Cink u kozmetici

Cink u kozmetici

Cink je nužno potrebna tijelu za njegovo nesmetano funkcioniranje. On sudjeluje u sintezi enzima, koji sudjeluju u proizvodnji hormona, kao i sintezu nukleinskih kiselina i proteina.

Ovaj element je snažan antioksidans, usporava proces starenja i obnavlja kožu pokrivača. I on sudjeluje u stvaranju prostaglandina, koji su odgovorni za regulaciju funkcije odabira u koži.

Cink počeli koristiti za njegu kože lica još u antičko doba. Pet tisuća godina egipćanima uspio razviti učinkovitu цинковую mast. U naše vrijeme sve češće cink se koristi u kozmetici kao glavni aktivni element, iako je nakon tisućljeća sastav lijekova uvelike se promijenio i усовершенствовался.

Učinak korištenja cinka

Kozmetika na bazi cinka, prije svega, ima anti-gljivične, antiseptički i восстанавливающими svojstva. Međutim, raspon primjene puno šire.

Lijekovi koji sadrže cink, ima visoke zaštitna svojstva, da ih koriste kako bi održali zdravo stanje kože i spriječilo starenje. To se odnosi i unutarnjih procesa u organizmu, i štetnog utjecaja na okoliš. Cink se dodaje u razne maske, kreme, piling i losion.

Takva kozmetički proizvodi sposoban regulira rad lojnih žlijezda, očisti pore i vratiti mekoću i zdrav izgled kože. Više od toga, ioni cinka utječu na strukturu vaše kože. Kao aktivne komponente cink kontrolira djelovanje na kožu hormona, a to je posebno važno u liječenju akni. Cink je vrlo često se koristi u masti, koje se tretiraju složene oštećenja kože, jer ona liječi svoje posjekotine.

Šminka na bazi cinka koriste kod oštećenja kože uv zrakama, jer on pomaže u obnovi stanica. Također ga nanesite anti-aging kozmetike, kao i cink u stanju stimulirati proizvodnju kolagena, te se boriti protiv razornih utjecaja slobodnih radikala. Upravo zbog tih mogućnosti cinka, kozmetika, u sastav koje ulazi koja može ukloniti bore i spriječiti nastanak novih, a također vratiti elastičnost i gipkost vaše kože.

Vrsta veze

Učinkovitost cink veze, više od svega, zavisi od njihove forme. U usporedbi s нерастворимыми spojevi topljivi intenzivnije djeluju, međutim, mogu izazvati iritaciju. Uz njihovu pomoć liječi teške bolesti kože, u kojima je potrebno dugotrajno i postupno oslobađanje cinka.

U kozmetici za njegu lica cink se koristi cink u биодоступном ionskom obliku i u lijek se primjenjuje u obliku biološki-aktivnog kompleksa u jednom od sljedećih oblika:

•cink oksid (ZnO). To je najčešći oblik cinka, koji ima zaštitne, anti-dobne, umirujuća i adstrigentno svojstva. Također, ovaj spoj djeluje kao prirodni UV filter.

•kalcijev oksid (znco3). Ta veza je vrlo jaka zaštitna svojstva.

•cink sulfat (ZnSO 4). Ova veza ima protuupalno djelovanje.

•undecylenate cinka пиритион ima antifungalno učinak.

Cink u kozmetici

Znakovi nedostatka cinka u tijelu

•Rana, što je loše liječiti.

•Na koži se pojavljuju upale.

•Nastanak akni.

•Nastanak čireva.

•Pojava pigmentacije.

•Tena.

•Pojavljuju se prerano bore.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: