Bilo vodom oprati kosu

Do današnjeg dana, među progresivne mlade žene, postoji mišljenje da što rjeđe pranje kose, to je manju štetu, oni su izloženi. U stvari isti, kosu treba oprati tako često, koliko oni toga zahtijevaju i nema nikakvog rizika od oštećenja njihove strukture.

Ako perete glavu uz pomoć dobrih kozmetičkih proizvoda za njegu i dalje ne vidite svježine, zdrav sjaj i svilenkasta dlaka, možda razlog leži u vodu koju koristite. Da, da, od kvalitete vode ovisi puno.

Tako gledano, da je ona voda koja teče iz slavine naše kupaonice, češće ne razlikuje dobre kvalitete i stvarno ne samo da neće biti dobra, ali i negativno utjecati na kosi.

Voda iz slavine sadrži u svom sastavu klor i sol, da, svakako, suši kožu, a također može ostaviti нехороший napad na kosu prilikom pranja. Kako se isti vodi žestoke borbe s vodom za snagu i ljepotu vlastite шевелюры?

Kako voda ne bi bila tako žestoka, potrebno je ublažiti. Jedan od najčešćih načina za to – instalirajte odgovarajući filtar.

Teško, ali ne manje efikasan način za poboljšanje svojstva vode – kuhali potrebnog broja za pranje kose. Za više popuštanja, voda se može obraniti, kao i dodati na njega:

— dodatak za pecivo (1 čajna žlica/1 l vode);

— bura (1čajna žličica/2 litre vode);

— amonijak, kojim alkohol (1 čajna žlica/2 litre vode);

— glicerin (1 čajna žlica/1 l vode);

— prah borne kiseline (0,5 žličice/1 litri vode).

Dobar učinak na kožu i kosu će učiniti pranje odmrznuti vodom. Lako ju je «oduzme» iz hladnjaka, pre zamrzavanje potreban broj banaka. Znanstveno je dokazano da je voda nakon topljenja mijenja svoja svojstva i ima pozitivan učinak.

Temperatura vode, kojoj perete kosu je također igra svoju ulogu. Optimalno za osjetljive folikula ima 35-40°C.

Previše topla voda suši kožu, što potiče pojavu peruti, kao i isticanje potkožnog masnog tkiva, što je razlog činjenice da je kosa brzo жирнеют. Šampon ili druga sredstva za čišćenje, terapeutska sredstva za kose, sa toplom vodom ulaze u određenu reakciju, što je rezultiralo kose na ополаскивании ne čiste kako treba.

Vrlo hladna voda također ima nije najbolje utjecaj na zdravlje kose. Tijekom pranje glave hladnu vodu kapilare su sužene, a pristup korisnih tvari za луковицам kose svesti na minimum.

Međutim, hladnom vodom kada ополаскивании, s dodatkom male količine octa ili limunske kiseline, dat će kosi sjaj i pomaže u lako расчесыванию.

Ne otpis «starih-dobrih» narodnih lijekova za omekšavanje vode.

Za masnu kosu odgovarati sljedeći «bujon za pranje: koprive, aprs i daisy treba zaliti kipućom vodom, ostaviti i procijediti kroz sito.

Za suhu kosu mogu koristiti kao lekovita biljka poput dam, hmelj, kadulja.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: