Kako očistiti kožu lica

Svatko želi imati glatku i čistu kožu. Za to je potrebno da se pravilno negujete i svakodnevno čistiti ga. Stalno su u tijeku rasprave oko najviše racionalne metode za čišćenje kože.

Što je najbolje očistiti lice: operite vodom ili s posebnim tonika, krema i kozmetičkih mlijeko? Smatra se da je kontakt s vodom i primjena sapun suši kožu.

Neka nam detaljno pogledati u ovom pitanju. Sapun je proizvod kemijski-parfema proizvoda se vrši putem kemijske reakcije. Odvija proces interakcije lužine i masti, čiji je rezultat sapun. Unatoč činjenici da je sapun može biti u tekućem obliku ili u obliku čvrste tvari — to je još uvijek proizvod. ima alkalnu reakciju.

Ako redovito koristite sapun se događa высушивание kože i čini kožu više skloni mikrobne infekcije. Isprati zaštitna ljuska, koja ima kiseli pH okruženju. Kao rezultat toga, otvara se slobodan pristup za infekcije, a može se javiti iritacija, ljuštenje kože.

U sastav sapuna često sadrže sintetičke aditive u obliku okusa i boje, koje mogu izazvati alergijske reakcije. Neke prirodne sastojke, koji mogu ući u sastav skupih sapuna (med, propolis, preparata ljekovitog bilja ili pink voda), također mogu izazvati alergijsku reakciju. Stoga se preporučuje da se prvo testirati sapun, kako biste bili sigurni da je ova sorta odgovara upravo vašoj koži.

Kada nježne i osjetljive kože je bolje koristiti sapun, na kojem postoji posebna oznaka — «za osetljivu kožu». Sve kozmetike i sapuna uključujući i potrebno je odabrati s obzirom na tip kože. Glavno pravilo za očuvanje čistoće i svježine kože — ovo je obavezno čišćenje prije spavanja.

Svakodnevno treba snimati ostatke šminke i omogućava koži da slobodno diše u noćnim satima.

U zavisnosti od tipa kože, postupak čišćenja se sastoji od sljedećih faza:

-jutarnje pranje običnom vodom bez sapuna;

-za njegu suhe kože lica primjena posebnih sredstava u obliku mlijeko ili krema;

-masnu kožu lica je najbolje očistiti uz pomoć gela bez sadržaja ulja;

-za normalnu kožu pogodna sredstva za čišćenje u obliku gela, mousse, pjene ili emulzije.

Nemojte zaboraviti o ovom obliku dubokog čišćenja kože, kao piling.

Postoje sve vrste scrubs, u sastav kojih ulaze različite komponente. Potrebno je pravilno odabrati za sebe odgovarajući piling.

Postupak za čišćenje kože uz pomoć pilinga je vrijedno provesti:

-za masnu kožu, 1 put u tri dana;

-normalna koža zahtijeva pilinga 1 puta tjedno;

-suhu kožu treba izlagati пилингу ne više od dva puta mjesečno.

Pri tome pretjerano držati do i активнотереть i разминать kožu ne treba.

Sredstvo za piling je potrebno nanijeti vrhovima prstiju, lagano втирая. Nakon kućni piling na koži, ne bi trebala ostati vidljivih tragova crvenila ili iritacije kože. Redovito čistite kožu od mrtvih čestica i pojaviti osjećaj da je vaša koža blista i sjaj kao kod bebe.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: