Savjeti za šminku usana

Tajne šminkanje usanaPrije nego što ćemo razgovarati o tome kako pravilno bojenje usana, valja napomenuti da je ovaj dio lica mnogim zanemarena kod nanošenja šminke. Zapravo, uz pomoć šminke možete prilagoditi oblik usana, da ih više bujna i lijepa. Tako da ako ste se pitali, kako lijepo staviti make-up usne, i došli na naš članak, već ste napravili korak do osvajanja tajni šminkanje usana.

Priprema usana

Malo se pravilno nanese ruž i olovka za usne, šminka će izgledati lijepo samo onda, kada je koža na usnama ima ravnu površinu bez ljuštenja. Pročitajte o osnovni uzrok ljuštenja kože na usnama. Tako da, prvo, ako imate naviku обгрызать kožu usana, hitno dobili osloboditi od njega!

Drugo, prije make-up potrebno je provesti piling usana, pogotovo ako ćete uživati u mat ruž. Najlakši piling prije nego što je pravilno staviti make-up usne, uključuje šećer i osnovno ulje. Podmažite ivica i maslinovim ili bilo kojim drugim uljem, spustite ga u šećer i pred ogledalom pažljivo trljati usne ovim sastavom. Tako ćete uspjeti unaprijed da biste dobili osloboditi od bilo kakvih nedostataka na površini usana.

Treće, nakon što je potrebno pročišćavati premažite usne vlaži melem. To je potrebno kako bi umiriti kožu nakon drugog stavka i učiniti ga još više mekana i idealna.

Kao na popravni olovku za usne i ruž

Kad završite pribor (ali ne manje važne) fazi, može se prijeći na samog procesa bojenja usana. Trebat će vam olovka za konture usana i… u principu to može biti popis završiti, jer olovkom možete izvršiti prekrasan make-up usne, ali mi ćemo vam pokazati puni način, kako je lijepo nacrtati usne, tako da će se morati naoružati i drugim sredstvima:

 • U prahu;
 • Veliki kist za puder;
 • Ruž za usne;
 • Obični papir ili матирующие maramice;
 • Baza ispod šminke;
 • Četka za usne;
 • Čišćenje uha;
 • Bijela olovka ili svijetlo korektor;
 • Sjajilo za usne (po želji).

Nijansa ruža za usne i olovke birao, polazeći od onoga što vam ide, neka цветотипа i planiranih načina. Ispod ćemo pokazati, da ako naoružajte se dvije nijanse: više svijetla i tamna, možete staviti make-up usne, da oni činiti više.

Još jedno pravilo: ako želite dobiti dovoljno čvrste usne, olovka pokupiti u boju na ruž za usne ili malo tamnije.

Dakle, korak po korak plan za šminkanje usana izgleda otprilike ovako:

 1. Materijalnu osnovu za make-up na usnama

To djelovanje je opcionalno, ali je uz njegovu pomoć će se povećati otpornost i vrijeme trajanje šminke. Također možete umjesto baze nanijeti na usne tonski krema, laganim pokretima prstiju.

 1. Nanošenje u prahu

Ovaj korak također još uvijek nije nas dovodi bliže nanošenje boje, a doprinosi stabilnosti i dalje nanosi make-up. Prije nego što su bojenje olovku za usne i ruž, nanesite glazuru ili rumenila kistom tanak i jedva vidljiv sloj.

 1. Обводку konture, olovkom

Pitanje, kako pravilno bojenje olovku za usne, uzbuđuje mnoge djevojke, ali da nauče, dovoljno je znati nekoliko pravila.

 • Linija ovjerene olovkom ne bi trebao biti previše uska, inače vizualno ćete rizik smanjiti usne.
 • Gornju usnu lakše da se, počevši od izvlačenja kvačicu na sredini, a zatim kreće prema rubovima; подводите donju usnu od centra prema rubovima.
 • Nakon što ste se bavili jasan карандашную liniju na usnama joj treba malo растушевать četkom, ostavljajući boja unutra na površinu usana, ili jači заштриховать ruba usana olovkom. Možete заштриховать olovku za usne u potpunosti, potezanje pri tom osmijeh, da se boja nalazi se povećala homogeno. Već u ovoj fazi usne su postali primamljivo, zar ne?
 • Ići preko konture usana, ali samo malo, maksimalno 1-2 milimetra. Na taj način može povećati i smanjiti volumen usana vizualno. Općenito, ići izvan prirodne konture – ekstremne mjere. Postoje i drugi načini, kao što staviti make-up usne, tako da su smatrali kompletnim: na primjer, 3D efekt pomoću ruž za usne dvije boje, o kojem će se raspravljati u nastavku.
 • Nanositi kontura usana oštrim vrhom olovke, držeći olovku okomito na usnama, a rubovi – bočne strane.
 • Kako bi se izbjeglo asimetrija nacrtana usne, prvo nacrtati kvačicu na gornjoj usni, a zatim prevucite prstom od tri boda ovog «trougla» izravne linije prema dolje, možeš privid бантика. Imajte na umu da strane ovog бантика su bili potpuno isti, u suprotnom, krajnji rezultat neće biti simetrično. Zatim na donjoj usni crtanje linija po dužini odgovara sa «lukom», i glava od ugla usne do nazire linije kratkim, ali sigurni potezima olovke.

Kada završite s radom u контурным olovkom, nastavite na sljedeći korak i вооружаемся ruž ili sjaj.

 1. Nanošenje ruža za usne

Slijed bojenje usanaPopunite sve praznine ruž ili sjaj, kao i nanesite ga na vrhu olovke po cijeloj površini. Koristite bilo koji prikladan alat za nanošenje: pakovanje same ruž za usne, prstima, kistom, uklonite pamučnim štapićem i tako dalje, ali uglovima usana bolje закрашивать to fino četkom, da se ne povuče slučajno izvan njih. Čak i ako nemate želju ili sredstava kupljena specijalitet četka za usne, možete kupiti u dućanu ovalni ravnom četkom, s koje će vas ugodno raditi.

Važan savjet kako pravilno oboji usne ruž, leži u činjenici da je kist u potpunosti mora ležati na usnama, onda ruž će se nalaziti na usnama apsolutno homogen sloj.

 1. Fiksiranje prvog sloja

To vrijedi samo za one koji se nanose u procesu šminku na usne ruž, a ne sjaj. Trebat će vam fino proizvodnja salveta. Dodirnite ga na usnama i ладошками malo ga pritisnite kako bi se odstranili višak sjaja za usne. Također možete ponovo biti u prahu usne kroz tkaninu. Jednostavno navedite salvetu na usnama, a kist za puder odozgo присыпьте malo. Ubrus štiti vaše usne od gubitka boje, ali u isto vrijeme njegova male pukotine će u prahu curiti i povećati mat efekt.

 1. Nanošenje drugog sloja

Morate ponovo da radi i ruž i olovka, da se osigura boja.

 1. Nanošenje консилера linije usana

Ovaj trenutak je osobito važno ako želite koristiti za usne crvenom bojom. Tanki sloj консилера prijeđite duž linije usana uz pomoć kista. Tako, linija će postati jasnije, a to je vrlo važno za šminkanje usana.

Kao oboji usne da oni činiti više

Kao što smo već pisali, vizualno učiniti lip plumper, može se i ne ide preko svojih granica, iako je ponekad ova metoda ima pravo na život. Dalje, smatramo kako pravilno bojenje tankih usana.

Trik broj 1. Прорисуйте kvačicu iznad usana bijelom olovkom, prozračne sjene ili хайлайтером. Povucite liniju olovkom, približava кончикам usne, ali ne dođe do njih. Isto ponovite s donje usne. Dobro se mješavina dobro olovka ili koristi sredstvo, da je ostao samo trag, a ne jasna linija. Ova akcija će lip plumper.

Kako napraviti šminka usanaTrik broj 2. Ako želite napraviti svoj lip plumper, morate naučiti kako pravilno oboji usne sjajem, jer je bilo sjaja daje usnama volumen.

Trik broj 3. Koristite dvije nijanse: taman i više svijetla iste boje. Taman činite обводку i vanjski rub usana, a svijetla прокрашиваю sredinu.

Trik broj 4. Kod nanošenja ruža za usne, dođi malo na unutarnje, sluznicu i površinu usana. Prvo, to će dodati im volumen, a drugo, kada se govori linija usana neće biti tako stajati.

Trik broj 5. Dodati volumen usnama možete na ravan terena», to jest na mjestima gdje nema savijanja. To je linija, odlasku iz ugla usana. Пририсовав ovdje par dodatnih milimetara olovkom, to neće biti primjetno.

«Sprijateljiti» s dobrim make-up usana vrlo lako, ako će se ruke. Ako imate još pitanja o tome kako pravilno da se olovku za usne ili ih slikati ruž, ih ostaviti u komentarima ispod.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: