Kako odabrati pravu kremu za ruke?

Koža na rukama zahtijeva stalnu hidrataciju i njegu, jer su na njemu gotovo da i nema lojnih žlijezda. Danas ćemo pokušati izdvojiti, koje su kreme najbolje će vam pomoći u njezi ruku.

Boce i cijevi

Najčešće kreme za ruke izdaju ili u cijevi, ili u баночках. Cijevi smatraju da su najbolji izbor, jer je zbog načina na koji se njihov dizajn krema od njih se dobiva fino slijevati, čime se svodi na minimum njegov kontakt sa zrakom, окисляющим. Što se tiče баночек, onda od njih obično krema uzeti prstima, jer žive pod našim noktima mikroorganizmi i bakterije mogu u njega vrlo lako provaliti. Ako vam se ipak sviđa krema za ruke u posudu, sakupljajte ga ne prstima, a posebne lopatica, to jest, spatula, koji je dizajniran za dohvaćanje sadržaja boce.

Masna koža ruku se ne događa

Krema za kožu lica smo navikli javi se, polazeći od tipa kože. Međutim, što se tiče krema za ruke, onda ovdje nije sve tako jednoznačno. Koža ruku suha se ne može po definiciji, jer je u njoj gotovo da i nema lojnih žlijezda. Stoga se za ruke krema za masnu kožu nije dostupan. Ako je vaša koža na rukama je dehidrirano, onda vam je bolje kupiti kremu, namijenjenu za suhu kožu. Pa ako je vaša koža ruku je sklona ljuštenja, crvenilo ili često puca, će vam odgovarati krema za osjetljivu kožu ruku. Ako želite zaštititi svoje ruke od starenja, da vam se ne isplati tražiti kremu na kojoj piše: «protiv bora», jer je to samo marketinški potez. Mnogo je važnije to, što su komponente ulaze u sastav ove kreme.

Navečer ulje, ujutro – voda

Kako bi osigurali vaše ruke puni briga, te bi trebao kupiti dvije kreme: dnevni i noćni. Međutim, ne na sve kreme za ruke postoji takva oznaka. Vam opet pomaže poznavanje sastava odabrane kreme. Sve kreme se sastoje od ulja i vode. U dnevnim kremama postotak vlage – osamdeset, a u noćnim – dvadeset. Dnevne kreme su lagane delikatna tekstura, oni su se brzo apsorbira i ne stvaraju masne пленочку, a evo noći – guste i imaju gušće teksture. Zbog velikog sadržaja ulja su savršeno njeguje kožu vaših ruku.

Osim posto sadržaja vode treba obratiti pažnju i na sastojke kreme. Dnevna krema mora imati u svom sastavu UV-filtre. To je važno i za ljeto i za zimu. Osim toga, dobro je kad u njih ulaze i диметикол i glicerin, zategnuti vodu iz dubokih slojeva kože, pružajući joj vlažnost, kao i ekstrakti ljekovitog bilja, kao što su kamilica ili lipa, smanjiti upalu ili kopriva ili kore hrasta, koji se smanjiti upalu, a također i mnogo drugih.

U sastavu noćne kreme za ruke moraju biti sadržane vitamine A, F, E, koji su antioksidansima i uspješno se bori sa starenjem kože, elastin i kolagen, koji su odgovorni za elastičnost kože, kao i voćne kiseline koje su reljef kože i poboljšavaju procese stanične obnove. Ako je koža na rukama je vrlo обветрилась, obavezno prije spavanja nanesite na nju kremu od триклозаном, koji ima antiseptička svojstva i sposoban je snimati s kože upale, i заживлять ga.

Krema od silikona

Osim noćne i dnevne kreme za ruke bilo bi lijepo kupiti još krema, koji se sastoji od silikoni u velikom broju. Silikoni na površini kože čine pregleda пленочку, tako da ova krema se ponekad naziva i «tekuće rukavicama», koji štite kožu ruku od zemlje, vode i deterdženta. On će vam pomoći da, ako će se obrisati prašinu, saksiju cvijeća ili prati kašmir džemper.

Kako odabrati pravu kremu za ruke?

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: