Kava za lice – kao što se koristi u kozmetičke svrhe

Ispada da je kava jedan od najomiljenijih pića, može koristiti i u kozmetičke svrhe. Svojstvo kofeina u borbi s celulitom poznato mnogim ženama. Dodaje u kreme i losione za tijelo, koji se koriste protiv narančine kore. Kofein – jedan od provjerenih biljnih ekstrakata, on aktivira cirkulaciju krvi, tako da poboljšava tonus kože.

«Moderan» nudi recepte dokazano kućne kozmetike uz kavu.

Kava za lice – kao što se koristi u kozmetičke svrhe

Kava može pomoći u smanjenju oteklina i vrećice ispod očiju

Ako je koža gubi svoju svježinu, a sjaj je nestao, može se jednom tjedno napraviti masku od kave. Maska Eve Лонгории: kava pomiješana sa sokom od limuna i maslinovim uljem, ostaviti 20 minuta na licu.

Za suhu i normalnu kožu

Potrebno je uzeti u jednakim dijelovima kavu i sir, promiješajte i nanesite na lice masažnim pokretima u roku od 1-2 minuta. Zatim ostavite masku na 10 minuta i isperite toplom vodom.

Piling od kave

Za takav postupak potrebno je kava, prstohvat soli, cimeta, 1 tbsp. l maslinovog ulja, 1 sati šećera. Sve promiješajte i nanesite na lice i učiniti lagana masaža za oko 10 minuta. Nakon toga isperite smjesu s toplom vodom.

Čišćenje pora, pročišćavati od meda i kave

Za pripremu pročišćavati uzeti 1 tbsp. l. mljevena kava finog sa toboganom, 2 tsp. maslinovog ulja, 1/2 tsp. meda. Sve sastojke promiješati, a zatim kružnim pokretima smjesa nanosi na prethodno očišćenu kožu. Piling za neko vrijeme ostaviti na licu, a nakon toga se opere mlakom vodom.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: