Kvarc lampe za dezinfekciju prostora

U zraku nalazi veliki broj raznih štetnih mikroorganizama, koji su nositelji većine zaraznih bolesti, prenose klima-drop način. Primjena kvarcni žarulje potrebno za eliminaciju patogenih bakterija s ciljem prevencije i liječenja bolesti.

Kako radi кварцевая lampa

Кварцова lampa

Bakterije mogu uništiti uz pomoć posebnih dezinficijensa ili utjecajem visoke temperature. Ove metode ne mogu osigurati apsolutnu garanciju učinkovitosti i ne uvijek ugodno u primjeni. Za razliku od kemijskih sredstava, kvarc lampe za dezinfekciju prostora više stvaran i udoban. Aparat je nastao kao zamjena za direktne sunčeve zrake inhibiraju virusi.

Stručnjaci utvrdili da je taj učinak ima neprimjetan za ljudske oči dio spektra valne duljine manje od 320 nm. Zahvaljujući ovom otkriću i prilika da se formira кварцеватели. Ove umjetne zamjene sunčevog zračenja ликвидируют patogenih bakterija i gljivica u zraku i na različitim površinama. Ovi uređaji opremljeni posebnim увиолевым stakla koje propušta samo zrake određenog spektra.

Pod dejstvom uv zraka kvarca lampe se događa uništenje DNA zlonamjernih bakterija, poremećena sinteza, što je nemoguće proces razmnožavanja. Uređaj za dezinfekciju prostora namijenjen za borbu protiv возбудителями raznih bolesti. Antimikrobni učinak kvarcni žarulje usmjerena na uništavanje tih patogenih mikroorganizama, kao što su spore, bakterije, gljivice i viruse.

Kako može biti germicidan iluminator

Kvarc lampa, koristi se za dezinfekciju – to je izvor UV zračenja je u stanju ubiti mikroorganizme, čime je zlo osobi. Instrumenti klasificiraju prema vrsti na безозоновые i озоновые. Najnoviji, u interakciji s kisikom, čine značajnu količinu ozona, koji je kod visoke koncentracije štetno za ljudski organizam. Nakon korištenja ove кварцевателя stan ili ured treba u svjetlo ventilacije.

Безозоновые lampe za dezinfekciju se razlikuju po tome što njihov odašiljač smješten u кварцевую tikvicu. Obrazovanje ozona tijekom rada uređaja je minimalan, tako da štete za osobe безозоновый aparat ne odgovara. Tvrtke-proizvođači proizvode kvarc lampe namijenjene za različite lokacije – zid, strop, mobilne, desktop. O načinu obrade i vrstu dizajna uređaja se dijele na privatne i javne.

Germicidan iluminator

Zatvorenog tipa

Kao što je kvarc lampe za dezinfekciju prostora ima drugo ime – рециркуляторы. Njihov UV-emiter je smješten unutar kućišta, tako da zrake nema izlaza van. Dezinfekcija pri tome se provodi kroz prolaz zraka kroz lampu (ga засасывают posebne navijača). Uzimajući unutar uređaja, prljavi zrak облучается ультрафиолетом i izlazi van pročišćena.

Zatvorene kvarc lampe za dezinfekciju mogu raditi stalno, uz slab intenzitet ih ne može rastaviti, u roku od tjedan dana. Tijekom rada рециркулятора čovjeku nije opasno nalazi se u zatvorenom prostoru. Budući da je volumen praskavca aparat ozona minimalna, ventilacija može raditi rijetko. Nedostatak zatvorenih kvarcni žarulje je da ih ne svestranost: рециркулятор proizvodi samo za dezinfekciju zraka, ostavljajući bakterije na površinama svakodnevnih predmeta netaknut. Gotovo sve zatvorene model ne kreće i pričvrstiti na zid.

Otvorenog tipa

Takav uređaj distribuira protok UV-zračenja po obodu prostorije, dezinficira zrak i površine za svaki predmet koji se nalazi u radijusu od rada lampe. Za korištenje open кварцевателем treba isključivo na rasporedu koji je naveden u uputama. Dezinfekcija prostora ide brzo, međutim, mjesta i stvari koji spadaju u sjenu, ne mogu očistiti.

Nedostatak otvorene svjetiljke je njegova nesposobnost zrake prodiru duboko: ako se mikroorganizmi nalaze u nekoliko slojeva, stradati samo gornji. Za maksimalno učinkovitu obradu prostorije treba redovito provoditi vlažnom krpom. Učinkovitost uređaja za dezinfekciju ovisi o udaljenosti između otvorene svjetiljke i površinama: što su udaljeniji, to je manji učinak od aparata.

Кварцевая lampa za dom ili ured zahtijeva poštivanje određenih sigurnosnih mjera. Tijekom rada uređaja u zatvorenom prostoru ne mora biti životinja ili ljudi. Ako se uv svjetlosti na mrežnicu oka ili kože mogu pojaviti teške opekotine, isto tako, to može uzrokovati pogoršanje srčanih i krvožilnih patologija ili potaknuti i druge zdravstvene probleme. UV-zrake otvorenog кварцевателя negativno utječu na unutarnje uređenje prostora: s vremenom blijedi.

Vanjski germicidan iluminator

Najbolji бактерицидная lampa za kuću

Kvarc lampe za kućnu uporabu potrebno odabrati, ovisno o njihovoj namjeni. Važno je pročitati upute prije kupnje uređaja. Tako, na primjer, postoje кварцеватели хозназначения, koji dezinficirati zrak i uništavaju patogene bakterije, međutim, rade isključivo u zatvorenom prostoru, gdje nema ljudi. Za kućnu primjenu nalazi zasebna vrsta instrumenata, korisno je imati onim obiteljima u kojima su djeca i kućni ljubimci. Pomoću kvarca lampe se događa dezinfekcija prostora od virusa i parazita.

Za kućnu upotrebu je bolje da ostanu u zatvorenom кварцевателе ili экранированном uređaju. Trajanje lampe zavisi od površine i zadatke koji su dodijeljeni na uređaj. Za većinu obitelji najbolja opcija će postati korištenje takvih modela kvarcni lampe za dezinfekciju prostorije:

  1. Lampa «Sunce». Uređaj ima relativno nisku cijenu, dostupan u nekoliko modela i je univerzalna.
  2. BactoSfera. Obično, ovaj uređaj se koristi u medicinskim ustanovama, ali se može primijeniti kod kuće za prevencije sezonskih epidemija. Tvrtka proizvodi kvalitetne mobilne i fiksne aparate za dezinfekciju prostora po povoljnim cijenama.
  3. Beurer. Ova tvrtka nudi širok izbor кварцевателей za kućnu upotrebu. Njemački uređaji imaju veliku kvalitetu, ali imaju visoku cijenu.

Кварцова lampa Сонечко

Lampa za кварцевания javnim prostorima

Kvarcni uređaji za dezinfekciju su podijeljeni u antibakterijski i živine. Prva se često postavljaju na javnim mjestima kako bi spriječili širenje infekcija i virusa. Ih je nužno koristiti u predškolski, školski institucijama, organizacijama, bolnicama. Uređaj ртутно-kvarcnog tipa gotovo da nije potražnje vrtovima i školama, jer je opasno zbog velikog ispuštanja oksida. Višak njegova količina u zraku dovodi do teških posljedica – intoksikacije, zamagljen svijesti, trovanja.

Za liječenje nekih bolesti i virusnih bolesti, kao i u preventivne svrhe primjenjuju se kvarc lampe za dezinfekciju prostorija:

  1. Primed ЛБК-150. Ova UV lampa ubija štetne bakterije, koje se nalaze u zraku i na različitim površinama. Primjenjuje uređaj u ljekovite, vrtić, zdravstvenim ustanovama, gdje postoji visok rizik od širenja infekcije. Model кварцевателя se može montirati u proizvodne i društvene prostorije.
  2. Philips TUV-25W. Ovaj uređaj uništava patogene mikroorganizme, дезинфицируя zrak, površinske i vode. Primjenjuje se u farmakoloških tvrtki, u bolnicama, na postrojenjima za prehrambenu industriju. Кварцеватель je pogodan za dezinfekciju otpadnih voda, sustava za kondicioniranje bazena, skladišta, materijala za pakiranje.
  3. Kvarc 125-1. Pogodan za obradu prostora površine do 25 m2, uključujući i zdravstvene komore, sobe u vrtićima, školama, proizvodne hale i skladišta. Uređaj učinkovito uništava gljivice i razne patogene bakterije.

Gdje kupiti i koliko košta kvarc iluminator

Kvarc iluminator

Odabrati kapacitet i dimenzije кварцевателя može, na temelju području sobi. Veliki asortiman uređaja za dezinfekciju prostora omogućuje da koristite jedan aparat u različitim sobama. Prodaja kvarcni žarulje provode trgovine medicinske opreme. Kupiti aparat možete i na internetu. Cijena uređaja ovisi o mnogim čimbenicima – snage, veličina, proizvođaču, vrsti UV lampe. Kućanski aparati se mogu kupiti za 1000-4000 godine, aparat za javnim mjestima cijene više – barem u 5000-6000 r.

Video: germicidan svjetiljka svojim rukama

Naši

Olga, 28 godina:Kupio кварцеватель «Sunce», da se nosi sa stalnim curenje iz nosa kod beba. S ovim aparatom isplati se ponašati vrlo oprezno, da se ne zaraditi još veće zdravstvene probleme. Počnite postupak iz pete: ako je reakcija bebe normalno je, nakon preseljenja na problematične zone. Kod mnogih djecu pojavi alergije.

Natalia, 33 godine:mi Smo odavno koristimo кварцевую lampu zatvorenog tipa za dezinfekciju dječje sobe. Sezonske rane djeca pokupiti vrlo rijetko, što je velika zasluga za skeniranje. Koristim ga 2 puta tjedno, ne više, jer vjerujem da je imunitet također treba raditi. Minus кварцевателя – ne može se prenijeti, tako da planiramo kupiti mobitel.

Margarita, 29 godina:Dugo je bio neodlučan kupiti aparat, ali je stekla kada je beba još jednom razbolio стоматитом. Odlična stvar je žao što ranije niste koristili. Savjetujem mlade mame odabrati model s mlaznicom za usta – grlobolja i drugih bolesti odlaze vrlo brzo. Ranije trošili na tretman ne manje od 1-2 tjedna, sada dijete oporavi za 2-4 dana.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: