Kako produžiti život kozmetici?

Nije lako izabrati savršenu šminku. A ako vam je ipak uspio, vrlo ne želim s njom dopusta. Međutim, rok trajanja kozmetike može doći ranije nego je navedeno na ambalaži. To može doprinijeti loša hijena, nepropisno skladištenje ili niske kvalitete kozmetike. Kako odrediti, nije pogoršao li vaša kozmetika i kako joj produžiti život? O tome ćemo danas razgovarati.

Maskara

Rok trajanja maskare – četiri do šest mjeseci. I bolje je ne riskirati, koristeći neizmirenih maskara, jer ona se nanosi na područje, što je u kontaktu s očima. Ako iznenada pasti u maskara infekcija, ona do očiju подберется vrlo brzo. Kako bi to spriječili, zatvorite materijal tinte što je moguće gušće, ne dijelite maskara s prijateljicama i bacaju odmah nakon toga, kao i rok trajanja istekne. O tome će svjedočiti promijenio miris i konzistencija. Stale maskara neće bojenje trepavica, a samo će налипать na njih комьями i može doći na sluznicu oka.

Olovka i olovka

Rok prikladnosti ove vrste kozmetike je u prosjeku godinu dana. Ako грифеля vaše olovke postala isticati mastan tekućina, onda je to znak da ga treba izbaciti. To isto vrijedi i za bijele plaka, koji se pojavio na грифеле.

Tekući eyeliner žive manje – u prosjeku oko šest mjeseci. Također su savršeno razmnožavaju razne bakterije. I ako vrhom olovke te s vremena na vrijeme подтачиваете, infekcije s eyeliner ne ide dalje.

Da se to nije dogodilo, ne ostavljajte olovka za oči i olovke otvoren, a ne kupovati olovke bez kape, a sjenilo čvrsto zategnite.

Ruž za usne

Rok trajanja ruž za usne – oko osam mjeseci. Ali kod nekih firmi ruž za usne mogu da žive duže. Međutim, ako se u dodiru s usnama vaš ruž postala loše označeni ili растекаться, bolje odmah ga bacite.

Sjenilo i rumenilo

U prosjeku je takva kozmetika se čuva godinu ili dvije. Krem će živjeti oko godinu dana, a пудровые – oko dva. Međutim, ako sjene треснули ili затвердели, i ako oni postali neobično blistati, bolje će biti da ih još uvijek baciti.

Čuvati i treba ih na isti način kao i drugu kozmetiku: daleko od sunca, topline i vlage. U kupaonici držati kozmetiku kontraindicirano. Neki vizažisti preporučuju da se prije nanošenja rumenila navlažiti jedan kako bi oni, čak leći. Međutim, nakon toga slijedi suši se i sami rumenilo, i jedan.

U prahu

U prahu skladištiti u prosjeku jednom godišnje. Da je duže vam прослужила, treba se držati pravila skladištenja.

O tome da je prah pogoršala, također će ukazivati promjena boje i mirisa. Slomljeni prah će se miris gume, a krema потемнеет i postati više tekućine.

Маскирующий olovka ili tonski krema

Takva kozmetika zadržao oko godinu dana. Nakon toga vrhnje u prahu ili olovka će biti strože, loše primijeniti, a njihova površina će biti nalik na spužvu. Tekuća ton, okvir će ljuštenju i miriše loše, a na njezinoj površini se može pojaviti iscjedak u obliku ulja. Produžiti život тональному sredstvu je moguće, ako ne gurati prste u kutijicu, a prati četkom.

Спонжи i četke

Takvi predmeti mogu se čuvati i više od godinu dana. Kićankama od prirodne kose mogu živjeti vrlo dugo, ako je pravilno da se brine za njih. Treba ih jednom tjedno oprati toplom vodom i sapunom i osušite, stavljajući ga na stol, tako da je волосяная dio kista je na težini.

Spužve, спонжи i jastučići za nanošenje кремообразных kozmetike, uspjeti otprilike nakon godinu dana korištenja. Otprilike jednom u dva tjedna ih treba oprati, bolje sredstvima sa sadržajem alkohola. Ako isti počnu mrviti ili, naprotiv, postaju gušće i ne mogu upiti u sebe znači, da ih je vrijeme za bacanje.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: