Kako da se brinu za хомяком

Paperjast kućni ljubimci ovisi o tome koliko je kvalitetan briga im je pružena. Vrijednost stanice s pravilno odabrani punila, unos, organiziranje pranja i piće – svi ovi faktori doprinose dobrom zdravlju glodavaca. Ne smijemo zaboraviti i o umu koji se zahtijevaju za sebe učenici.

Kao sadržavati hrčak

Živahan glodavac u prirodnim uvjetima staništa vrlo okretan, pa se mora redovno da se osigura sebi hranu. Učenici ove vrste mogu пробегать nekoliko kilometara u kratkom roku. Sadržaj hrčak u kući temelji se na pružanje dovoljno prostora za svaki pokret. Kavez bi trebao biti крупногабаритной (na primjer, 50х30 cm), pri čemu se broj etaža ulogu ne igra, a još je izrađena od trajnog materijala (drvo). Važno njen prostor i pribor: labirinte, kotač (obavezno velikog promjera), loptu.

Kako se brinuti za kućne ljubimce? Kavez treba očistiti, kao i bilo punila emitira miris, što dovodi sposobnost da upijaju vlagu. Kada se brinu za хомяками treba imati na umu da su igračke svakako treba oprati. Važno je da pažljivo brine o хомяками, na primjer, pravo izabrati materijal koji se koristi za izravnavanje dno kuće. Postojeće materijale:

  • papir (maramice, novine i slično);
  • vlaknastog materijala (tkanina, vuna);
  • kukuruzni punila;
  • drvo čips i pelete (prešani i jednostavne piljevina);
  • целлюлозный punila.

Hrčak

Kuća za hrčka

Kavez za dlakavi glodavaca velika, što otežava zadatak pronalaženja mjesta njegove instalacije u kući/stanu. Ako je riješen zadatak, kako da se brinu za хомяком, potrebno je uzeti u obzir zahtjevi za uređenje. Preporučljivo je izbjegavati mjesta u blizini baterije, kao i minimalno dopuštenu udaljenost od izvora topline – 2 m. u neposrednoj Blizini ne bi trebalo biti prozore/vrata i drugih izvora propuhu (ventilatori, klima uređaj u zatvorenom prostoru). Znači, hodnik, kuhinja i balkon za taj zadatak ne odgovara. Takva ograničenja su uslovljena sklonost hrčak na bolesti.

Osim pribora, potrebno je voditi računa o tome gdje će biti smješten i kako učvrstiti поилка i zdjela za hranu. Zrak u prostoriji treba biti prihvatljive temperature, hrčci vole toplo, ali ne i toplinu (22-28 stupnjeva). Potrebno je zaštititi ljubimca od stresa, koji znatno smanjuju život malih životinja. Dakle, dječja soba nije pogodan za postavljanje stanice. Brinuti se za dom hrčak, oprati ga treba jednom u dva mjeseca. Pravilno se koristiti baby sapun zbog minimalne količine ili potpuni nedostatak okusa. Treba oprati sve igračke glodavca.

Slijedeći pitanje, kako da se brinu za хомяком, trebate znati da za čišćenje punila treba provoditi najmanje 1 puta u roku od 3 dana. Međutim, ovaj period može biti produžen ako se oslobodite негигроскопичные materijala koji ne upijaju vlagu. Bliže drugih u ovoj grupi i kukuruza zrnati drvenastih punila. Vojska brzo dobiva mokro, zašto odmah se pojavljuje miris. Malo je bolje na svojstva obični strugotine.

Kavez za hrčka s posebnom opremom

Da hrčci jedu

U prirodnom okruženju male životinje ove vrste se hrane biljnog i životinjskog hrane. Temelj prehrane hrčci – sjeme žitarica, mahunarkama. Po isteku zime glodavci se hrane na zelenim biljem. Bliže ljeto prehrani mijenja, u njega se dodaju sjemenke, bobice. U istom razdoblju – gomolji. Životinje mogu jesti kukaca, pa čak падалью. Ako odraste pripada velikom pažnju, ona lovi na male životinje.

Nego hraniti hrčak u kući

Možete uvesti u prehranu posebne formulacije. Popularni hrane od proizvođača Хомка, Грызунчик, malih životinja, Little One, Prestige, Vitapol, Benelux, Fiory. Pokupio kuglica, zrna smjese. Osim suhe hrane, treba dati хомякам vlažnu hranu. To može biti voće, povrće, ne-masnu ili posni sir, piletina, meso (prsa), kuhano jaje. Vlažna hrana s obzirom na različite frekvencije i u određenim količinama. Kako da se brinu za zdjelu za hranu? Treba oprati svaki dan, stalno održavati u savršenom stanju, nedostatak hrane ne вводило životinja na stres.

Slijedeći pitanje, kako da se brinu za хомяком, trebate znati da preporučuju povremeno davati ljubimac grickati grančice, za održavanje normalne razine kalcija u tijelu dodaju kreda/mineralni kamen. Sjemenke bundeve, orasi, sjemenke suncokreta i bilja (djetelina, salata, dandelions) – sve to mora ući u prehrani glodavca. Ne mogu davati slatkiše, masnu i slanu hranu. Začine treba eliminirati, baš kao i limun. Koštuničavo voće (kajsije, trešnje) također ne odgovara.

Prehrana hrčak

Hrana za hrčke različitih pasmina

Джунгарик непривередлив mu je sasvim primjeren uobičajeni način ishrane, koji je gore opisano. Glavna hrana – zrno žitarica kultura. Nedostatak posebne pogodnosti olakšava njegu джунгарскими хомяками. Patuljasti životinje konzumiraju porcije, jednaka količini za velikih pojedinaca vrsta, zbog ubrzanog razmjenu tvari. Obavezno dodati mrkvu, jabuke, mrvice od bijelog kruha i bilja (isto kao i za джунгарика i ostale vrste).

Sibirski hrčak smije primiti voće u umjerenim količinama, osnova prehrane: sjemenke, orašasti plodovi, žitarice i povrće. Predstavnici sirijske vrste hrane sterns, baš kao i povrće. Voće treba biti u umjerenim količinama. Sirijski hrčci прихотливы na izboru hrane. Preporučljivo je obratiti pozornost na znak skladišta, koji preferira glodavac.

Briga za хомяком i njegovo potomstvo

Trudnoća ženke traje 16-18 dana джунгариков tom razdoblju se povećava i do mjesec dana. Bliže rođenju potrebno je osigurati ljubimac potpuni mir, ne uzimaju u ruke. Trudna ženka hrčka treba primiti veću količinu hranjivih tvari: kalcij, bjelančevine. U prehrani se dodaju voće, jaja, sir, svježi sir, a još пророщенную pšenicu. Temelj prehrane žitaricama.

Potomstvo hrčak jede

Briga za хомяками

Potrebno je osigurati mir, što je važno u prvom tjednu života. Čišćenje kaveza hrčak treba provoditi redovito. Nakon otprilike 7 dana može se davati i djecu vodu, za to koriste поилку. Potomstvo hrčci treba podijeliti: mužjaci i ženke su odvojeno, ali da je potrebno neko vrijeme nakon rođenja. Za dijete sirijski glodavaca ograničen vijek 3-4 tjedna. Kako da se brinu za bebe, ako nemaju majka? Novorođene povezanu, koja je odustala od mlijeka surogat majke, hrani mješavinom mliječne, za što će odgovarati špricu bez igle.

Kako oprati hrčak

To ne učini bez prijeke potrebe, jer kao što su mekani kućni ljubimci чистоплотны. Međutim, ako se ipak ustao pitanje, kako da se brinu za джунгарскими хомячками ili za воспитанниками druge vrste, prvo griju vodu (40 stupnjeva). Kako se pravilno brinuti za glodavaca i oprati ih? Istrti glavu prostorijama, dozvoljeni istrti samo torzo. Kupanje bi trebao biti kratkotrajan, nakon čega je dlaka životinja osušiti sušilom za kosu.

Video: briga za хомяками kod kuće

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: