Prehrana kod gubitka kose

Nema strašnije noćna mora za djevojke, od problema s kosom. Lomljive, тусклость i, posebno, gubitak kose u stanju zasjeniti život bilo čak i vrlo lijep i samosvjesne mlade ličnosti. Впопыхах, мчимся u najbližu ljekarnu ili, još bolje, nearest shop za domaćinstvo i скупаем sve nude nam roba, obećavaju da poboljšate svoje zdravlje naše kose.

Ali pokušajmo razumjeti u первопричине ovog problema i pokušati popraviti «izvor bolesti», prije nego što hrle «u svim ozbiljnim» ?!

Ni za koga nije tajna, da je uzrok mnogih bolesti organizma je nepravilna prehrana. Od onoga što jedemo, kao i redovito mi to radimo i koliko hrane sebi dopustiti, ovisi naše zdravlje unutarnjih organa. Pri tome, i najmanji poremećaj u njihovom radu, neminovno povlači za sobom posljedice i za naš izgled. Mijenja se boja lica, nastaju problemi s kožom, pogoršava opće stanje noktiju i kose. Sve je u našem organizmu međusobno povezano. Stoga, ako ste već bili suočeni s problemom gubitka kose, uzrok tražiti, prije svega, u prehrani.

Nudimo zajedno sjetiti proizvoda, a koji doprinose obogaćivanju organizma vitaminima i prije nego što je podleći panici nakon što je vidio na расческе veću količinu kose nego što je dozvoljeno, pokušati popraviti svoje zdravlje, bez pomoći lijekova.

O čemu signalizira gubitak kose?

Prehrana kod gubitka kose

Svaki dan, nekako nam se čine dio s određenim brojem kose. Takva fiziologija. Svakodnevno gubimo 50 do 150 волосинок. I to se smatra normalnim. Druga stvar, kada je nakon tuširanja, na površini kade ostaju pramenove kose. Na takvu situaciju već treba obratiti pozornost. Prekomjerno ispadanje kose može postati «zvonjava» o smetnji u radu štitnjače, šećerne bolesti, povrede metabolizam i mnoge druge. Prije nego što je zaključak, u svakom slučaju, treba se konzultirati s liječnikom i predati odgovarajuće testove.

Bilo bi presuda nije donio vam je liječnik dalje i kakav bi tretman nije imenovan, «витаминотерапия» za vaše kose već točno biti, ne linearno.

Odakle crpite vitamine?

Vitamini skupine b, kao i željezo, fosfor, magnezij i druge, u stvari, postoji u velikom broju kod mnogih poznanika za nas hrani.

Dobar izvor snage za rast kose jesti namirnice koje sadrže ugljikohidrata. Voće i mnogo povrća obogaćen ovim vrijedan element.

Zdrav sjaj kose i snabdevanje kompleksa vitamina, u cjelini, doprinose namirnice kao što su zob, heljda, riža, pšenica žitarice.

Amino kiseline su također vrlo važni. Veliki broj proteina se nalaze u mesu piletine, ribe i mliječnih proizvoda. Potonji je, usput, će osigurati da se vaše tijelo i fluorom, kalcijem, fosforom, jačajući svoj imunitet.

Kada zasićenom radnom grafikonu i mogućnosti redovite obroke, korisno je stjecanje multivitaminske dodatke za ženske lijekova u jednog od najbližih ljekarni.

Ujutro će biti korisno piti na prazan želudac jednu ложечку lanenog, kukuruznog ili maslinovog ulja. Tako, nevidljivo, možete ojačati samu strukturu vlasi iznutra.

Salate i pokušajte puniti uljem. Suncokretovo, između ostalog, sadrži velike količine vitamina E

Ne zaboravimo i «vodenom resursu» organizma. Unatoč činjenici da je veliki polovica dakle sastoji se od vode, «brod» treba «popuniti» redovito. Odustanite od gaziranih u korist obične mineralne vode, piti do 2 litre dnevno i doslovno, kroz nekoliko dana moći ćete osjetiti razliku.

Korisne za vaše kose također postati mlijeko, sokovi, biljni i zeleni čaj.

Od brze hrane i «перекуров», na žalost, ili na sreću, također će morati odustati. «Kiseli krastavci-перченья» — nije najpouzdaniji «drugovi» u borbi za gustu шевелюру. Odustati. O polu i alkohol samo zaboraviti na kapcima vječni.

Ne treba računati da će kroz nekoliko dana vaša kosa živost na nov način, a pletenica neće zadržati guma – sve ima svoje vrijeme. Što je najvažnije, poboljšati vaše tijelo iznutra i tek onda je «hvala» vas ljepotom i zdravim pogledom kose.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: