Baršunasti manikura i vunasta manikura

Svake godine modni trendovi se mijenjaju ne samo odjeće, cipela, frizure, ali i noktiju. Još jučer je u modi nositi duge nokte, a danas to više ne vrijedi. Mijenja ne samo dužina noktiju, ali i boja, tekstura, slika. Tokom proteklih godina, napravili su novu modu – nokte sa efektom бархатного pokrivenost. Vunasta i baršunasti manikura – to je savršen način pokazati svoju individualnost u bilo kojem svečanom događaju. Takva manikura nije sasvim casual.

Da je velvet manikura

Baršunasti manikura – pokrivenost gljiva, što podsjeća na plemenit i baršun. Postići takav učinak moguć, ako je na nokat staviti u prahu флоки (najmanji pređe različitih boja i dužina). Za бархатного manikura koriste u prahu s najboljim kratkim nitima, a za мохнатого – duže, onda nokat slične teksture vunasta džemper (fuzzy nail sweater).

Da bi sebi baršunasti manikura, možete ići u salon ili bi ga sama. Za to je potrebno kupiti poseban skup s osnova (флока). Također se može kupiti zasebno stada, postao mondeno (koriste za uređenje u scrapbooking), obično prodaju tamo gdje je sve za ručni rad. Ova opcija će biti puno jeftinije.

Kako napraviti baršun i vunasta manikura kod kuće

Prvi sloj treba da se nanese na nokat osnovu ili bezbojni lak. Drugi boje lakova. A zatim, ne čekajući da se osuši), morate odmah izostaviti nokat u posudu sa флоком, nabaviti i otpuhati višak u villi. I tek nakon toga dati ногтю da se osuši.

Obično je takva manikura nosi ne više od jednog dana. Tako da baršun ili vunasta manikura trajalo duže, može se koristiti umjesto u boji laka posebna ljepila koja se koriste za nadzemne nokte.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: