Peć za kupke sa rezervoarom za vodu

Kupelj – to je zdrav i koristan oblik za odmor s obitelji i prijateljima. Posebno je lijepo posjetiti udoban parna soba, gdje je dobro uspostavljen sustav vodoopskrbe i grijanje. U naše vrijeme postoji veliki izbor izmjene peći i grijanja tankova. Najvažnije je prije kupnje – odrediti potrebne dizajnom.

Vrste kadu peći

Kupka peći

Bez obzira na materijal izrade peći (metalna ili cigla), pri kupnji proizvoda pozornost treba posvetiti još jedan važan detalj – odlučuje o izmjenama spremnika. Ovaj element grijača potrebno da se topla voda je stalno, jer malo tko se predstavlja parna soba bez duše. Peći za kupke sa rezervoarom za vodu proizvođačima prikazani u četiri vrste:

  1. Metalne peći za kupke s ugrađenim spremnikom.
  2. Каменки sa šarkama kapaciteta.
  3. Proizvodi s выносным rezervoar.
  4. Grijači самоварного tipa.

Peći u banji

Ugrađeni spremnici za grijanje vode su se pojavili prvi. Ove čelične konstrukcije (često od nehrđajućeg čelika) kompaktan, ali ne i praktično. Prvi nedostatak je u tome da ga ne treba držati prazna, ona prijeti pregrijavanja kotla. Voda, kipući unutar spremnika – izvor vlažne pare, da za kupke se ne uklapa. Na kraju činili sve vrijeme pratiti tekućinom – preliti vrelu i izvršiti hladnom. Peć za kupke s integriranim spremnikom za vodu – nije najbolji izbor.

Dizajn grijača i ovjesnog spremnika popularan zbog činjenice da spremniku nalazi se u parnoj sobi i voda se zagrijava pomoću toplog zraka. Princip rada uređaja je slično kao s ugrađenim modelima. S jednog ruba kućišta peći, gdje se ne stavlja cigle, objesio spremnik topline odvija prirodno. Očito plus takav dizajn – mogućnost da se povuče kapacitet, kada u njoj nema posebne potrebe.

Peć za kupke sa rezervoarom za vodu (выносным) je vrlo praktična. Kapacitet memorije može se postaviti na bilo kojem mjestu – u drugoj sobi (tuš), ili na ulici. Odvojeno visi spremnik povezuje s izmjenjivačem topline unutar каменки, zbog čega se događa zagrijavanje vode. Vodeći proizvođači kadu grejača pružaju u trgovinama veliki izbor takvih konstrukcija. Princip rada udaljenog uređaja je jednostavan – prema zakonima fizike (ako se položaj spremnika iznad каменки), cool voda će se odvoditi u izmjenjivač topline, a kipuće vode – popeti se natrag u rezervoar.

Ako банное prostor koji se koristi svakodnevno i više puta, savršeno će se uklopiti u spremnik za kupke od nehrđajućeg čelika za cijevi. Dizajn «самоварного tipa smješten je neposredno iznad peći na dimnjak, koji prolazi kroz rezervoar. Voda se zagrijava уходящими vrućim plinovima, može doći do temperature do 500 stupnjeva, što će omogućiti da koristite toplu vodu čak i nakon hlađenja каменки.

Kako odabrati pećnica u kadu sa rezervoarom za vodu

Peć za kupke sa rezervoarom za vodu

Kupnjom pećnica-каменку, već i odlučiti spremnik za vodu u kadu, treba obratiti posebnu pozornost na druge detalje:

  1. Snaga peći. Ovaj indeks se izračunava na temelju količine парильной sobe. Proizvođači računaju vrijednost, izjednačujući 1 kubni metar do jednog киловатта snage. Na primjer, za prostorije veličine 10 m3 potrebna kada pećnica sa rezervoarom za vodu sa kapacitetom od 10 kw.
  2. Tip toplinske energije. Na umu grijanja grijača dijeli se na drvo, plin i kombinirani. Odabrati каменку za ove parametre, potrebno je, na temelju osobnih preferencija. Kombinirani model popularan tako da ih je već instaliran plinski plamenik, ali ako se ne možete povezati s komunikacijama, privremeno se koriste drvo.

Pregled najpopularnijih modela

Тунгус Термофор

Na tržištu kadu peći proizvođači predstavljaju svoje каменки širokim model brojeva u blizini od jednostavnih uređaja do složenih sustava grijanja. Oni se razlikuju u različitim funkcionalnost, opremljeni, izgledom. Evo nekoliko popularnih modela, koji stvaraju vodećih domaćih i stranih kompanija:

  1. Тунгуска (Термофор) – model od vodećeg ruskog proizvođača kadu peći s dugogodišnjim iskustvom. Ima sposobnost da se brzo zagrijavanje prostora veličine 7-12 četvornih metara, razlikuje moderan dizajn i atraktivnu cijenu.
  2. PK VV 20 (Helo) – grijač od nehrđajućeg čelika iz finskog proizvođača sa ugrađenim spremnik. Ima nekoliko korisnih funkcija: утолщенную gornje peći (za poboljšanje odlaganja istrošenog zraka), smanjenom temperature može prikazati plinova (za smanjenje požara udaljenosti).
  3. Šećera (Теплодар) – oprema je još iz jedne velike domaće kompanije za proizvodnju печек. Grijač je podijeljena na dvije džepu, što omogućuje intenzivno odaju toplinu za kratko vrijeme. Pri suhom zraku agregat zagrijava prostor (5-10 kvadratnih metara) do 110 stupnjeva.
  4. Mirva ES (Narvi). Ovaj model peći s выносным spremnik od finske tvrtke je idealno za male saune. Posebnosti: brzo grijanje prostora, jednostavnost uporabe, zgodan peći sa zaštitnim ekrana.

Gdje kupiti i koliko košta peć za kupke sa rezervoarom

Kupiti gotove peć za kupke sa rezervoarom za vodu možete u trgovinama kućanskih aparata, reprezentacije tvrtki-proizvođača ili naručiti putem interneta. Posljednji put je dobro da je kupi odabranu каменку možda ne diže iz omiljeni kauč. Narudžbe putem online trgovine će biti korisna onima koji ne žive u velikim gradovima (Moskva, Sankt Peterburg, Rostov) i nema mogućnosti posjetiti predstavništva tvrtki-proizvođača. Pročitajte približne cijene na kupka peći u tablici u nastavku.

Tvrtka Način smještaja spremnika Cijena hrk
Термофор U tunelu 17000
Helo Ugrađeni 22000
Теплодар Šarkama 13000
Narvi Zaseban 31000

Video: kako napraviti pećnica u kadu svojim rukama

Ako želite shvatiti kako izgraditi каменку svojim snagama, iskoristite savjete iskusnih stručnjaka. Pogledajte video s korak po korak upute koje će vam pomoći da sami napravite банную pećnica od različitih materijala. Pravilno izgrađen home-made grijač će oduševiti vaše ukućane i goste, jer minisauna – to je mjesto gdje možete zaboraviti na brige radne svakodnevnog života ili se samo opustiti s bliskim ljudima.

Od opeke

Od metala

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: