Prirodni lijekovi koji zamjenjuju sapun

U modernom životu, izgleda nestvarno bez toaletni sapun i druga sredstva na kemijskoj osnovi. Definitivno nam puno bliži koristiti lijepa mirisna gotove alate, koje imaju prekrasan обезжиривающий učinak. Naravno, pored tih medija postoji jedna nepobitna plus – ih je lako koristiti. Međutim, kontra od njih puno više. To je i moguće bolesti dišnih organa i alergije, kožni problemi, kao i pogoršanje zdravlja u cjelini i štetu za okoliš. Ali, postoje i alternativni lijekovi, koji su sasvim sposobni zamijeniti sapun. Sada ćemo se fokusirati na neke.

Prirodni lijekovi koji zamjenjuju sapun

Kućni sredstvo za čišćenje

Najčešći deterdžentom, koji se može pripremiti kod kuće, je mješavina ulja, kurkume i brašna. To je prilično učinkovit, ekonomičan i ugodan način za čišćenje kože. Koža koju pročistiti na taj način, u godinama koje dolaze zadržati svoju elastičnost i glatkoću.

Plastična glina

Plastična glina odlično je sredstvo za čišćenje tijela. Glina ima piling i antibakterijska svojstva, to se lako očistiti kožu i смоется vodom. Koristiti glinu dovoljno jednostavno: dvije-tri žlice razrijediti vodom, da se dobije konzistencija gela, zatim distribuirati to sredstvo po cijelom tijelu, nakon čega je isperite toplom vodom. Nakon ovog postupka, koža će biti čista i glatka.

Voće

Ako nikad niste oprali voćem, sada je vrijeme da to probati. Перезрелые bobice i voće će biti odlična alternativa гелям ili sapuna. Voće može pristupiti bilo: banana, jagoda, kruška, jabuka, breskva, maline i dr Plod treba se protežu do кашеобразного stanja, nanesite na kožu, držite deset minuta, nakon toga isperite. Nalaze se u voću biljnih vlakana je savršeno čisti kožu, a vitamini ga hraniti. Kora citrusa može se koristiti kao spužve. Citrusni plod je potrebno rezati na pola, iscijediti sok, a brusnim papirom s isprepleteni masirajte kožu. Nalaze se u voću eterična ulja iritiraju kožu, a elementi u tragovima i vitamini ga hraniti. Osim toga, to će biti odličan lijek protiv celulita.

Drvo pepeo

Prirodni lijekovi koji zamjenjuju sapun

To je sredstvo za čišćenje je nepravedno zaboravljen. Ih stalno koristili naši preci. Pepeo treba zaliti vodom u omjeru 1:2 i kuhati pola sata, procijediti kroz gazu. Dobivena tekućina je potrebno ohladi, nakon čega ga možete koristiti i kao gel za pranje. To znači koža je savršeno pročišćena, kao i освежается.

Kruh

Prirodni lijekovi koji zamjenjuju sapun

Kriške sivog ili crnog kruha treba preliti toplom vodom na dvadeset – trideset minuta, nakon čega se protežu u celuloze i oprati ove alat za tijelo. Isprati to s kože običnom vodom. Nakon takvog alata je vaša koža kao kod bebe.

Scrubs

I vi sami možete pripremiti piling tijela. Kao osnova za njih mogu koristiti kave jeku, kandirano meda, morske soli, kao i pšenične ili zobenih mekinja. Oni se mogu koristiti zasebno ili u kombinaciji s uljima, voće, kiselo vrhnje ili vrhnje. Sve ovisi o vašoj mašti ili od tipa vaše kože.

Eksperimentirati i pronaći najprikladnije za sebe opciju. Kućni pripravci ne će imati na vašu kožu od negativnih utjecaja, a također ne narušavaju njegova PH — ravnotežu. Ako se isključite iz deterdženata na kemijskoj bazi, ubrzo ćete da vaša koža postaje glađa, prestala oljuštiti i ima zdraviji izgled. Ljudi koji su se preselili na prirodni proizvodi za čišćenje tvrde da je njihova koža s vremenom toliko oporavi kiselo-alkalnu ravnotežu, da sama sebe čisti. Na taj način, od vas će biti dovoljno tjedni kontrastno tuširanje s glinom ili solju, a s druge gore opisane sredstvom.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: