge atraktivne stvari. Pored pojavljuje se novi: velike naočale, male trake marame i zavoj na glavi. stil retro - haljine slike retro stil haljine slike Stil retro u odjeći retro stil haljine slike Stil retro u odjeći

Čak i sada, nakon mnogo godina, stil retro zauzima vodeću poziciju među modni dizajner. I to ne čudi: vraćajući se u prošlost, čovjek uvijek misli o budućnosti.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: