Sjenica roštilj, roštilj i печкой

Da biste dobili neki svjež zrak, uživati u ljepoti prirode, sjesti uz logorsku vatru, jesti шашлыка, ne morate putovati daleko izvan grada, u šumu. Sada postoje posebni objekti, opremljeni sa pećnicom, roštilj i oprema za roštilj, koje ne zauzimaju mnogo prostora na bilo kojem vrtu.

Sjenica sa roštilj

Sjenica sa roštilj na zemlji

Vrtne sjenice s roštilj – to je izvorni ukras za bilo oranica. Više odgovarajući materijal za izgradnju objekata – je od cigle, kamena ili drveta. Smještajnih objekata sjenice, opremljen roštilj, mnogo, ali dva su osnovna tipa:

 • otvorene, koje ne sadrže šarkama zidova, ali imaju krov;
 • zatvorene, pogodne za uporabu u toplu i hladnu poru godine.

Roštilj za sjenice kupuje prijenosni ili se gradi fiksna. Izbor se obavlja već u fazi izrade plana, izradu crteža. Prijenosni metalni mangal je dobro da je lako mijenjati svoj položaj. Ali više funkcionalnosti ugrađene kamine, koji se lako opremiti dodatnim elementima: niša za ogrjev, sudopera, policom za posuđe. Treba imati na umu da fiksne vrtne sjenice uz roštilj i oprema za roštilj, zahtijevaju čvrstih temelja.

Vrtne sjenice s печкой

Sjenice, opremljene печкой, također, može imati drugačiji dizajn – od proračuna do luksuznih. Napraviti peći možete učiniti na nekoliko načina:

 1. Roštilj-pećnica – vrsta modernog mangala, ima posudu za ugljen, opremljen дымоотводом i дровницей.
 2. Kamin-peć, glavna značajka koja je na raspolaganju široka ognjišta, koje osim pripreme hrane koriste za grijanje.
 3. Ruski pećnica, opremljena s pećnicom i коптильней. Pored nje udobno smjestiti cijela obitelj za večeru hladne zimske noći.
 4. Печной kompleks opremljen roštilj, вертелом, казаном. To je mini-kuhinja za pripremanje hrane, pranje i spremanje posuđa.

Sjenica sa печкой

Projekti sjenice uz roštilj i oprema za roštilj

Ljubiteljima odmora u seoskom domu će vam se svidjeti sjenica roštilj, roštilj i печкой, izgrađen u stilu застекленного vrtna kućica, unutar kojeg se nalazi čelična ili željezo okrugli pećnica. Dim iz nje izlazi van kroz kabinet. Ako odabrati lijep dizajn, ništa se ne može usporediti s cigle, kamena ili drvena pergola je otvorenog tipa i fiksne печкой. Obično, pećnica, smješten u centru ili blizu stražnjeg zida za zaštitu od vjetra vatra.

Na selu natkrivene kabine, opremljene roštilj i печкой, češće rade od drva ili povući se, sve manje od kamena ili opeke. Po obliku oni su okrugli, četvrtasti, višeznačan. Za elitnih kuća rezerviraju kombinirani sjenica roštilj, roštilj i печкой, kombinirajući različite geometriju, na primjer, polukrug i pravokutnik sa kutnom pećnicom-kaminom. Sami graditi bez prisutnosti iskustva dobru konstrukciju teško, najbolje je povjeriti profesionalcima – red vidikovaca pod ključ. Kao opcija, osnovnu konstrukciju mogu se izgraditi sebe, a kamin-peć kupiti gotov.

Gdje staviti ljetne sjenice

Ljetna sjenica

Kako bi organizirao roštilj u vidikovaca nije došao problemima, treba znati gdje trebaju imati dizajna fiksne mreže печкой. Izbor treba učiniti, s obzirom na mjesto komunikacije: plin, voda, struja. Zonu za odmor je bolje imati daleko od gospodarskih zgrada, компостных jama, wc-a ili prilozima sa životinjama. Sjenica roštilj, roštilj i fiksne печкой moraju se skladno uklopiti u ukupnu krajolik, tako da u kombinaciji sa susjednim građevinama.

Iskusni vrtlari-graditelji vole da se sjenica sa roštilj od opeke ili drveta se nalazi u blizini kuhinje, kako bi se lako oprati, poslužite jela, pogotovo u trenutku dolaska brojnih gostiju. Ne zaboravite susjeda: stalno дымит roštilj u vikendicu od cigle, nalazi se otrov s mjestom njihova odmor može upropastiti vaše prijateljstvo. Stručnjaci preporučuju se pridržavati mjera sigurnosti: sjenica-bbq bi trebao biti smješten daleko od vodova i plinovoda.

Kako organizirati izgradnju sjenice

3D model

Kada mjesto za sjenica roštilj, roštilj i zidanje peći izabran, odobren plan zgrade, vrijeme je da se krećemo prema izgradnji objekata. Ukupna cijena gradnje ovisi o kvaliteti i količini materijala. Ne nužno podići šik terem i монументальную imaju peć na drva, cijena koja će nadmašiti vaš godišnji prihod. To možete učiniti gvozdenom roštilj, cijevi i nadstrešnicom, na koji čak i ne treba crtanje.

Faze izgradnje:

 1. Očistiti prostor od smeća, skinite gornji sloj zemlje.
 2. Ako vam je potrebna temelj, koristite ga za izgradnju pier opciju. Kako bi kopaju rov dubine 40, širine 30 cm Visine обложите krovnog materijala, u središtu postavite armaturu, a zatim ispunite cementom.
 3. Temelj poda je bolje napraviti od drveta, koji скрепляется daskama i vijcima.
 4. Zidovi u zgradi mogu biti rešetkasta ili izmišljotine, ali je njezin temelj je nosive kutni daske, do uspostave kojem treba pristupiti sa velikom ozbiljnošću, jer na njih će se krov držati.
 5. Najbolje je koristiti односкатную ili коньковую konstrukcije za krov. Kao podloga – od polikarbonata ili ондулин.

Foto: sjenica sa roštiljem, печкой i roštilj

Sjenica sa печкой i roštilj

Primjer interijera

Muž priprema roštilj

Video: sjenica sa svojim rukama roštilj

Naši

Alina, 29 godina starosti:mi Smo uzeli u najam vidikovaca, opremljenu roštilj, u blizini jezera ljeti svaki vikend, jer svoje zemlje područje nemamo. Birali na stranicama nekretnine u kojima se nalaze foto galerija, i na kraju se isplatilo. Ljeto proveli bolje nego u naselju – dolazili s cijelom obitelji, жарили meso, okupan, sunčanje, prošetali u obližnjoj šumi.

Vjačeslav, 49 godina:Učinio poljoprivredno objekata zatvorenog tipa. Tri mjeseca совмещал izgradnja s radom, a krajem ljeta stigli native gledati na moj rad. Materijal gradnje – smreka, hrast, bor. Impregnacija – Видарон. Prozora ostakljena, ali umjesto baca na četiri ugla шпингалеты da ljeti ih u potpunosti izvaditi. Rođaci su bili oduševljeni!

Oleg, 37 godina:Kupio vilu, a kroz par godina naručio mala drvena kućica u blizini, tako da možete u bilo kojem vremenu pozvati prijatelje, za njih pržiti sa sobom. Dugo izabrao projekt, na kraju se zaustavio na funkcijsku fiksne peći, koji se nalazi u остекленном finski dom (ne утепленном), na jednoj maloj sobi. Kao prostor će mi oprema za roštilj i ražanj cijele godine.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: