Spušteni strop svojim rukama

Danas je taj element u unutrašnjosti, kao što su spušteni strop, ne čudi. U većini stanova sve češće domaćini postavljaju konstrukciju, koja je još nedavno smatralo luksuzom. Zbog širokog montaža spuštenih stropova možete napraviti i sami. Faze ovog procesa su prikazani u nastavku.

Korak po korak: montaža spuštenih stropova

Натяжна стеля

Prije nego krećemo na montažu spuštenih dizajna svojim rukama, potrebno je pravilno pripremiti površinu starog premaza i sam prostor. Obavljaju taj korak po sljedećoj tehnologiji:

 1. Sve što je obasuo i padne, otklonite.
 2. Pokušajte da se oslobodite sobu od namještaja.
 3. Ako je sav namještaj briši nije moguće, gurnite ga bliže sredini, kako bi se oslobodili pristup zidovima. Zatim pokrijte sve filma.
 4. Tijekom popravka već postojeće napetosti strop, na primjer, ogrebotine ili rupice, isključite struju.

Već nakon pripreme počinju izravno montažu konstrukcije svojim rukama. Ovaj proces uključuje nekoliko osnovnih koraka:

 1. Priprema svih materijala i alata.
 2. Povlačenje dobivenih dimenzija od stropnih površina.
 3. Montaža ugradbenog profila na obodu zidova.
 4. Oznaka stalci za rasvjetnih tijela.
 5. Napetost samog platna, koja se može filmske kamere ili filter. Posljednji češće je besprijekornu.
 6. Montaža армирующих prstenova.
 7. Instalacija svjetla ili pozadinskog osvjetljenja led strop.

Kako opremom i alatima vrši ugradnja spuštenih stropova

Serviserima za posao

Za instalaciju samog napetosti strop svoje ruke na svakom koraku potrebni posebni alati. Osim toga, montaža bolje nose s pomoćnicima, jer na platnu je potrebno popraviti u nekoliko ugla. Skup posebnih instrumenata zavisi i od vrste dizajna. Ona može biti jedna ili dvije razine, kao i tkaninu ili filmom.

Multi-level spuštenih stropova

Ako ste odlučili provesti montaža spuštenih stropova sebe, onda za multi-level opcije su vam potrebni alati od sljedećeg:

 1. Laserski razini i rulet. Prvi alat za spuštenih stropova potrebna je vježba za označavanje pojedinih razina za naknadnu instalaciju okvire. Laser rulet pomaže proizvodnju preciznih mjerenja.
 2. Ručne bušilice. Potrebno za probijanje rupa u aluminijskih pričvrsnih elemenata, tj. багетах.
 3. Izvijač, bušilica i svrdlo. Svi su oni u različitim stupnjevima, koji će biti potrebni za montažu i pričvršćivanje profila.
 4. Detektor metala. Ovaj alat potreban za određivanje prisutnosti u zidovima elemenata za ventilaciju, električne ožičenje ili drugih metalnih profila.
 5. Toplinska pištolj. Ako neki razine stropa površine će biti od PVC-a, onda прогревают sobu preko ovog uređaja.

Osim ovih osnovnih alata, ovaj popis možete uključiti sljedeće:

 • najmanje 2 stepenice;
 • skup шпателей za točenje slika u baguettes;
 • čekić;
 • nož канцелярский;
 • preklopni kutomjer – гониометр;
 • zatvarači струбцины – «krokodila»;
 • odvijač;
 • балеринка za rezanje okruglih rupa u plastici.

Vrećaste stropovi

Za ove vrste spuštenih dizajna dodatno zahtijevati plastične klinaste za pričvršćivanje. Od tkanine tkanine nema tasers, pa ga popraviti pomoću stezaljki. Još trebati sljedeći alati:

 • klamerica construction;
 • nož slika i škare;
 • стусло potrebno za izrezivanje baguettes pod kutom od 45 stupnjeva;
 • drvene šipke za cijeli perimetar prostorije.

Kako instalirati spuštenih stropova

Instalacija se protežu strop

Cijeli montaža spuštenih stropova svojim rukama uključuje nekoliko faza. Ako na svakom od njih ćete se pridržavati preporuka, već ubrzo se diviti obnovljenog interijera. Kada se sve materijale i alate pri ruci, a soba je oslobođen od namještaja – znači da je vrijeme za početak bavljenja upute kako napraviti spušteni strop.

Instalacija stropova u fazi mjerenja

Prije svega, potrebno je pravilno izvršiti sva mjerenja stropa. Iz toga kompleksa faze ovise svi daljnji rad. Na njemu je potrebno izvršiti:

 1. Na prazan list prenijeti mjerenja na obodu plafona i sve dijagonale. U zavisnosti od toga izabrati dimenzije stropa.
 2. Uz pomoć laserskog razini ili гидроуровня odrediti najniži kut u sobi.
 3. Od abot točke povući par cm prema dolje, koji su potrebni za naknadnu instalaciju ugradne svjetiljke.
 4. Pomoću kabela za odvikavanje po obodu zidova utrti horizontalnu liniju za pričvršćivanje profila.

Kako instalirati pričvrsni profil na strop svojim rukama

Nakon mjerenja možete početi instalaciju baguettes, to jest, zatvarači, koji će zadržati tkanina se protežu od stropa. U ovoj fazi koriste se tipli i vijaka s прессшайбами. Interval sidrišta nije preporučljivo učiniti više od 7-8 vidi Tamo gdje se promatraju spojevi i uglovi, to je udaljenost mora biti 1,5-2 cm.. Kutno spajanje profila se vrši pod kutom od 45 stupnjeva. Obradu rubova čine pomoću стусла.

Rasvjeta pribor i oprema za zatezanje stropa

Ako instalirate na spušteni strop svoje ruke, onda ćete se morati suočiti i s montaže svjetiljki. Stalci za njih je potrebno učiniti odmah nakon konsolidacije baguettes. S istim vijke i tiple za черновому strop pridaju na te detalje. Jedan od elemenata regali – to je prsten. Njegov promjer podudara s посадочным prstenom lampe. Drugi element je vodilica. Nakon instalacije tih dijelova na svakom lustera položili kabel.

Kako povući spuštenih stropova

Rasvjeta u kuhinji

Sljedeći korak predstavlja izravan натяжку platna. Ovaj proces zavisi od vrste materijala koji se koristi za strop. Ako je to PVC film, montaža tračnica u svojim rukama provodi po sljedećoj shemi:

 1. Pretpostavka je prethodno podvrgnuti toplotu do 40-50 stupnjeva uz pomoć toplinske topove.
 2. Zatim je u sobu donose film, раскладывают ga, pazeći da ne oštetite o okolne predmete.
 3. Koristeći posebne obujmice, kvačice platnu prvo u jednom uglu koji je najbliži uređaj za grijanje. Zatim fiksne dijagonalno, a potom ostatak ugla.
 4. Na развешанное film usmjeravaju tok topline zraka iz topa za grijanje i do 70-80 stupnjeva.
 5. Zatim uz pomoć posebnog ljepila na uglovima, a zatim duž zidova drže platna u baguettes, istovremeno s tim uklanjanjem kvačice.
 6. U profilu fiksne декорированную gumeni umetak ili lijepe пенопластовый baguette.

Tkanina spušteni strop svojim rukama postavljen na malo drugačiji način. Da se učvrsti bez deformacija, potrebne su najmanje dvije osobe. Po obodu zidova montirane drvene штапики, koji će učvrstiti tkivo. Ovi elementi pokrivaju ljepilom i primjenjuje se na njega platno. Nakon toga, uz pomoć ласта tkanina vodiče trake i fiksne klamerica. Posljednji korak smanjiti nepotrebne dijelove platna.

Završetak montaže

Završna uređaj spuštenih stropova

Ako ste натянули platnu do savršeno glatko stanje, onda ste spremni za konačni korak. Na njega je potrebno instalirati svjetiljke ili luster. Na stropnih površina mjesto za njihovo pričvršćivanje na усилительным prstenom. Debljina mu je oko 4 mm. s Obzirom na taj promjer, spušteni dizajn čine rupe ispod svjetiljke i stalci su na razini stropa. Posljednji korak poduzeti sve žice i povezuju ih s direktivom za opremu. Ostaje samo da se prilagodi čvora ispod razine натянутого platna i ugradite žarulje.

Video: kako se montira spušteni strop

Naši

Aleksandar, 35 godina:Stretch dizajn nam je sa suprugom recenziju svojim neobičnim za stanove pogledom. Mi izdanih tako ne samo spavaću sobu sa dnevnim boravkom, ali i kadu. Cijeli montaža radili na lekcijama na internetu. Jedan savjet: ako se u dnevnim sobama izvući platna je potrebno do tapeta, onda u kupaonici instalaciju počinju već nakon završne obrade zidova pločicama.

Vladimir, 29 godina, imam svoj kafić, a dizajn sam radio samostalno. Moju pažnju privukla stretch stropne konstrukcije od PVC-a. Oni nisu jako prljave, oprati ih je vrlo lako, a to je važno za prostorije u kojima je uvijek puno ljudi. Instalacija okrenuo sam se na poznati graditelji, ali u montaži i sam je pomagao. Ispostavilo se vrlo lijepo.

Tatiana, 43 godine:Vadite kuće stretch stropne konstrukcije. Oni privukla nas tako da, ako se odjednom затопят susjedi, onda je to lako riješiti mali probijanjem i ispustom vode. Konstrukcija montira se brzo i prljavštine u procesu nikakve nije bilo. Više vremena je proveo na bušenje rupa za svjetiljke – u ovom poslu treba biti posebno oprezan.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: