Strop od plastike ploče

Popravak stropa – stvar je komplikovana, ali postoji način, pri čemu je glatka površina iznad glave, javlja se brzo, bez puno truda. Odabrani materijal je fiksiran na рельсовом okvir, visio. Plastični paneli su savršeno pogodna za uređaj spuštenog stropa.

Što su plastične ploče za strop

Plastične ploče na stropu

Strop od plastičnih ploča montirana u trgovinama, uredima, bolnicama. Primjenjuje se ova vrsta dorade i popravke stanova. PVC-trake uspješno koriste za kupaonice, wc-a, dnevnog boravka, kuhinje. Neke vrste plastike se mogu primijeniti u dnevnim sobama: oni se dobro uklapaju u moderan interijer, u kombinaciji sa svjetiljkama bilo dizajna, u kombinaciji sa drugim materijalima.

Prema vrsti veze stropni plastike događa besprijekornu ili шовным (obloge). Spoj dva bešavne bendova tanak, jedva primjetan. Avion okreće glatko, kao da je monolitna. Obloge isto čini uzorak od nizanja širokih i uskih traka, nalik obloge drveni željeznički. Ona postoje dvije vrste: europska, poljska. Razlikuju шовные ploče u širini «brave» na spoju, polke to je već manje naglašen.

Puštanje ploče PVC različitih veličina. Tako, standardna obloga ima 10 centimetara širine i 6 ili 3 metra dužine . Bešavne šire – od 15 do 50 vidi Njihove dužina – 2,6; 2,8; 3 manje od 6 metara, a debljina plastike – od полсантиметра do centimetra. Osim proizvoda, napravljene u obliku trake, postoje ploče i limovi od PVC-a. Prvi predstavljaju male kvadratne gredica za drvena spuštenog stropa (na primjer, tipa Armstrong), a drugi – dovoljno pravokutne ploče s besprijekornu vezom.

Nego ugodno plastične ploče na strop

Панельний стеля

U strop od plastike ploče brojne prednosti. Proizvodi PVC dolaze u raznim bojama, od snijega-bijelih, do svijetle, šarene, prekriven metalnim sjajem, ukrasa, umjetnina. Plastika dugo zadržava savršen izgled, brigu za njega jednostavan. Ostale prednosti ovog materijala postaju vidljive prilikom montiranja:

 • instalacija je vrlo jednostavna, kako se nositi svaki;
 • to je lagan, s njim se može raditi bez pomoćnika;
 • pod njim se krije električne instalacije, ne mora se uništiti (betonske ploče);
 • dobar u kombinaciji među sobom i s drugim materijalima;
 • od njega možete stvoriti dvoetažni stropova;
 • prihvaća udubljen;
 • ako je potrebno, lako демонтируется i montira se opet;
 • moguće je polaganje izolacije nad plastikom.

Nego razlikuju ploče PVC stropa, od zida

Plastične stropne ploče lakši i tanji zid, ali plastika, izračunava se na obloge zidova, će biti u redu osjećati iznad tvoje glave, ako okvir je dizajna učinjeno dobro. Kategorički ne odgovara za to samo PVC listova, oni тяжеловаты i moraju se koristiti u vertikalnim strukturama. Zidni trake širine 50 cm na strop može montirati.

Kako izračunati stropne ploče od PVC-a

Stropne ploče

Montaža PVC ploče na strop održat će se uspješno ako se unaprijed izračunati potrebnu količinu materijala. Više zgodan da se računati ne četvornih metara, a u jedinicama proizvoda. Izračunajte broj bendova koje je potrebno za pokrivanje cijelog prostora. Za ovaj duljina zida je podijeljen na širinu panela. Startna traka i stropni postolje kupuju u količini jednakoj dužini perimetra sobe.

Osim plastike treba kupiti materijal za vješanje okvira. U suhim prostorima se koristi drvena građa, kuhinja i kupaonica – pocinčani profil. Oni su postavljeni po obodu prostorije, a do stropa, okomito na smjer budućih потолочин, na udaljenosti od oko pola metra jedna od druge. Nacrtajte shemu i izračunaj koliko bendova okvira vam je potrebno. Pomnožite to duljinu prostorije kako bi saznali snimke drva ili profil CD-a. Opseg metalne smještajna razlog je jednaka dužini profila UD.

Kako odabrati strop od PVC paneli

Na što obratiti pozornost, odabir materijala za strop? Prije svega, na izgled i željenu boju. Ako želite plastike, pogodan za bilo koji dizajn – odaberite bijele. Plastični plašt događa mat i sjajni . U velikim sobama sjaja izgleda gore nego u malom. Kupnjom materijala, usporedite boju svake sekcije. Proizvodi iz različitih političkih stranaka, čak i ako oni jednog modela, mogu se znatno razlikovati u nijansi.

Соизмерьте dužinu ploče širine vašeg prostora. Otpad će biti manje, ako se trake malo duže nego što je potrebno. Opasno kupovati plastične sasvim bez zaliha dužina: ako je širina prostorije 2,7 m – потолочины bolje da se 2,8 am Poželjno kupiti na jednu traku plastike više nego što je potrebno. PVC – materijal krhak, a od kauzaliteta nije imun ni jedan majstor.

Interijer sobe sa stropom PVC

Montaža plastične ploče na strop

Prije nego što se pričvrstiti plastične ploče na strop, pripremite sve što vam je potrebno za rad. Trebat će vam materijali:

 • drvena greda 20 na 30 mm ili CD i UD profila;
 • N-kuke za pričvršćivanje;
 • sidra, vijci:
 • počevši trake;
 • trake za spajanje vanjske, unutarnje kutove (za više razine strop obloge);
 • ploče PVC;
 • stropni postolja i posebna ljepila za njega.

I alati:

 • razina laser (vodeni);
 • pila za metal, болгарка ili makaze za metal;
 • nož construction;
 • bušilica;
 • odvijač ili lagano.

Šarkama strop od kućišta PVC svojim rukama počinju raditi s osnove – okvir, na kojem će se držati. Pomoću razine na zidovima прорисовывают konture dizajna. Iznad crte fiksne greda ili UD-profil po cijeloj dužini perimetra. Paralelno s dugom zidu svakih metra ili malo više visio drvo, CD-profil. Sve detalje okvira imaju na jednoj visini. Za kontrolu koriste razinu. Objesi temelje se može na poseban N-kuke za pričvršćivanje s tiple ili vijci.

Montaža panela

Osnovni alat za rad s čarobnjakom – spajalica ili odvijač. Kako se izvodi daske:

 1. Na obodu u barovima ili profila montira početna bend.
 2. Po veličini izrezati prvi detalj od PVC-a i učvršćuju u startnoj traci, tako da je utor za spajanje s posljedičnim потолочиной bio u rukama majstora.
 3. Za instalaciju dogovor, joj lagano сгибают.
 4. Rub pridaju svakom брусу ili profilu boom naglavnu slušalicu (саморезом).
 5. Druga traka je umetnut u utor pričvršćenu i previše popraviti.
 6. Tako ispunjavaju cijelu površinu stropa.
 7. Ploče postolja.

Gdje kupiti i koliko košta

Materijal za tavanice od plastičnih ploča u izobilju nudi izgradnje supermarketa i online trgovinama. Cijena na njega zavisi od veličine, dizajna proizvođača. Трехметровая traka širine 25 cm, stajat će od 110 do 350 kuna. Osim osnovnog materijala u proračun kupnje trebate uplatiti vrijednost počevši trake lajsne i materijala za okvir.

Foto: strop od PVC paneli

Foto: стеля doručak PVC paneli

Foto: стеля doručak PVC paneli

Foto: стеля doručak PVC paneli

Video: uređenje stropa plastičnim panelima

Naši

Maksima, 35 godina:Strop od plastike ploče – vrlo zgodna stvar. Ja uopće ne graditelj, a on je uspio prikupiti plastičnu konstrukciju i postaviti unutarnje rasvjete. Obloge sam u hodnik, prijatelji koji su u dom došli, odmah primijetiti, su hvale. Istina, lijepo je radio, a još brzo i jeftino.

Ivan, 47 godina:prije Dvije godine prilazili, kako ukrasiti strop u kuhinji. Stali na PVC. Nije nam savjetovali, govorili su da je od plinske ploče, копоть na stropu. Ali imamo dobru napa i plastika izgleda kao nova. Moj ga sapunom s vremena na vrijeme, a to je cijela briga. Mrvica uzeti o odabiru. Dobar materijal, udoban, izdržljiv.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: