Rok trajanja kozmetike – kako ga produžiti?

Čak i ako se na pakiranju od kozmetičkih proizvoda i vrijedi rok trajanja, to ne znači da kozmetika će se služi onoliko koliko je navedeno. Ako ste ispravno držite sredstva za njegu kože, onda je sasvim moguće da je rok trajanja završiti i ranije. I, usput, pod pravim uvjetima za pohranu, možete čak i produžiti život svoje omiljene kozmetičke proizvode.

Da je rok trajanja?

Ako je na ambalaži navedena datum proizvodnje i broj mjeseci koliko je moguće pohraniti kozmetiku, onda imajte na umu da ovi podaci važe samo za ne распакованных kozmetičkih sredstava. A kad ste ih već počeli da koriste, oni se više ne smatraju hermetički upakiran, odnosno rok mogući rad u njima smanjuje.

Ako se na pakiranju i uopće ne stoji datum, onda to znači da je rok trajanja ove kozmetike više od 30 mjeseci. U tom slučaju proizvođač ima pravo da ne navesti krajnji rok.

Relativno simboličke notacije proizvodna obilježavanje «M6» svjedoči o tome da možete sigurno koristiti određenim kozmetičkim sredstvom u roku od šest mjeseci.

Vrhnje i mlijeko

Распечатав krema za lice, učinite za sebe oznaku datuma kada ste to učinili. Od otvaranja krema vrijedi još šest mjeseci.

Mlijeko za tijelo koristiti dok se to ne završi.

A to znači prije i nakon sunčanja vrijedi samo u ljetnoj sezoni. Dakle, kao što ste ih uzme sa sobom na plažu, gdje su izloženi zrakama sunca.

Da se vaši krema ne postane okvira za razmnožavanje bakterija, ne kupujte previše velike boce kreme. Pomoću kreme, sakupljajte ih lopaticom ili выдавливайте iz bočice. Ni u kom slučaju ne притрагивайтесь na кремам zrake prstiju.

Ako se krema nekako oštetiti, kod njega se pojavljuje specifičan kiselkast ili neugodan miris, a isto tako može se odvojiti voda ili plak. Na taj krema dalje uživati ne isplati.

Rok trajanja kozmetike – kako ga produžiti?

Tonski krema

Prati ton krema ne više od šest mjeseci. A neki тоналке pogodan za korištenje i uopće 3 mjeseca. Oni su kreme, u sastav koje ulazi velika količina vode.

Isto kao i s običnim kremama, bolje je da će krema imao mjerni uređaj, jer se dodirom prsta on je prije će postati neupotrebljiv.

Tonski kreme potrebno je čuvati na hladnom mjestu. Ako ste primjetili neke sumnjive bijele mrlje, čudan konzistencija ili neugodan miris — выкидайте ova krema se ne štede.

Maskara i olovka

Da ne dovesti u oči bakterije, koristite maskara max 3 mjeseca.

To je još i zato što se maskara ima svojstvo загустевать.

I usput zube nakon svakog korištenja maskare bolje oprati, te položiti щеточку u cijev treba drastično (to sprječava ulazak zraka u spremnik).

Razrijediti vodom maskara se ne isplati, bolje potrošiti malo na novu. Uostalom, maskara koja se tuširala, može da padne u oči i izazvati коньюктивиты.

Olovkom za oči možete koristiti do 12 mjeseci. Napad na карандаше govori o tome da je kozmetičko sredstvo koristiti apsolutno nemoguće.

Ruž i sjaj

Rok trajanja ovog kozmetike 8 mjeseci – 2 godine. Ruž za usne od silikona vrijedi baciti prije.

Kao i u slučaju kreme, nanesite ruž četkom. Выкручивайте broj ruž za usne koji vam trebaju. Kada ste выкручиваете ruž, ona je izložena svjetlosti, što na nju utječe.

Загустевший sjaj za usne, čvrsta i klizi ruž za usne ne morate nalazi se u svoju torbicu. Svoje mjesto — u kantu za smeće.

Prah i sjena

Najduže među kozmetičkim proizvodima možete uživati u рассыпчатыми пудрами, румянами i sjene. Ako se pravilno skladišti ih možete koristiti 3, a onda i 5 godina. Glavna stvar — ne držite ih na suhom i perite kist, koji ih nanositi.

Puder i rumenilo se primjenjuju točke koristiti ne isplati. Ako рассыпчатые sredstva kozmetike postaju vlažne (o tome svjedoči ih držati na poklopcu), zatim dalje ih koristiti ne.

Na kraju podsjetimo da vam o tome, da se ne isplati koristiti tuđe kozmetike. Uvijek zapamtite o higijeni.

Isto tako ne smije se koristiti kozmetiku, rok trajanja kojoj je istekao. Ona ne samo da gubi svoje osobine, ona se počinje raspadati. Čak i ako ne postoje vanjski znakovi nekvalitetne kozmetike, njegova upotreba može rezultirati negativnim posljedicama, kao što su svrbež i iritaciju.

Rok trajanja kozmetike – kako ga produžiti?

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: