U mačaka je nestao glas

Kad se razboli omiljena životinja, onda ništa nije slatka oko, jer želite sve načine pomoći mačka. Međutim osjeća apsolutnu nemoć, jer ljubimac ne može reći riječima, u čemu je stvar. Što učiniti, ako ste primjetili, na primjer, da mačka je nestao glas? Tome pridonose razni razlozi, saznati koje nije uvijek moguće odmah. Međutim stručnu pomoć stručnjaka vam ne boli, u svakom slučaju. Zašto mačke/mačka se to dogodi, vi ćete naučiti od detalja u nastavku.

Zašto mačka je nestao glas: mogući razlozi

Razloga za cijeli skup, počevši od neškodljiv, koji je završio s ozbiljnim bolestima, moguće čak i mehanička oštećenja grkljana zbog gutanja bilo kojeg stranog predmeta. Međutim, bilo kakve simptome ima svoje posljedice, stoga je važno brzo shvatiti ono što je mačka sprečava da se u potpunosti voditi normalan život dalje. Upoznajte se detaljnije s mogućim čimbenicima, koji mogu za posljedicu imati gubitak glasa ljubimac. Dodatno ćete naučiti ne samo kako ih eliminirati, ali i o mogućim metodama prevencije problema s гортанью u mačaka.

 • Ako ste alkoholnih pušenjem ravno u prostoriji u kojoj je stalno mačka, onda je to previše utječe na glas ljubimca. Zbog negativnog utjecaja dima na glasnice, grlo suši, povećava se rizik od pojave paralelnih ili virusnih zaraznih bolesti.
 • Ljubimac mačka, koji je pretrpio težak rad i udaljava od anestezije, još dugo ne podnese glasa zbog toga da se tijelo jako oslabio.

Angina, otitis i drugih zaraznih bolesti

Među glavnih uzroka pojave dumbness imate kućnog ljubimca, – sve vrste zarazne ili virusne bolesti. Bolesna mačka može, kao i čovjek, jer virusi se prenose klima-drop način. Još jedna stvar – bolest kao rezultat toga, već pretrpljen prehlade, hipotermije na ulici i tako dalje, Pročitajte dalje od najčešćih zaraznih bolesti kod mačaka:

razlozi dumbness kod mačaka

 • Ako kod kuće imate stalni propuh, posebno u hladno vrijeme, onda imate kućnog ljubimca, vjerojatno će se pojaviti srednjeg uha. Tijekom ove bolesti uha može upaliti toliko snažno da ćete primijetiti kako kod mačke je nestao glas. Vrijeme je da se obratite svom liječniku ako primijetite da je nešto krivo, odmah početi s liječenjem.
 • Još jedna bolest koja dovodi do gubitka glasa mačka – ринотрахеит. To je vrsta virusa koji napada organe za disanje. Ako je vrijeme da se pridruže liječenje, u bliskoj budućnosti, mačka brzo će se oporaviti, a glas će se vratiti.
 • Laringitis (angina) – još jedna bolest, u kojoj se upala svim sluznice u ustima. Grlo отекает, sluz se nakuplja u području glasnica, mačka gubi sposobnost da podnese glas. Takva bolest je komplikacija što je pretrpjela gripe ili bilo koji drugi безобидной prehlade.
 • Sljedeći faktor koji će voziti do gubitka glasa mačka – ova bolest, kao калицивирозом. To je opasna virusna bolest koja pogađa bolne čireve grlo. Немота mačka u ovom slučaju je neizbježna pojava.

Инородный predmet u глотке

Najčešći razlog gubitka glasa mačaka – mehanička oštećenja ždrijela инородным predmet. To može biti obična kost, grančica ili čak i igla. U vrijeme ozljede na sličan strance predmet postoji vjerojatnost da će patiti ne samo grlo, ali i gornje dišne puteve, jednjak. Vrlo je važno pratiti što se nalazi na podu i što igra mačka. To je vrlo bolne senzacije koje može dovesti ne samo do немоте, ali i drugih ireverzibilnih procesa.

Dehidracija kao uzrok suhoće u ustima

Gubitak glas rezultat dehidracije

Pazite da kod mačka je uvijek bio slobodan pristup питью. Neka bude stalno otvoren kada, ako vas nema kod kuće dugo razdoblje, vrijeme ispunjen zdjelu s čistom vodom. Beba ne bi trebao doživjeti osjećaj žeđi, jer ga organizam brže izložena dehidracije, nego ljudski. Kao rezultat toga mačaka isušuje usta, gubi se sposobnost ne samo meowing, ali i da se slobodno kretati, ljubimac osjeća snažnu slabost.

Trovanje otrovnim para – ako je mačka хрипит i njena bolesna

Ako imate kod kuće živi mačka – budite oprezni s metodama dezinfekcije, otklanjanje raznih insekata i drugih štetočina. Ljubimac kroz hranu koju će jesti s poda, otrov može ući u tijelo, što će za posljedicu ne samo gubitak sposobnosti zvukove. Mačka može dobiti akutno trovanje, koji će biti хрипами, povraćanjem i moguće fatalnog. Također je nepoželjno šetnje u zagađenim prostorima.

Isto vrijedi i za otrovnih isparenja boje materijala koje možete koristiti u zatvorenom prostoru. Čak i obični lak za kosu, parovi koji slučajno pasti mačka u dišnih puteva, može dovesti do trovanja, ljubimac počne kašalj. U takvim slučajevima je najbolje odmah transport kućnog ljubimca u veterinarsku kliniku, gdje će mu stručnu pomoć. Ali dok ćete tamo da se nalazi, pokušajte piti mačka velikom količinom vode.

Bjesnoća

Je opasna bolest, kao što su bjesnoća, također može dovesti do toga da mačka izgubi glas. Ova virusna bolest je opasna ne samo za životinje, ali i za domaćina mačka, jer utječe na živčani sustav. Čovjek treba imati na umu da kućni ljubimac mogao oboljeti još davno prije nego što su se pojavili prvi simptomi bjesnoće. To je praćeno zbog zaraze i samog gospodara (putem sline, na primjer), i njegovu djecu.

Сказ mačaka

Morate vrlo pažljivo pratiti stanje svog ljubimca i biti odgovorni za svoje zdravlje previše. Ovo je vrlo ozbiljan slučaj, tijekom kojih je važno mobilizirati sve svoje snage i isključiti bilo kakav kontakt sa životinjama. Pažljivo pročitajte dalje pokazuje znakove bjesnoće, kako bi se na vrijeme izbjeći nepovratne posljedice.

 • Životinja je neadekvatno, agresivno.
 • Mačka se ponaša tromo, svi pokreti postaju заторможенными.
 • Životinja može dugo vremena (nekoliko dana) u potpunosti se odreći hrane, apetit ne.
 • Na više pokrenute fazama bolesti se pojavljuju paralizu.
 • Iznenadna smrt mačka.

Što ako mačka je nestao glas: mogućnosti liječenja

Ako ste primijetili da je ljubimac je malo zatišje, ne prikazuje na oči, slabo jede, uživajte u pogledu na njega više pažljivo. Pokušajte vidjeti mačka, malo ощупайте vrat, možda, uspjeti saznati zašto on ne pušta glasa. Vjeran rješenje će odmah obratiti veterinaru. Međutim, postoje slučajevi kada se pristupa takvom liječniku ograničeno (noć ili živite daleko od najbliže veterinarske klinike), tada treba pružiti prvu pomoć mačka i liječiti kod kuće, a ujutro ga odvesti u bolnicu.

Žalba veterinaru

Огляд mačka veterinaru

Ako ste shvatili da ne možemo liječiti životinju u kući, odmah se obratite veterinaru. Iskusni stručnjak odmah shvatiti, posebno što se događa s vašom mačkom, выявит razlozi koji su uzrokovali takvo stanje će potreban tretman. Slušajte pažljivo sve preporuke liječnika, dati pravu potrebnu pomoć svom ljubimac kuće nakon rehabilitacije. Kako može pomoći kod doktora, kada se odnosi na to s problemom životinja:

 • Ako postoji mehanička oštećenja grkljana, liječnik će ukloniti инородный predmet i obradi zahvaćena tkiva. Kod kuće trebat će vam pružiti životinji odgovarajuću mir i skrb. Možda ćete morati nositi rane namijenjenim sredstvima – sve ovisi o težini oštećenja.
 • U slučaju zarazne ili prehlade trebati terapija, koja ponekad može biti u уколах. Sami ste vjerojatno neće biti u mogućnosti to učiniti ih mačka, tako da je prvo vrijeme morati redovito idu u veterinarskoj klinici za potrebne procedure.
 • Možda veterinar пропишет samo neke tablete, liječiti kojima ćete moći mačka i kod kuće.

Pregledi i liječenje u kućnim uvjetima

Na početku, vi ćete biti u mogućnosti pružite prvu hitnu medicinsku pomoć mačka sami, vidjevši da se događa nešto krivo s гортанью. U različitim slučajevima ova pomoć može pružiti ljekovita svojstva, a može samo na vrijeme za oslobađanje životinja od bolnih senzacija. Sve zavisi od razloga, koji, kada je vodio do gubitka glasa mačaka. U svakom slučaju, ne bojte se pomoći mačka ili mačka, dok ćete doći do veterinarske klinike, imajte sljedeće mjere samostalno:

Kako liječiti mačka kod kuće

 • U slučaju ulaska stranog tijela u ždrijelo životinju ne izvlačite sami ne pogoršati stanje osobe. Samo pokušajte da se maksimalne mjere da se učvrstiti glavu zajedno s čeljusti, dok ćete doći u ветклинику. Tako mačka će biti manje pate od bolova.
 • Ako primijetite oticanje u глотке mačaka i crvenilo – to je jasan znak upale grla. Do trenutka dok ste доставите životinju veterinaru, dajte mu bilo koji antihistaminik lijek u mini dozi (dječje doza).
 • Ako se u kući događa popravak i mačka mogao otrovni para farbanje proizvoda, donesite na svježi zrak životinja. Daj mu piti, bolje mlijeko, a ne vode. Odmah отвезите u veterinarskoj klinici, kako bi se vaše dijete stanje ne bi pogoršalo. Ne zaboravite navesti razlog trovanja, to će pomoći liječniku orijentirati.
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: