Njega lica za vrijeme odmora

Priprema kože za preplanulost

Prije nego ići na godišnji odmor, pogotovo u tropske zemlje, treba pripremiti svoju kožu na ovu u solariju.

Prije odlaska na more suvišno neće biti nekoliko sesija sunčanje pod svjetiljkom. Strogo дозированные doze uv zračenja može «ubrizgati» vas od opekotina koje se mogu dobiti kao rezultat boravka u toplom južnom suncu.

Nakon sunčanja u solariju koža će se prilagoditi, i daljnje usvajanje sunčanje, posebno u prvim danima, šteti vašoj koži neće donijeti.

Uv svjetlo utječe na kožu dakle, što više bijelih pigmenata sada početi proizvoditi stanice epidermisa. Onda su se, gledajući sve bliže površini kože, postaju smeđe.

Akumulacija ovog pigmenta treba biti jedinstvena, to će zaštititi vašu kožu od štetnog utjecaja sunčevih zraka.

Unos vitamina

Njega lica za vrijeme odmora

Liječnici preporučuju početi uzimati vitamine barem dva tjedna prije planiranog odmora. Vitaminskih kompleksa mora sadržavati antioksidanse.

Također treba uključiti u svoj jelovnik takve proizvode kao što su zeleni čaj, šipkov, kao i zeleno grožđe.

Isključiti korištenje neodgovarajućeg kozmetike

Tijekom ljeta, a osobito prije puta na more, zabranjeno je korištenje različitih izbjeljivanje kreme i šminke, u kojoj postoji retinoidi, odnosno veze koje sadrže vitamine A.

Osim toga, strogo je kontraindiciran u ljeto sredstva s альфагидрокислотами, kao i kemijskih pilinga. Ova kozmetika je u stanju učiniti vašu kožu jako osjetljivom na uv djelovanje. Ona uklanja prirodnu zaštitu kože, a to može izazvati na koži pojava pigmentacije, kao i rano starenje kože. Ta sredstva treba zaboraviti do jeseni.

Ispravno nanošenje kreme za sunčanje sredstava

Njega lica za vrijeme odmora

Kreme za sunčanje treba nanositi oko dvadeset minuta prije nego što planirate izaći na sunce. Nanošenje kreme na обожженную kožu ništa pomoći ne može.

Ako je koža vašeg lica na toplom suncu iznenada pokri испариной, trebate pomoću vlažne maramice odmah obrisati kožu, nakon čega ga je potrebno pospite malo termalne vode, a tek nakon toga, nanesite na nju kremu za sunčanje. Isti znoj otkriva vam o tome, da li перегрелись na suncu. Treba hitno poduzeti mjere, inače ćete dobiti toplotni udar, ili, još gore, moždani udar. Da biste to izbjegli, treba odmah da se presele u sjenu ili ohladiti tijelo hladnom vodom.

Također, treba imati na umu o tome, da se znoj na licu treba odmah očistiti. Prazno je i nema neugodnih mirisa, međutim, može iritirati kožu, posebno ako je dovoljno osjetljiva. A ako je koža masna, onda se mogu pojaviti камедоны.

Kod problema kože sunčati se treba u hladovini

Sunce je sposoban подсушить upale na koži samo djelomično, pa djevojke s nečiste kože opekline na suncu je kontraindiciran. A ako koristite sredstva od problema na koži, krema za sunčanje faktor vaša šminka mora biti maksimalan.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: