Dijeta za zdravlje i ljepotu kose

Svakodnevno je naša kosa izložena ozbiljne negativne učinke. To su, prije svega, okoliš. Kao i korištenje raznih sredstava za njegu kose (sušilo za kosu, boja, perms i ostalo). Takvim sredstvima uživa većina žena gotovo svaki dan, iskreno vjerujući, da takve žrtve radi ljepote. S vremenom izrasta u problem – izgubio sjaj i zdravlje kose. Tek tada možemo početi razmišljati o vraćanju izgubljene životne snage.

Dijeta za zdravlje i ljepotu kose

Također je destruktivno na strukturu i izgled kose vrlo snažno djeluju i unutarnje probleme organizma, a ponekad elementarne nedostatak potrebnih vitamina i minerala, neophodnih za pravilan rast i sjajan vrste polaganja. Sve se to može popraviti. Fond zalihe vitamina i minerala, možete se vratiti na kosi zdravlje i ljepotu. To će vam pomoći dijeta za kosu.

U prvom redu za ljepotu kose je potreban vitamin A, stoga u prehranu treba uključiti mrkva, po mogućnosti u kombinaciji sa šlagom ili kremom. U ovoj kombinaciji vitamini bolje apsorbira. Također je potrebno dnevno konzumirati mliječne proizvode, sir, maslac. Obavezno pojesti najmanje 1 puta dnevno jaje, jer u žumanjku sadrži ogromnu količinu vitamina A.

Osim toga, za kosu, vrlo je korisna riba i piletina, meso. Posljednja obogaćen proteinima, koji odlično apsorbira u tijelo, izgrađuju i jačaju kosu.

Da bi kosa imala raskošan sjaj, morate ih ovlaži, ne samo izvana, ali i iznutra. Tako je još jedan značajan faktor je pijenje dovoljne količine dobre vode.

Pravilna prehrana za kosu

Osim povećanja broja korisnih namirnica u prehrani treba smanjiti konzumiranje nekih namirnica koje negativno utječu i na rast kose, i na stanje cijelog organizma. Među njima su: prekomjerno pijenje kave, čaja, crnog čokolade, vrhnja, alkohola i proizvoda brze hrane. U ovim proizvodima se ne može naći ni vitamini, ni hranjivih tvari. Pravilna prehrana za kosu – zdrava uravnotežena hrana, korisna je ne samo za svoj lik, ali i za zdravlje općenito.

Jedući hranu bogatu vitaminima, mi istovremeno ухаживаем i za svojom kosom. Tako, običan šampon za normalnu kosu već ne odgovara, jer kosu treba oprati hranjivi šampon za oštećenu kosu. U njemu je sadržana željeni kompleks multivitamine Čl.

Pranje kose – vrlo važan postupak. Tako, neposredno prije pranja treba dobro češalj za kosu. Prvo, to će ukloniti sve kemijska sredstva, nanijeli na kosu. Drugo, masirajte kožu glave se može češalj sa metalnim krajem, a samo češalj sa zaobljenim vrhovima. Nakon takve obuke treba nanijeti šampon i lagano masirati kožu glave pasti do vrha kose. Ispirati šampon poželjno obilnom vodom, samo da nije vruće. Od hladnije će biti voda, bolje je za sjaj i strukturu kose. Pripremljene ili kupljene maske utječemo na blago выкручены kose.

Dakle, maska, kuha, jedinstveno će biti hranjivi i korisni. Postoji mnogo recepata za maske za suhu i oštećenu kosu. Izdržati masku na kosi je potrebno barem 5 minuta, a zatim ga treba isprati mekom vodom sa dodatkom limunovog soka. Bit će zanimljivo znati, da je nevjerojatan efekt će ispiranje kose pivom, miris koji brzo nestane. Ali pod uvjetom da nakon toga kosu nije potrebno ispirati vodom.

Nakon što je za pranje kose treba zamotajte u ručnik na neko vrijeme. Nije poželjno odmah se češlja. Mokra obojena kosa je posebno osjetljiva. Treba malo pričekati i tek onda legao. Što je najvažnije – ljubav svoje kose, odnosi se na njim nježno i posvetiti dužnu pažnju.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: