O prednostima i opasnostima antiperspirant

Gotovo svatko prije ili kasnije, suočava s problemom znojenje. I to se ne događa samo u vrućim ljetnim danima. Stoga, za mnoge korištenje svih vrsta dezodorans i antiperspirant je postalo gotovo svakodnevnim ritualima. Međutim, nisu svi razmišljaju o posljedicama takvog korištenja.

U naše dane najučinkovitije sredstvo protiv znojenja su antiperspiranti koji inhibiraju aktivnost žlijezda znojnica, tako da znoj ne ističe. Svakako, teško da to može biti vrlo korisno za naše tijelo. To krši čišćenje organizma, jer toksina iz tijela izlučuju pomoću выделительной sustava, uključujući i porama kože. A pomoću antiperspiranti, mi препятствуем to. Gdje se u tom slučaju događa s toksina? Neki dio ih se prikazuje drugim tijelima za odabir, a neki dio ipak ostaje u našem tijelu. A to može doprinijeti razvoju različitih bolesti i preranog starenja kože. Štoviše, znoj žlijezde još i reguliraju temperaturu tijela, jer onda nas štiti od pregrijavanja.

Sama po sebi znoj nema mirisa. Međutim, ako dođe na kožu on размягчает nalazi u gornjim slojevima kože protein keratin, tako da štetne bakterije počnu intenzivno razmnožavati. A otpadne proizvode tih štetnih organizama i utječu na neugodan miris.

Zašto антиперсиранты štetne?

Glavna razloga.

•Izlučivanje znoja zaustavlja uglavnom zbog soli aluminija, a oni mogu uzrokovati bolesti kao što su senilna demencija, rak dojke i razne bolesti bubrega. Također pod utjecajem soli aluminija propada estrogen, a to je hormon ženske ljepote. Pa to ne može utjecati na vanjskom obliku i emocionalnom stanju žene. Svakako, ove povrede ne nužno nastaju, ako stalno koristite антиперспирантом, no vi ćete stalno biti u opasnosti. Postoje proizvođači koji umjesto soli aluminija koriste cirkonij, koji smatra da neće biti tako opasno. Međutim, njegov utjecaj na čovjeka još nije do kraja razumio, i još uvijek je nepoznat, nego što se to može okrenuti.

•Također su opasni za ljudsko zdravlje parabena – to su konzervansi koji se koriste u kozmetici, uključujući i u антиперпирантах. Istraživači raka dojke pronalazili parabena gotovo u svakom zaraženom uzorku tkiva. Stoga je neupitna činjenica da je ove materije gomilaju u tijelu i tamo su mutirani.

•Češće ako koristite antiperspirant javljaju se i alergijske reakcije.

Ali, iako cijeli štetu, antiperspiranti i dalje koristiti u borbi sa znojem češće nego bilo koja druga sredstva. Postoji još grupa dezodoransi na bazi alkohola. Oni ne krše znojenje, već samo maska neugodan miris, uostalom, ni cirkonij, ni soli aluminija oni ne sadrže.

Kakva postoji alternativa антиперпирантам?

Prije svega, treba skrenuti pozornost na narodnih lijekova. Sigurno, oni neće biti isti na snazi, međutim, oni nisu tako štetni. Potrebno vrijeme korištenja narodnih sredstava, naravno, više, ali i cijena od vas lijepo molim. Svakako, postoje slučajevi kada je samo potrebno koristiti antiperspirant, ali neka to bude što je manje moguće.

Osim toga, postoje situacije kada je izlučivanje znoja samo je potrebno. To je i treninga, i saunu, i druga fizička opterećenja. U takvim slučajevima koristiti antiperspiranti, strogo se ne preporuča.

Metode borbe protiv onda je za svaki dan, svaki za sebe bira. Međutim, vrijedi isprobati alternativne metode i pronaći za sebe zamjenu takvih štetnih antiperspirant. Uostalom, zdravlje – to je vrlo važno!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: