Maska za kosu rakiju i med: hrana i sjaj

Kombinacija rakije i meda će se kuhati puno različitih hranjivih maski za kosu. Rakija poboljšava cirkulaciju krvi u kožu i blagotvorno utječe na kosu, a med – zlatni rudnik vitamina, njeguje kosu i pomaže im da postanu čvršće.

Maska od meda i rakije posebno preporuča onima koji oslabljena kosa nakon bojenja ili željeza, kao i od gubitka kose. Zanimljivo je znati da je uz redovitu uporabu takvih hranjive maske, kosa će dobiti prekrasan каштановый ton. I ove smjese pomažu u borbi protiv посеченными vrhovima kose.

Najjednostavniji maska od meda

Potrebno je miješati 1 tsp. rakije i meda (tekućeg). Smjesu utrljajte u korijen kose, laganim masažnim pokretima. Preporučuje omotajte kosu toplim ručnikom na 15-20 minuta. Kada koristite takve maske budite oprezni. Kao što je to moguće pojavu neugodnog svrbeža, peckanja. Ako se to dogodi, smjesu treba isprati toplom vodom i šamponom. Za jačanje kose, dovoljno je napraviti takav postupak dva puta tjedno.

Ako dodaj na med i rakiju žumance i хну, ova maska će biti puno mekša. Sve promiješati jednako (1-2 h. l.), ovisi o dužini kose. Mješavina se nanosi na korijene i raspodjeljuje po cijeloj dužini kose, poslužuje folijom i ostaviti 45 minuta. Kako bi se korisne tvari maske duže ostaju na kosi, učiniti joj je potrebno odvojeno od pranja kose. Nakon tretmana kosu oprati sa toplom tekućom vodom. Ova lekovito mješavina za kose, jača ih, čini gustim. U početku, u prva dva mjeseca, maska se preporučuje koristiti najmanje tri puta u tjedan dana, a zatim jednom u sedam dana.

Sve maske, u sastav koje ulazi meda i rakija, treba primijeniti s oprezom. Prvo, ove komponente – moćan. Drugo, ne može doći do ljudi sa suhom i osjetljivom kožom glave, jer med može uzrokovati ljuštenje, svrbež i općenito alergijsku reakciju. I još uvijek ne značajne doze meda i rakije može se koristiti kombiniranjem s «mekom» osnova (žumanjaka, uljem, mlijekom ili vrhnjem).

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: