Kako odabrati kreme za sunčanje?

Kako odabrati kreme za sunčanje?

Vjerojatno svi već pročitali kako treba pravilno odabrati i kreme za sunčanje. Međutim, stvarnost je da malo tko kupuje солнцезащитное sredstvo, na temelju čimbenika zaštite i tip svoje kože. Najčešće kupuju prvi dostupni krema sa faktorom zaštite.

SPF je kratica za «sun protection factor» i znači faktor krema za sunčanje. Upravo on određuje koliko vam je potrebno, bez rizika dobiti opekline.

Ako na suncu vaša koža pocrveni već nakon petnaest minuta, krema sa SPF 10 produžiti svoj boravak na suncu deset puta, odnosno raditi sto i pedeset minuta. Naravno, treba uzeti u obzir ono što je u doticaju s odjećom, onda i slane vode krema ima svojstvo pobjeći, pa ga treba redovito ažurirati.

Najopasnije su UVA (ili ultraljubičaste) zrake. Upravo oni izazivaju pojavu bora i pigmentnih mrlja, kao i photoaging kože. UVA-zrake su sposobni da prodire čak i kroz oblake. Oni su dugi i lako prodire u našu kožu. Upravo kroz njih nam treba koristiti kreme za sunčanje, čak i u hladno i oblačno vrijeme.

UVB-zrake imaju prosječnu dužinu. Međutim, oni su i opasni, kao i duge zrake. Oni uzrokuju opekotine i crvenilo kože, a u nekim slučajevima izazvati razvoj raka kože. Ali te zrake oblaci su sposobni obuzdati, i oni ne prodiru kroz staklo i odjeću. Najviše su opasne ove zrake tada, kada je sunce na horizontu, pa je sunčati se bolje u sumrak i u zoru.

Djelujući zajednički, UVB i UVA zrake pridonose stvaranju slobodnih radikala u tijelu, što doprinosi brzom starenju kože.

Ako i dalje od sunca kod vas se pojavila pigmentacija, treba koristiti sredstva sa sadržajem vitamina c, kao i ekstrakti planike i slatki. U slučaju mrlje prilično tamno, treba se obratiti za savjet kozmetičar, koji je vjerojatno da će vam preporučiti izbjeljivanje postupci ili duboki piling. Međutim, ove procedure potrebno odgoditi do jeseni.

Vrste sunčanih sredstava

Svakako, više uobičajeno za nas je солнцезащитная kozmetika koja dolazi u obliku mlijeko ili vrhnje. Međutim, kao sredstva pogodna nije sve tipove kože, iako je glavni svojom funkcijom zaštite od uv zraka su se snalazi savršeno.

Sunčane losion, krema ili želea

Ta sredstva idu na kožu savršeno i ravnomjerno, oni i vlaži suhu kožu, ali ne odgovara za masnu kožu.

Gelovi i kreme za sunčanje

Gelovi se obično izrađeni su na bazi vode. Oni će odgovarati za problematične i masne kože. Ovaj alat ima vrlo jednostavnu strukturu, oni neće ostaviti masnog sjaja i ne postiže pore.

Sprejevi i kreme za sunčanje

To znači postati idealno za tanku kožu, da ima uske pore. Sprej ne перегрузит kožu i ne može izazvati pojavu камедонов. Međutim, treba imati na umu o tome, što se obično kod krema za sprej faktor zaštite manji nego u istom sredstava.

Kako odabrati kreme za sunčanje?

Ulje za sunčanje

Ovaj alat se koristi već na opaljen koži, jer je imao nizak faktor zaštite. Najbolje ulje je pogodno za suhu kožu. Na isto ulje duže drži na koži, nego drugim sredstvima, koje treba oprati vodom.

Sunčane стики

Često su ova sredstva namijenjena su za zaštitu od sunca najviše osjetljiva područja kože, koje imaju tendenciju biti spaljeni prvi. Obično je to uši, usne, nos, kao i ramena. Potreban im je visok faktor zaštite, koji su samo pod uvjetom da стики. To sredstvo se može primijeniti čak i na madežima.

Солнцезащитная mineralna prahu

Ovaj alat može biti prikladna za sve tipove kože, jer nema kontraindikacija. Puder će postati idealno sredstvo za nadražene i upaljene kože. Puder ima snažan filteri, koji odražavaju štetne zrake. Солнцезащитная u prahu je isjeckan pigmenti, koji su jednostavno oprani vodom. Na plaži koristiti slavinu neugodno, ali ona je idealno za izlete brodom.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: