Dezodorans i antiperspirant: u čemu je razlika i koji je bolji?

razlika između dezodorans od антиперспирантомSredstva higijene zauzimaju posebnu policu u kupaonici svake djevojke. Na današnji dan kozmetički tržište je toliko velika da je teško riješiti čak i uz robe, ne govoreći o marki. Malo tko je, što se razlikuje od dezodorans od антиперспиранта, ali danas mi odgovoriti na ova i druga pitanja.

Što je dezodorans?

Izvor neugodnih mirisa u aksilarne впадинах – ne sam znoj (jer znoj sadrži oko 99 % vode), a otpadne proizvode bakterije koje su prisutne na našoj koži. Toplo i vlažno okruženje za njih je najbolje mjesto staništa i razmnožavanja. Dezodoransi su dizajnirane za suzbijanje život mikroorganizama. Dakle, dezodoransi ne utječu na broj praskavca znoj, kao da uklanja samo neugodan miris.

U sastavu dezodoransa različitih marki mogu biti različite aktivne tvari. Tako je organski spoj Triclosan zajedno sa štetnim mikroorganizmima i uništava микрофлору kože. Druga aktivna tvar – Фарнезол se bori s bakterijama više nježne način, tako da je najbolji ženski dezodorans od znoja za osjetljivu kožu uključuje u svoj sastav kao put to je veza.

Postoji nekoliko načina nanošenja dezodoransa na koži, od toga ovisi i njihova učinkovitost:

  • Dezodorans-sprej;

Radi samo na površini kože, zbog čega se brže troši, ali gotovo da ne ostavlja tragove na odjeći. Ova vrsta dezodorans ne preporučuje se ljudima s bolestima pluća. Sprej treba nanositi na udaljenosti od 20 cm od kože.

  • Solidan dezodorans;

Djeluje učinkovitije, nego sprej, tako što stvara na koži zaštitni film. Može ostaviti tragove na odjeći i ima slab miris.

  • Pripadni dezodorans;

Učinkovito štiti od neugodnih mirisa, treba se posuši. Ako ne osuši dezodorans određeno vrijeme, moguće je pojava mrlja na odjeći.

  • Gel

Ponekad se javljaju i dezodoransi u obliku gela, najčešće između muške robe. Utječe, kao i čvrste.

Odgovor na pitanje kakav dezodorans bolje pripadni ili sprej, stick ili gel ovisi u stvari samo o vašim željama i udobnost. U stvari, mehanizam djelovanja svakog od ovih tipova ostaje isti.

Da je antiperspirant?

Unatoč činjenici da je pojam «dezodorans» i «antiperspirant» neki koriste kao sinonimi, u stvari među njima postoji bitna razlika.

Antiperspirant ne utječe na bakterije, a na same žlijezde. U medijima sadrži soli aluminija ili cinka, koje u dodiru s kožom pretvara u organske soli metala. Oni začepiti pore lojne žlijezde i ometati normalno потоотделению.

Dakle, za razliku od dezodoransa антиперспиранта leži u činjenici da je posljednji izravno utječe na količinu dodijeljeno tekućine. Neki antiperspiranti i nije na 100% pokrivaju kanale i sprečavaju znojenje, a time i nastanak neugodnih mirisa. Je li to dobro? U pogledu vanjskog izgleda – da, ali u smislu zdravlja kakvih pitanja.

Znojenje – to je važan proces, koji štiti tijelo od pregrijavanja i akumulacija otrovnih tvari. Ako mu u tome stalno ometati, dobro se ništa neće dogoditi.

Štetu antiperspirant je također povezan s rizikom od razvoja raka dojke ili лимфосистемы.

Međutim, ne može se reći da je koristite antiperspirant mora ostati pod strogom zabranom. Odnos raka pomoću antiperspirant nije instaliran sigurno da ostavlja otvoreno pitanje što je bolje: dezodorans ili antiperspirant.

Jedno je jasno je sigurno: s антиперспирантами treba tretirati pažljivo i uživati u njima ne svaki dan. Na primjer, posebno nepoželjno nanesite sprej, tekuća ili čvrsta antiperspirant prije zanimanja u sportu. U tom trenutku tijelo treba posebno se u normalan rad žlijezda znojnica. Od toga ovisi izlaz toksina, kao i терморегуляция tijekom treninga.

Kako pravilno koristiti антиперспирантом?

Antiperspirant, kao što smo već rekli, ispunjava znoj žlijezde. Stoga, prije nanošenja treba ih očistiti od prljavštine i vlage. To se može učiniti ako se okupati i čekati 2 sata od kupanja. To je potrebno, kako bi voda ostavila znoj žlijezde.

Još bolja opcija je nanesite antiperspirant za 7-8 sati prije odlaska u krevet. U tom razdoblju rad žlijezda znojnica svedena na minimum i ne treba čekati 2 sata nakon tuširanja. Ne zaboravite očistiti kožu prije nanošenja vlažne salvete.

Antiperspirant djeluje tijekom dana. Tako da koristeći ih navečer, ujutro potreba u ovom nestaje.

Kako koristiti dezodorans?

Da se ne znoje sasvim, dezodorans vam neće pomoći, kao što smo već saznali. Međutim, ispravno je njegova primjena pomoći kako bi se smanjio neugodan miris znoja.

Prvo, dezodorans, baš kao i antiperspirant se nanosi na čistu, suhu kožu.

Drugo, ponovna primjena bez tuširanja učinkovito samo na drugi put. Dalje neugodan miris će već neće sakriti kozmetičkim sredstvom.

Treće, miris dezodoransa je bolje odabrati do svog glavnog parfem, inače miris na vašem tijelu može utjecati.

Sredstva higijene – to je ono što mi koristimo svaki dan. Naravno, za njihov odabir valja pristupiti s ozbiljnošću i umijećem. Ali i objesio na moguće opasnosti i ne isplati. Ako se bojite rizika pojave bolesti, možete pripremiti svoj prirodni dezodorans: sok od limuna ili limete, ocat, uvarak od kore hrasta i sl. Ali ipak najbolji antiperspirant za žene i muškarce – to je usvajanje duša barem ujutro i navečer, a također redovito brisanje «opasne» za nastanak neugodnih mirisa mjesta vlažne salvete.

Ostavljajte komentare, ako imate gledano mišljenje o ovoj temi.

Budite zdravi!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: