Znakovi su osjetljive kože i briga za nju

osjetljiva kožaZa neke članove nježniji spol osjetljivu kožu lica — to je pravi problem i smetnja. Ona je sklona u najmanje štetni faktori prirode ili predmeta воспаляться, oljuštiti i svrbjeti. Na ovom tipu kože treba odnositi s pažnjom prilikom izlaska, na njega je odabrana odgovarajuća kozmetika. Ali postoji zabluda da je onim ljudima kod kojih je došlo do osjetljiva koža lica, briga za nju nije potrebna. Vrlo osjetljivu kožu i treba u svakodnevnoj brizi, koji je izabrao sa odgovarajućom pažnjom.

Koji znakovi su osjetljive kože lica?

Glavna posebnost ove vrste kože je da se pod utjecajem nekih faktora (pranje tvrda voda, utjecaj na otvorenom kožu od vjetra i mraza, korištenje određenih kozmetičkih preparata i slično) na površinu kože počinje ljuštenje, crvenilo. Vrlo često suha i osjetljiva koža lica pod utjecajem navedenih postupaka stječe osjećaj stezanja ili na njemu očituju crvene područja. Osjetljiva i masna koža lica pod nepovoljnim uvjetima počinje воспаляться, na njoj se pojavljuju sitne prištiće ili upaljene akne.

njega osjetljive kože lica

Ako je koža postala jako osjetljiva, onda pomoći u tome mogu više faktora.

  • Upotreba kozmetičkih sredstava različitih karakteristika i različitih proizvođača. Ljudska koža navikne na nekome novac, a oštar i česta promjena uobičajenih uvjeta može uzrokovati osjetljivost.
  • Kožne bolesti (psorijaza, dermatitis i dr.) i čine kožu osjetljivom. Čak i ako je bolest potpuno iscrpljen, koža može ostati relevantne za cijeli život.
  • Živčani potres osobe ili stresne situacije utječu na stanje kože.
  • Bitan uzrok osjetljivosti kože lica može postati konzumiranje štetnih proizvoda. To uključuje jela od pražnjenja žučne, masne, slane, začinjeno. Zloupotreba zvuka čaj, kava, različita gazirana ili alkoholnih pića, kao i pušenje negativno utječe na vanjski i unutarnji sastav kože.
  • Pa, i naravno, loša okoliš previše radi svoj negativan je. Zagađenje zraka, nepovoljno oborine, pretjerano visoka vlažnost zraka ili užasna sunce — uzroci suhoće i osjetljivosti kože lica.

Kozmetika i sredstva za osjetljivu kožu lica su samo s odgovarajućim natpisom. Važno je znati da je korištenje kozmetike za drugog типажа kože može znatno pogoršati situaciju.

Kako da se brinu

Njega osjetljive kože lica mora biti minimalan. Samo kako koža počinje da se negativno reagirati na okolne promjene, ona je odmah potrebna pomoć. U običnim danima korištenje kozmetike i sredstava za čišćenje mora biti na minimum.

kako da se brinu za osjetljivu kožu licaVrlo osjetljivu kožu lica treba u pravom pranje lice. Ujutro možete koristiti običnu vodu, u koju se ne omekša možete dodati slab čaj od kamilice ili koprive. Večernje pranje mora biti neutralna vodom, ali ako se lice nanositi kozmetika, preporučuje se primijeniti posebna sredstva za pranje — tonika, пенку, mlijeko. Tonik za osjetljivu kožu lica ne smije sadržavati u svom sastavu hemijskih agenasa i duhom-based sastojaka. Glavni zadatak dodatnih lijekova — za uklanjanje onečišćenja s površine kože i isprati kozmetiku. Njega osjetljive kože lica važno je provesti samo toplom vodom. Izvrsnim svojstvima ima žena uhvaćena u preljubu slab čaj varenje ili vodom iz prirodnih izvora. Dobro je koristiti poseban sapun za osjetljivu kožu. Izrađen je s obzirom na sve mogućnosti i uvjeta ovog tipa kože.

Mnogim косметологами se ne preporučuje koristiti dnevne kreme onima koji došlo je osjetljivost na koži lica. Ako je žena navikla koristiti zvučni krema, onda on mora biti strogo za osjetljivu kožu. Ako postoji mogućnost da ide bez zadnjeg, onda treba aktivno koristiti. Glavno pravilo za njegu nježne i osjetljive kože lica — najmanji utjecaj na nju kozmetičkih i brinu sredstava.

Piling za lice za osjetljivu kožu je kontraindiciran u potpunosti. Ali ako je takva akcija neophodna, onda piling za osjetljivu kožu mora se provoditi u posebnim salonima. Zabranjeno je koristiti пилинговые sredstva sadrže abrazivne čestice i kemijski spojevi. Posljednjih mogu oštetiti osjetljivu kožu znatnu štetu. Piling za lice za osjetljivu kožu i moraju zadovoljiti gore navedene zahtjeve. Kod kuće piling ovog tipa kože može zamijeniti standardna meka rukavica koju je potrebno provesti nježne kružne i массирующие pokreti po površini kože lica.

Obavezno nekoliko puta tjedno primjenjuje maska za osjetljivu kožu lica. Sve se koristi maska za osjetljivu kožu lica moraju biti hranjiva, hidratantna. Oni moraju da se brinu za njegu kože, a ne na teret joj se. Glina za osjetljivu kožu ne koristi, jer zateže kožu, da je vrlo poželjna u ovom slučaju. Također se ne preporuča korištenje maske-film.

Naširoko se koriste ulja za osjetljivu kožu lica. Oni obogaćuju kožu svim hranjivim tvarima, a na unutarnje stanje djeluje kao omekšivač i ovlaživači.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: