Koliko mačka вынашивает mačića

Vlasnicima krzneni ljepotica treba znati, što je trajanje вынашивания kod mačaka, kako bi trebao teći, da prati buduće mame i bebe. Neke pasmine se razlikuju specifičnosti u rođenju potomstvo: to su britanska, fold, škotska i druge. Kako bi se trebao dogoditi proces?

Period trudnoće kod mačaka

Normalno teče trudnoća ima i svoje ograničenje vremena. Koliko mačka вынашивает mačića? Porod dolaze sa 65 na 70 dana trudnoće, u zavisnosti od broja malu djecu, u dobi od buduće mame i mogućnosti trudnoće. Pubertet dolazi u dobi 6-9 mjeseci, kada je došlo prvi течка i fiziološki životinja spremna izlegu, roditi. U toj dobi воспитанниц uvijek vrlo mali, da bi normalno potomstvo, pa vlasnika treba ući u trag, da se nije «dogodilo» neplaniranih trudnoća.

Rani porod opasni tako da je potomstvo može biti rođena неполноценным, slaba. Bolje, ako vlasnici očekuju drugi, treći estrus, kada je organizam već više odrasla osoba i krupan. Ako ovaj proces redovne, traje oko tjedan dana, onda vlasnici ljubimca može biti miran: zdravlje životinja dobro. Optimalno vrijeme kada любимице vrijeme za roditi, to je u dobi od 1,5-2 godine. Nasilno воспитанницу спаривать neprimjereno, ako je mužjak joj se nije svidjela, onda proces beskoristan.

Da biste bili sigurni da kućni ljubimac je spremna za porođaj, potrebno je napraviti pregled kod veterinara. Pokušajte napraviti maksimalno analize i bili sigurni da je životinja potpuno zdrava, da se izlegu potomstvo. Napravite obradu vune od buha (ovratnik, jelovnik za poseban program kapi), prevucite liječenje ili preventivne mjere protiv crva, raznih infekcija.

Trudna mačka

Kako odrediti trajanje trudnoće kod mačaka

Koliko mačka вынашивает mačića, već shvatio – nešto više od dva mjeseca. Ali kako utvrditi da воспитанницу u zanimljivom položaju? Znakovi pojave buduće potomstvo tijekom toga koliko mačke idu trudnice u različitim fazama:

 • normalno ponašanje počinje mijenjati, životinja može biti nervozni, kada ga uzmu u ruke ili milovanje;
 • prvi tjedan prirode po tome što je aktivnost životinje je smanjena, ona više voli da se odmara, prestaje biti razigran;
 • jutro bolesti kod životinja – to nije šala, ujutro buduća mama može bljuvanje riječi, povraćanje u jutarnjim satima. Ovaj proces traje nekoliko dana, zatim dolazi vrijeme intenzivno hrane i spavanja s dugotrajnim trajanjem;
 • kroz tri tjedna nakon začeća, počinje promjena volumena, boje bradavica na zasićena pink;
 • se jasno vidi da je vaša любимица u položaju na kraju drugog mjeseca (6. tjedan);
 • 7. tjedan uz ruku do животику, možete osjetiti шевеление mladunčad;
 • dan ili dva prije rođenja aktivnosti воспитанника postaje vrlo nervozan, počinje duriti se, tražiti mjesto gdje će se roditi mačiće.

Mačka tijekom trudnoće

Koliko traje trudnoća kod mačaka

Ljudska trudnoća je podijeljena na триместры, gdje svaki period se odlikuje karakteristikama razvoja djeteta. Kod ovih životinja cijeli ciklus je podijeljen u 5 faza:

 1. Curi od 25 dana. Formiranje embrija mačići tek počinje, veličine do двадцатому dan oni nisu više mali орешка. Iskusan veterinar na 20 noć već može potvrditi zanimljiv položaj učenici. Sama mama postaje nježna, nastoji biti uz čovjeka sve vrijeme. Bradavice počnu intenzivno розоветь i povećati.
 2. Počinje s 30-31 dana obvezujuća. Buduća mama više jede i odmara, intenzivno se razvijaju embriji. Prve dvije faze su vrlo važni u prehrani mora biti pun vitamina i minerala.
 3. Dolazi na šesti tjedan kad je već značajno položaj zbog обвисшего trbuh. Plod već u potpunosti formirana i maternica se spušta. Trudna je vrlo mirno.
 4. Vrlo težak period s 40 na 50 dana. Djeca su postali obrastao dlakom, pokreće se rad svih internih sustava. Za mačke je karakteristično smanjenje apetita.
 5. Posljednja faza, kada se već kroz želudac se oseća, da su mekani komadi počeli kretati, a buduća mama postaje nervozan, nemiran, traži mjesto gdje će se roditi.

Mačka s mačićima

Trajanje trudnoće u različitih pasmina mačaka

Značajke вынашивания mogu ovisiti o pasmini:

 1. Ženke britanska pasmina вынашивают mačići 65 dana, ovaj period je kod njih prolazi vrlo mirno.
 2. Porod kod škotske favorita javljaju se u prosjeku od 58 do 71 dan. Što duže krzno životinja škotske ili britanske pasmine, više se nastavlja zanimljiv položaj (70 dana). Škotski вислоухие treba dobro, puno jesti. Ako питомица jede hrana – izaberite opciju za životinje u položaju ili za malu djecu.
 3. Sijamske pasmine obilježena velikim brojem potomaka, pa se može trebati vašu pomoć pri porodu i naknadne obroka, kako bi se zaštitili život majke i djecu. Ženke ove pasmine вынашивают mačića od 55 do 65 dana.
 4. Sfinge su rođeni slaba, ali intenzivno hranjenje bebe će ispraviti situaciju.

Trudnoća mačke po broju mačića

Koliko mačke su mačići ovisno o njihovom broju? Ako малышек više od dva, onda naraštaji dolaze na 55-60 dan. Ako planirate 1 rođenje bebe, onda izlegu djecu favorita morati duže. Najviše se to odnosi sijamski pasmine, zato što su oni многоплодные i daju po jednom od 7 do 13 djece. Opterećenje je toliko potomaka i utječe na tijelo svog favorita.

Video: koliko mjeseci mačka вынашивает mačića

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: