Jabučni ocat za kožu

Jabučni ocat često koriste za liječenje strija, za snižavanje tjelesne temperature, glavobolje, kožni svrab, povećanim znojenjem. Ocat je vrlo bogata antioksidansima i organski spojevi, tako da je i vrlo vrijedan u kozmetici, posebno u narodnim receptima. Ga koriste kao maske, scrubs ili tonika za lice.

Jabučni ocat za kožu

Jabučni ocat za masnu kožu

Jabučni ocat povoljno deluje na masnu kožu, jer normalizira rad žlijezda lojnica.

Za njegu masne kože lica potrebno je pomiješati 1 tsp. jabučnog octa 1 žličica meda. Držite masku 20 minuta, pa isperite lice mlakom vodom.

Jabučni ocat za suhu kožu

Ocat možete koristiti i za suhi tip kože. Vam trebati 1 h žličica jabučnog octa pomiješana s 2 h žlice kiselog vrhnja i 10 kv bademovog ulja. Držite na licu 15 minuta, zatim isperite toplom vodom.

Jabučni ocat za izbjeljivanje kože

Također, jedan od svojstva jabučnog octa je izbjeljivanje. Prebrišite prethodno očišćenu kožu ne razrijeđenim octom od jabuka. Ako imate osjetljivu ili suhu kožu, onda je bolje разводите ocat u vodi, da ne bude alergijske reakcije.

Apple jabukovača ocat od celulita

Apple jabukovača ocat — to je lijek za celulitis. Obično jednostavnim masažnim pokretima utrljava u problematično mjesto, a za veće učinkovitosti i bolje napraviti oblog. Treba navlažiti льняную salvetu u яблочном octu, staviti ga na problematična područja i обмотаться film hrane. Držite oblog od 30 minuta.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: