Kako da biste dobili osloboditi od bora ispod očiju

Poznato je da s godinama naša koža stari. Međutim, postoje područja gdje je osobito nježan, mnogo puta više podložni negativnim utjecajima. To je koža ispod očiju i ona zahtijeva posebnu njegu. Zbog takve osjetljivosti u ovim područjima može pojaviti bore još u vrlo mladoj dobi. To se posebno odnosi na žene sa suhom tipu kože.

Bore se javljaju zbog različitih razloga. To je nasljedstvo, nezdrav način života, kronične bolesti, мимическая aktivnost. Ne pravi njegu kože, česta upotreba kozmetičkih sredstava i uzrokuju starenje kože. Spriječiti pojavu bora ispod očiju pomoći će neki jednostavni načini.

1. Izraz lica osobe. Naškoditi koži može prekomjerna opterećenja, uključujući i česta прищуривание očiju. A s godinama je normalno izlučivanje kolagena u tijelu znatno smanji. Dakle, treba pratiti izraz lica osobe.

2. Pravilna prehrana. Potrebno je obratiti pozornost na prehranu, u njega treba ući crvena voće i povrće, svježa mrkva, špinat, svježi sokovi od povrća i voća. Ove namirnice blagotvorno utječu na stanje kože.

3. Sredstvo za njegu kože oko očiju. Posebne kozmetiku, kreme i serum, preporučuje se da koristite već sa 20 godina, osobito ako je koža suha.

4. Sunčane naočale. Potrebno ih je sigurno za nošenje u ljetnim mjesecima, jer uv zrake destruktivno djeluju na kožu.

5. Masaža i hranjive maske će vam pomoći zadržati koži zdrav izgled. Preporučeno je da redovito radiš nježna masaža lica i par puta tjedno nanositi hranjive maske, kuhani sami.

Dobro je poznata maska od bijelog kruha i mlijeka. Da biste ga kuhati, mora se uzeti malo kruha namočite u mlijeku. Takve maske stavljaju na kožu u području oko 10-15 minuta, koriste i do 3-4 puta tjedno.

I za njegu kože doba koriste infuzija od lišća breze. Uzeti 1 tbsp. svježeg lišća i sipati 1 tbsp. hladne vode, inzistiraju 8-10 sati. Poželjno oblozi od infuzija ne manje od tri puta tjedno.

Svježi peršin odlično je sredstvo protiv bora. Zelje potrebno samljeti u mort do formiranja kaše. Dobivena masa se nanosi na kapke na 10 minuta. Što redovito takve maske (svaka dva dana), učinak će biti vidljiv već nakon mjesec dana – koža će postati znatno savitljiva.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: