Kako olakšati život kosu pod šeširom?

Danas ćemo pokušati riješiti u tome koliko je korisna za kosu kapa ili ona samo stvara na glavi efekt staklenika i kvari frizuru?

Zimi nam ne ide bez kape, jer mrazeva u našim geografskim širinama su vrlo jake. Međutim kapa stanju, kao minimum, pokvariti vašu frizuru i ubiti volumen kose. Osim toga, zimi je stanje naše kose najgore: suha kosa može izgubiti vlagu konačno, masne postat će još fatter, kovrčava počinju još više пушиться, i apsolutno sve dlake электризуются i секутся. Međutim, ti problemi se mogu riješiti.

Što je razlog?

Cold snap kosa uopće ne vole, ali glavni negativni čimbenici za naše kose je prekomjerna vlaga vani i suhoću u zatvorenim prostorima. Podaci čimbenici mogu poremetiti integritet i glatkoću kose kožicu. One микрочешуйки, koje u normalnom stanju međusobno čvrsto, u ekstremnim uvjetima počinju otvarati. I kao rezultat – oni će brzo početi gubiti vlagu, сечься i fric, njihova površina postaje porozna.

A kad smo svaki put uzimati sa sebe kapu, opet smo тревожим kožicu, čime se još više otegotne svoju poziciju. Međutim, to nije najveći problem.

Kapa stvara na glavi, tzv. «efekt staklenika», i to može negativno utjecati na kožu. U toplom vlažnom okruženju aktivnosti znojne i lojne žlijezde raste, pa kosa će brže prljavih, dok ušća žarulja će zabijati ороговевшими stanicama i strane mastan čepom. To će dovesti do toga da se cirkulaciju kože glave će se pogoršati, a pristup kisika u njemu je ograničen. Dakle folikula ne dobiju dovoljno hranjivih tvari i tako kosa će rasti slaba, tanka i sklona opadanje.

Što učiniti?

Prije svega, treba imati na umu da od kape se ne može odustati ni u kojem slučaju, a pogotovo ako je temperatura vani je niža od pet stupnjeva mraza, jer sužavanje krvnih žila kože na glavi može dovesti do poremećaja cirkulacije, a posljedica je povrijedio žarulje kose.

•Vaša kapa mora biti izrađen od prirodnih materijala kao što su vuna, krzno. Umjetni materijali ne će zadržati toplinu, da upijaju vlagu i da će stvoriti efekt saune, a koža glave neće moći disati.

•Za kovrčavu kosu, koji imaju svojstvo распушиваться i dolaze u suhim, изнанка kape treba utrti svile, da волосяная kutikule bi ne травмировалась, a vlaga ne вытягивалась.

•Često radite masaža glave, pogotovo prije nego što ga se opere. Na taj način će biti stimulirana prehrana žarulja kose.

•Kako bi se smanjila сальность glave, operite glavu hladnom vodom.

•Operite glavu i бесщелочным hidratantnom šampon s pH 5,5. Dobro, ako se u njoj će se nalaziti i mliječna kiselina. Dakle биобаланс sebuma na naslovnici će se oporaviti, чешуйки сгладятся, a keratin ne će se namočiti.

•Zimi vodite brigu o svojim kose još jači, увлажняйте i hranite ih, koristeći maske duboko akcije.

•Kupnjom lekovita sredstva, trebate pažljivo pročitati njihov sastav. Da će biti od koristi keratin i ulja, гидролизованные proteine, aminokiseline, vitamine i aloe vera.

•Također bi trebali piti više vode.

Što ne trebate?

•Da biste izbjegli efekt staklenika ne nosite kapu na mokru kosu.

•Ne koristite zimi lekovita sredstva, u sastav kojih ulaze silikoni. Oni imaju odličan estetski učinak, međutim, oni čine na površini glave vodootporni sloj, запечатывающую волосяную kožicu i вытягивающую iz nje vlagu.

•Ne koristite često naprave za vruće slaganja, kao što su sušilo za kosu, утюжок ili плойка. A ako vam treba ih koristiti, onda koristite i термозащитную kozmetiku s keratin, aminokiseline svile i аргановым uljem.

•Ne утяжеляйте svoju kosu tijekom zime укладочными sredstvima, bolje je da koristite несмываемые serum, klima uređaja i kreme koje će pomoći vašoj kosi da zadrži vlagu, a također će ih zaštititi od hladnoće.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: