Sapun za kosu: što učiniti i kako se koristi

Ako iz nekog razloga želite da opere kosu običnim sapunom, bolje je da to ne činite. U мыле puno lužine, tako da to пересушивает kožu, potiče pojavu peruti, a kosa oslabi. Za pranje kose, preporučuje se koristiti poseban sapun, u kojem je malo lužine. Sastoji se od prirodnih biljnih komponenti.

Kupiti takav sapun se može u trgovinama s prirodnom kozmetikom, kupi sapun ručne izrade мыловаров. Također ga možete skuhati i kod kuće, koristeći sve potrebne komponente za мыловарения.

Čine sapun za kosu kao i obično, samo dodati tvari korisne za kosu. To su eterična, prirodna ulja i biljni ekstrakti. U šampona i balzama ih nema.

Na primjer, stvarajući sapun za masnu kosu, koristite eterično ulje ružmarina, kokosovo ulje, juha od koprive, kamilice, nevena i dr sapun za suhu kosu dodaju takva ulja, kao što su: maslinovo, bademovo, репейное, ricinusovo ulje, ulje od sjemenki grožđa, kakao, jojobe i tako dalje

Ali glavna komponenta u мыле za kosu – limunska kiselina (citrat, natrij). Ona štiti kosu od tvrde vode i teških metala. Limunska kiselina promovira čišćenje kose i sprečava отложению na njih, vapna plaka.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: