Ako ispadanje kose bez vitamina nedostaje

Ako ispadanje kose bez vitamina nedostaje

Prema statistikama, svaka druga žena s vremena na vrijeme suočava s problemom gubitka kose. Da je i govoriti – ugodan ovdje malo. Osim same činjenice gubitak kose, pogoršava i same države strukture kose i opći pogled na nekad lijepe, zdrave шевелюры. Uzroke i posljedice ovog fenomena mnoštvo, ali ovaj problem može se i treba se boriti. Pa, ako je tako, vi ste suočeni s ovom smetnja, nemojte podleći panici i učiniti brzoplete zaključke. Za početak valja izdvojiti i pokušati pomoći kosi bez primjene radikalne mjere.

Uzroci gubitka kose

Dakle, jedan od razloga gubitka kose može biti nasljedstvo. Počevši s 20 godina starosti, stanje kose može se pogoršati, a kosa ispasti sve обильнее. Sama dlaka postanu malo tanji, a samo na tjemenu, ostalo isto kosa ipak polako, i dalje rasti, ali u osnovi, u oblasti висков i vrat.

Također se negativno utjecati na opće stanje kose utjecaj nepravilne prehrane i u budućnosti, metaboličkih poremećaja. Zbog nedostatka željeza, nekih vitamina i minerala, vaš «griva» također može smanjiti volumen. Preinačiti malo prehrani i mogu imati problema s gubitkom kose se odlučite samo po sebi.

Ako je unos vitamina i raznih korisnih proizvoda kod vas je sve u redu, ali kosa još uvijek ne izgledaju onako kako bih želio, razmislite o svom načinu života općenito. Stalni nedostatak sna, stres, loše navike, primjenu različitih lijekova – i nije najbolji «drugovi» zdravih, шелковистых kose.

Glavni vitamini korisni za kosu

Vitamini b skupine, biotin, kao i željezo – to je ono što će obogatiti organizam i dati kosi željenog zdravog sjaja i snage.

Vitamin B5 – pantotenska kiselina

Ovaj element doprinosi zaštiti kose od manifestacija sijede i sprječava opadanje. U velikom broju nalaze u jajima, mesu peradi, orasima, грибах, žitarice, grah i kukuruz.

Vitamin H – biotin

Unos biotina u svojoj svakodnevnoj prehrani će povoljno utjecati na rast kose, a također će spriječiti gubitak. Biotin nalazi u jajima, riži, jetre i mlijeku.

Vitamin B9 – folna kiselina

Manjak ovog vitamina u tijelu izaziva razne bolesti kože, umor, pogoršanje stanja noktiju i kose. Jedite više zelenog povrća (brokula, špinat, kupus), jetre, žitarica i ispunite svoj izvor.

Vitamin B6 – piridoksin

Ako ispadanje kose bez vitamina nedostaje

Piridoksin blagotvorno utječe na opće stanje kože glave, sprečava gubitak kose. Nedovoljna količina te tvari u tijelu izazivaju stres, anemija. Napuniti količinu ove supstance pomažu meso, jetra, riba, povrće, kruh, krupice, orašasti plodovi i banane.

Vitamin B3 – niacin

Promiče dobru cirkulaciju krvi. Nalazi se u ribi, krumpir i kupus.

Vitamin B12

Vitamin B12 aktivno sudjeluju u metaboličkim i enzimskim procesima organizma. Shvatit ćete da nema dovoljno ovog elementa, ako osjetite ukočenost u mišićima, kronični umor i bogat gubitak kose. Ovaj vitamin se nalazi u jajima, siru, mlijeku, mesu.

Željezo

Veliki sadržaj željeza ima u govedina, jetra, brokula, mahunarke. Važno je zapamtiti o tome, da je željezo dobro komunicira s vitaminom c. Jede jedne naranče nakon jela po sadržaju željeza, te će pomoći boljem njegovu apsorpciju.

Vitamin A

Masna riba, brokula, kelj, jaja, marelice – u ovim proizvodima, vitamin A u obilju. Također, dodatno, može se koristiti витаминным kompleks АЕВИТ i ribljim uljem, kupljenom u najbližoj ljekarni.

Vitamin C

Veliki sadržaj korisnih tvari postoje u citrusa, crveni papar, krumpir i tamno zeleno povrće.

Vodite brigu o svom zdravlju i budite роскошны!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: