Kozmetika na bilje

Ekološki čista prirodna kozmetika, kuhane na bazi prirodnih sastojaka, danas postaje sve više i više popularan.

Nakon nekoliko godina oduševljenja od mogućnosti sintetičkih proizvoda u moderno косметологию su se vratili prirodni proizvodi, koji su bili otvoreni ponovo. Danas takve tvari koriste za pripremu kreme, gelovi, seruma, tonika pa čak i sapun.

Prije nego što počnete koristiti prirodni sastojak u kozmetici ga podvrgnuti kemijski analizirati. Proizvod se provjerava nuspojave koje se mogu pojaviti nakon primjene sredstava na temelju tih komponenti, a također se provjerava u kojoj koncentracije najbolje ih koristiti. Međutim, čak i takvi testovi ne mogu garantirati da kozmetika na bilje neće uzrokovati alergije.

Tvari

Фитогормоны

Tako se nazivaju biološki aktivni spojevi koji djeluju na isti način kao i ženski spolni hormoni. Oni neutraliziraju slobodne radikale, tako da procesi starenja kože se usporava. Također фитогормоны poboljšavaju regeneraciju kože pa čak i proizvodnju гиалуроноой kiseline, koja je odlično vlaži kožu i poboljšava hrana joj tkiva. To je tvar odlično pokazao u ухаживающей kozmetike za zrelu kožu, koja već ima znake uvelosti.

Kozmetika na bilje

Флавониды tanini ili

Ova grupa uključuje povezivanje različitih akcija. Oni imaju antialergijsko i protuupalno djelovanje, apsorbiraju UVA i UVB zrake. Također su u stanju prikazati slobodnih radikala, čime se širi mladost kože. Oni utječu na proizvodnju kolagena, poboljšava teksturu i boju lica, smanjuju krhkost krvnih žila, pa ih s uspjehom koriste se za proizvodnju kozmetike za njegu kože sa znakovima купероза.

Osim navedenog, флавониды imaju jake veziva svojstva. A u kombinaciji sa proteinima su na površini kože formira zaštitni sloj, a također smanjuju otekline. Savršeno takve tvari se dokazali u lečenju problematične kože i oslobođenje od edema.

Kozmetika na bilje

Čišćenje i olakotne komponente

Te tvari omekša i jačaju kožu, ali i dezinficirati ga. Oni djeluju kao бактериостатические i protuupalni spojevi koji na površini kože formira zaštitni sloj koji štiti kožu od nepovoljnih utjecaja okoliša. Ove veze se koriste za proizvodnju kozmetike za osjetljivu i suhu kožu.

Kozmetika na bilje

Polifenoli

Podaci tvari – to je prirodni antioksidansi, sposoban spriječiti oksidaciju u ljudskoj koži, čime se sprječava sve vrste bolesti kože i prijevremeno starenje. Oni također potiču na koži proizvodnju elastina i kolagena, poboljšava teksturu kože i hidratizirati. Oni su pogodna za nadogradnju i obnovu stanica kože i čine ga čvršće. Za to polifenoli moraju prodrijeti kroz kožu barijera, posebno kroz njeno barrier sloj. Takve veze su u malom broju se nalaze u crvenom vinu, crnom grožđu, kao i u zelenom čaju.

Prirodne biljne tvari

Kaktus aloe

Na zapadnoj kozmetičkom tržištu sada apsolutni hit je koristiti za izradu kozmetike biljaka koje rastu u pustinji. U osnovi to je ekstrakt kaktus aloe vera. Aloe vlaži i smiruje liječenje rana, a kaktus sadrži smola, pektin i flavonoide.

Kozmetika na bilje

Alge

Alge zasititi kožu hranjivim tvarima i elementima u tragovima. I oni potiču proces obnove i obnovu stanica kože, stimuliraju proizvodnju kolagena vlakna i smanjuju bore.

Kozmetika na bilje

Grožđe

Kozmetika na bazi grožđa vrlo je bogata polifenolima i флавонидами. Ona ublažava umor, potiče regeneraciju kože, a i usporava proces starenja i osvjetljuje ga. Nju su uglavnom za suhu zrelu kožu, потерявшей svoju elastičnost.

Kozmetika na bilje

Čaj

Ekstrakt zelenog čaja najčešće se koristi u kozmetici, no u posljednje vrijeme sve više počeo koristiti i crveni afrički čaj koji se zove ovaj антиоксидановой bombom. U ekstraktu ovog čaja sadrži veliku količinu polifenola koji štite kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala, koji obnavljaju kožu. Vrlo je vrijedan sastojak također je bijeli čaj jača kožu.

Kozmetika na bilje

Biljna ulja

U kozmetici se koriste biljna ulja koja imaju antibakterijsko, dezinfekciju i protuupalno djelovanje. Oni mogu prodrijeti čak i u kožni sloj kože, kao i u krv. Zbog takve njihove sposobnosti oni mogu pružiti prehrana tkiva. Za izradu kozmetike najčešće se koriste eterična i bazna ulja sadrže aktivne tvari u velikim koncentracijama.

Kozmetika na bilje

Što se događa kozmetika na bilje?

Po evropskim standardima kozmetika na bilje mora imati certifikat kvalitete i devedeset posto se sastojati od biljnih sastojaka. Ne bi trebalo biti nikakvih okusa, bojila, konzervansa ili životinja. Čak i izvori kolagena ili želatina moraju biti biljnim. Njihove najčešće dobivaju od algi, sjemenki raznih drveća ili smole.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: