Sjenila zebra

Hit u uređenju prozorskih otvora u zadnje vrijeme postali sjenila. Posebnim uspjehom uživaju model, koji regulira količinu svjetlosti koja ulazi u prostoriju. Oni ne samo da štite prostor od vrućine i pretjerane osvjetljenja, ali i stvaraju jedinstven interijer.

Što su rolete dan-noć

Dizajn je dan-noć

Рольшторы dan-noć predstavljaju strukturu koja upravlja svjetlosni tok kroz dvije vrste tkanina – neproziran i transparentan. Kada je potrebno u zatvorenom prostoru malo ograničiti količinu svjetla, horizontalne trake tkanine odmiču. Ako je potrebno zatamnjenje soba, pomoću posebnog mehanizma može se postaviti samo slučajnost guste pruge. Kada je potrebno maksimalno osvjetljenje, u kombinaciji prozirne dijelove tkiva. U prodaji je predstavila veliki broj sjenila zebra u različitim nijansama boja, opremljen sa različitim mehanizmima.

Klasifikacija prema vrsti mehanizma roll

Roll-up rolete na prozore se razvrstavaju po vrsti mehanizma i imaju vodiča. Podešavanje također se provodi na nekoliko načina. Glavni element – lančani kabel, koji se nalazi s obje strane platna. Uz njegovu pomoć zavjese može se fiksirati na bilo kojoj visini – samo treba povući uzicu i zaustaviti, gdje je to potrebno. Također vrećaste sjenila dan noć razlikuju prisutnost otvorenih ili kaseta mehanizam.

Open mehanizam

Kada se tkanina ravnomjerno накручивается na vratilo, nije zaštićen tijelom – to je otvoreni sustav sjenila zebra. Sama vratila do prozora višeslojne konstrukcije montira uz pomoć posebnih montaže dijelova. Vrećaste pruge na otvor prozora ili krila idu glatko, zahvaljujući утяжелительной bara, koja se nalazi ispod tkanine. Otvoreni sustav je jednostavan popravak i održavanje.

S кассетным mehanizam

U zatvorenom sustavu, osim osnovnih komponenti, primjenjuje kutiji, koja skriva sve mehaničke elemente. Roll-up rolete na prozorima, skriven u takvoj vrpce, imaju više estetski izgled. Osim toga, u sigurnosni kanal snima cijeli sustav, sprječava slučajno deformacije. Vrećaste pruge ne провисают, tako da mogu trajati mnogo duže. Kasetofon mehanizam se smatra praktičan i pouzdan.

Ako imate vodiča

Ljubičasta sjenila

U zavisnosti od modifikacija tkanina sjenila, oni imaju razne vrste nosača. U otvorenom sustavu osigurana sjenila zebra na prozor pomoću vijaka, koristeći vodiče, montažu traka ili sidrišta-skupio. U zatvorenom mehanizam prisutan kutiji, koja je čvrsto postavljena na profil, tako da tkivo uklanja izgled fuga i praznine.

Sustav MINI

Najpovoljniji i najjednostavniji izbor sjenila zebra, koji ne zauzima puno prostora i ne krši udio prozora. Sustav mini montira na plastični dio prozorskih krila zbog zagrade, tako da je više prikladan za male prozorskih otvora. Vratila se koristi s najmanjim promjerom (10 mm), što ga čini lakšim za cijelu strukturu, a svako platno – poseban mehanizam, za krila prozora.

Sustav JEDINSTVEN.

Vrećaste sjenila dan-noć, proizvedene po tehnologiji PRESV, razlikuju od prisutnosti sustav MINI kanala, istovremeno igra ulogu vijenca. Prilikom montaže рольштор na tom principu su postavljeni na bočne vodilice, koje stvaraju maksimalno estetski izgled tekstila dekor. Prednost modifikacija PRESV je u tome da se elementi ne dolaze na staklo, pa ga možete koristiti i za prozore različitih dimenzija.

Kako odabrati pravu

Роллеты u uredu

Gotove sjenila zebra univerzalni i idealni su za ured, tako i za kućnu upotrebu. Trebate birati:

  1. Prema vrsti tkiva. Trake guste zavjese zebra izrađeni su od poliestera, a od prirodnih materijala: svile, lana. Prozirne površine se sastoje od tila ili mreže.
  2. Po nijansi. Boja mora odgovarati unutrašnjosti. Na primjer, ako odabiru sjenila u kuhinju, za debele trake su idealne nijanse borovih iglica, jesenje lišće, limete, koji će se izmjenjivati s prozirnim pastelnim bojama. Za spavaće sobe se mogu naći trake s crtežima ili simuliraju različite materijale.
  3. Prema načinu pričvršćenja. Dual zavjese zebra pričvrstite za strop, okvir ili na zid iznad prozora.

Kako ojačati roll sjenila za plastične prozore

Ролеты u uređenju stanova

Pričvrstite sjenila zebra može bez bušenja ili vijcima za ivericu. Mnogi ljudi vole ne bušite plastike, da se ne ošteti strukturu, a osigurana zavjese na dvostrane ljepljive trake, tekući nokte ili posebne nosače. Ali ovaj način nije dobar za otvaranje prozora. Za stalno otvorenih krila pričvršćenje vijcima za ivericu smatraju pouzdanim. Korak po korak uputstvo:

  • napravite oznake pod držače za olovke;
  • izbušite rupu, stavite bačvi, pričvrstite nosače vijci;
  • na dasku postavite ukrasnu ploču;
  • trkača skupi, pričvrstite platnu;
  • osigurajte samoljepljivi u donji dio sustava;
  • na nosači za pričvršćivanje postavite ukrasnu ploču;
  • provjerite kako se radi dizajn.

Videotutorial: ugradnja sjenila na prozore

Gdje kupiti i koliko koštaju

Kupiti gotove sjenila zebra danas možete u bilo kojem građevinskom supermarketu. Ne manje lako ih je naručiti po vlastitim dimenzijama u posebnim prodajnim mjestima ili internet trgovinama. Cijene variraju u zavisnosti od proizvođača, materijala, dimenzija, mehanizam i slike. Prosječna cijena za kupnju gotovih sjenila od 1400 (otvoreni sustav) do 4500 kuna (zatvoreni mehanizam) za platnu. Naručite sličan model po svojim dimenzijama košta skuplje za 10-20%.

Kako izgledaju roll sjenila zebra u unutrašnjosti

Ролеты u unutrašnjosti sobe

Dizajn dnevni boravak

Primjer korištenja u dizajnu kuhinje

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: