Parafinska terapija za lice i tijelo

Parafin ima veliki toplinski kapacitet, a kad se on otopi, a zatim je pretvorena u тягучее tvar koja se koristi u kozmetici i medicini. Unatoč činjenici da je rastopljeni parafin ima visoku temperaturu, uzimajući u kožu, on ga ne spali, a samo zagrijavanje ga na godinu i pol — dva stupnja, polako daje joj svoju toplinu.

Pri tome koža ravnomjerno zagrijava, u vezi s tim povećava ekstracelularne prostora, pore se otvaraju, a stratum corneum omekša, a onda počinje znojenje. Međutim, vosak sprječava испарению vlage iz kože, a koža ponovno upija, a ravnotežu kože oporavlja. To je razlog zašto parafinska terapija se koristi kako bi se vlaže kožu.

S povećanjem temperature kože, povećanje protoka krvi prema njoj, pri tom žile bolje rade, obnovi tkiva, što doprinosi boljem zacjeljivanje rana. Također, cirkulaciju krvi utječe na ono što toksine iz kože izbacuju, a zahvaljujući činjenici da se molekule toksina više od molekula vode, leđa oni ne mogu prodrijeti.

Također parafin kad se ohladi (otprilike dvadeset i pet do trideset minuta) smanjuje u volumenu i čvrsto обволакивает kožu, разглаживая ga.

Nameću parafina za tretmane ljepote drugi sloj nakon hidratantne kreme, sve vrste losiona, kao i drugih kozmetičkih pripravaka, koji sadrže kolagen. Parafin na njih utječe toplini, zbog čega je aktivni sastojci počinju da prodiru u dublje slojeve kože.

Prekriti aplike iz parafina može na bilo koji dio tijela, ali obično ih stavljaju na lice i ruke, jer upravo oni najviše pate od štetnih utjecaja okoliša, zbog čega koža na tim mjestima postaje suha i pati od покраснений, sve vrste pukotine i ljuštenja. Kako bi riješili ove probleme, od vas će biti dovoljno samo jedne procedure парафинотерапии, rezultat kojih koža ponovno postaje glatka i nežna, a učinak ovog postupka je dovoljno za oko tjedan dana. Za najbolje rezultate, parafin možete dodati vitamini E i A, kao i ekstrakti lavande, breskve, mentol i aloe, a, osim toga, badem i kakao maslac.

Parafin postupak može učiniti ne samo u salonima, ali i kod kuće, jer oni su vrlo jednostavni. Prije zahvata treba uz pomoć pročišćavati očistiti kožu, nakon čega je navlažiti ga kremom. Zatim parafin potrebno je otopiti na vodenoj kupelji u emajlirane tavi. Nakon toga na kožu se nanosi prvi sloj parafina, застилается gazom, a zatim na nju nanosi još pet-šest slojeva parafina.

Ovu masku treba staviti na koži na dvadeset minuta, a zatim ga treba ukloniti pomoću krpe koja накрывала prvi парафиновый sloj u smjeru k čelo.

Parafinska terapija je toplinski postupak koji, svakako, ima svoje kontraindikacije. Nemoguće je da se ovaj postupak kod hipertenzije, dijabetesa, raznih infekcija i kožnih bolesti.

Ako navedenih kontraindikacija nema, onda parafinska terapija će biti apsolutno siguran postupak. A za starenje i suhu kožu, ona će biti samo božji dar, jer ona može zaštititi od mnogih znakova umora i starenja kože.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: