Kupus i ljepota

Za brojne i raznolike ljepote recepata odgovarati kao što nije čudno, kao najčešći i dobro poznati svima nama od djetinjstva povrće kao što je kupus bijeli-glavati ili kiseli. Potonji je posebno pogodan kao sastojak maske za lice za sve tipove kože.

Hemijski sastav: kupus potpuno jedinstven, vode, vlakana i malo šećera. Što je uslovljena kao lekovite i korisne za naš organizam svojstva kupusa?

Osim pektina i škroba, u kupus sadrži velike količine kiselina: jabučna kiselina, amber, oksalne, фумаровая. Po broju vitamina A, PP, K, B2 i B1 ovo povrće ne daje лимону, a po količini vitamina C premašuje čak i naranča. Veliki broj minerala također je impresivan: fosfor, željezo, cink, magnezij, mangan, kalij, bakar, klor, jod. Što se tiče kalcija, onda ga više nego u mlijeku!

Celuloza kupusa uklanja iz tijela loš kolesterol i šljake, razvija korisne микрофлору crijeva i poboljšava motoričke sposobnosti u cjelini. Osim svega toga, kupus ima povišenu temperaturu smanjuje, hranjivim i ljekovitim svojstvima, koji rade čuda s naše kože. Ispod ćete naći nekoliko recepata za maske koje će vam pomoći u brizi za bilo koji tip kože.

Maska za suhu ili normalnu kožu lica: Utrljajte na novčanom kaznom većih 300g svježeg kupusa. Kada ona će vam dati sok, dodajte žumanca 1 jaje i 2 čajne žlice maslinovog ulja. Izmiješati. Smjesu rasporedi na marl, a zatim pritisnite u lice na 10-12 minuta. Isperite masku bolje toplom vodom, nakon čega se preporučuje mazati kožu maslinovim uljem, višak koji se može ukloniti tkivo. Prije spavanja lice treba ponovo oprati i nanesite hidratantnu ili hranjivu kremu za lice.

Već nakon prvog korištenja takve maske možete primjetiti pink boju kože, a lice u cjelini steći blistav i čist izgled.

Maska za masnu kožu: Uzmi квашеную kupusa sa sokom od oko 100g. Ležala je kupus na lice i pokrijte vrh komad gaze. Neka osoba se zagrijava 20 minuta, dakle. Isperite masku toplom vodom. Nanesite hranjivu kremu.

Ova maska se preporučuje za nedeljni primjene.

Kupus i краса

Отбеливающая maska: Prvo obrišite kožu maslinovim uljem. Potom stavite vrući oblog, koji se sastoji od 1 žličice sode i 1 litre vruće vode. Nakon lavande nanesite na lice masku od kupusa je za suhu kožu, ostavite ga na 15 minuta.

Isperite hladnom vodom.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: