Kokosovo ulje za kosu

Od davnina, kokosovo ulje se koristi za kosu, kao i njegova posebna kemijska struktura djeluje kao zaštita i hranu za njih. Kokosovo ulje sprečava gubitak kose proteina tijekom pranja, oni postaju čvršći. Ulje je jako dobro zamjenjuje prirodna masnoća kože glave, koristi se za liječenje ćelavosti.

Jedan od osnovnih postupaka s kokosovim uljem – masaža kože glave. Ulje pre grijao, a primjenjuje se masažnim pokretima najprije na kožu, a zatim i na sve dlake. Nakon toga kosu poslužuje paketom ili kapa i maksimalno dugo nose ulje.

Ne preporučuje se napraviti takav postupak ljudima s vrlo masne kose. Kao druga opcija je prikladna maska za masnu kosu. Treba 1 tbsp. l. kokosovo ulje zagrijte i promiješajte u mlijeku ili jogurtu (obrano), nanesite na kosu i pričekajte oko 30-40 minuta.

Ulja se mogu lako kombinovati. Tako je kokosovo ulje zajedno s репейным sprečava gubitak kose i ubrzava njihov rast. No, u borbi protiv završetaka i suhe kose učinkovit puše kokosovog i maslinovog ulja.

Osim tih ulja kokosovo ulje u kombinaciji s eteričnim uljima. Za masnu kosu: ulja ružmarina, limuna, kadulje, čajevca. Za suhu: ulja od kamilice, naranče, lavande, ylang-ylang-a.

Samo redovito korištenje kokosovog ulja (ne manje od dva puta tjedno dva mjeseca u nizu) kada se uz masažu i maskirani dati dobar rezultat.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: