Klizna vrata za ormar

Čak i mali prostor može naći praktičnu primjenu. Zgodan izum – klizna vrata – ima još jedan težak prednost. Funkcionalnost nije na štetu estetike, kada uštede četvornih metara uspjeti završiti u prednost: organski spajaju s dizajnom unutrašnjosti vrata za ormar.

Vrata kupea u garderobu i druge klizni dizajn

Vrata kupea u ormaru

Dopustiti da čak i mali po veličini garderobu u najvećoj mogućoj mjeri sposobni samo da ti se otvaraju sustava. Na izgled vrata za ormar utječe na izbor materijala, dostupnost, ili za ukrasne kutije (ogledalo ili bojen), ali najvažnije – princip otvaranja. Ako je za velike ormare idealni okretna vrata ili рото, onda za manje – takve vrste:

 • Harmonike – to je dizajna, koji se sastoji od niza malih po širini ploče. Kompaktnost prilikom montaže je veliki plus, ali izvana se čini krhki.
 • Vrata kupea za garderobu – klasična verzija. Klizni platna na valjcima каретках klizi na tračnice, a prednost ove vrste dizajna smatra se da je gotovo nečujan rad.
 • Kutija za olovke – klizna vrata za ormar za maksimalnu uštedu prostora. Platna sustava uđe u zid, na kojoj je pričvršćena traka.
 • Techno je oblik kliznog dizajna, kada vodilica (priključen samo na vrhu, a na dnu ostaje slobodan prostor bez vodiča.

Što odabrati vrata za ormar

Ormar s kliznim dizajnom

Kada je u stanu postoji prostor za garderobu, onda u prvi plan dolazi pametan uređenje slobodnog prostora. Lokacija police, ladice, пантографа šipke, štapovi – to je sljedeći korak, a za početak treba odrediti tip vrata. Koji klizna vrata u ormaru stane na jedan ili drugi kriterije bolje od drugih, mogu zauzimati manje prostora? Neke nijanse će omogućiti odrediti kupnje:

 1. Kako optimalno koristiti slobodne površine, gdje će biti izba? Ako je i druga imaju male dimenzije, onda treba odabrati klizna vrata za ormar po tipu «harmonike».
 2. Boja dizajna prostorije utjecati na izbor materijala, dekorativne obloge.
 3. Platna dizajna može biti drvene, staklene, ogledalo ili za proizvodnju unutarnjih pregrada izabrati MEDIJAPANA, plastike. Posljednje dvije – proračun varijanta, a ogledalo i staklena platna pomoći će vizualno povećati prostor.
 4. Značajne nedostatke takve strukture odnosi se slaba izolacija, krhkost, zvučnici donji dio, koji je nehotice može posrnuti.

Mehanizam za klizna vrata

Za slobodan prostor učiniti koristan, potrebno je odabrati i postaviti pravu klizni sustav. Njezin besprijekoran rad, praktično otvaranje platna, optimalno korištenje otvora će osigurati mehanizam. Posljednjih mogu biti različitih vrsta, među njima su najpopularnije sljedeće:

 • S vrha sustav slip (bez podne vodilice). Predstavlja беспороговый rotirajući mehanizam, koji se razlikuje jednostavna instalacija.
 • Valjak – to je pouzdan sustav koji se sastoji od donje i gornje žice elementa, valjci s isječcima. Klizna vrata coupe jasno utjelovljuju princip rada mehanizma, od kojih je samo jedan nedostatak – to začepljenje donje letvice.
 • Teleskopski – originalni sustav, kada je nekoliko slika, sjedinjenim posebnim зацепами, u kojemu se seli u jednu stranu.

Ormar u spavaćoj sobi

Klizna vrata coupe od najboljih proizvođača

Kvalitet izrade i daljnji rad izravno povezan s imenom proizvođača. Pravilno odabrane stavke klizni sustav utječu na tehničke karakteristike. Budući da oni ili druge kompanije primjenjuju različite pristupe u razvoju takvih struktura, to i krajnji rezultat od svih različit:

 • Vrata kupe njemačke tvrtke Raumplus izrađeni su na temelju čvrstih aluminijskih profila. Proizvodi proizvođača iz Njemačke pogodna za velike otvore, a na trošak vrata kupea se odnose na visokom povećanju cijena pojasa.
 • Komandor (Poljska, Kanada) – to je kvaliteta klizna vrata kupea u ekonomskoj klasi. Vodilice od aluminija ili čelika s premazom od korozije i valjci s антисоскальзывающим зацепом daju prednost proizvodima joint venture.
 • Pod kineski zaštitni znak Rolla izdaju vrata kupea, koji po kvaliteti smatraju pandan proizvoda njemačke tvrtke Braun, ali se prodaju po više prihvatljivu cijenu.

Gdje kupiti i koliko košta

Klizna vrata u ormaru

Kupiti klizna vrata za ormar moguće je u građevinskim гипермаркетах, proizvođača ili njihovih predstavnika, naručiti putem online trgovine. Faktor mjesto kupnje nije tako snažno će utjecati na konačnu cijenu proizvoda, kao i vrstu i veličinu platna, ukrasne obloge, vodilice, okovi. Kupiti vrata coupe će ispasti od proizvođača, a raspon cijene za одностворчатые s gornjim sustavom slip od IVERICE od 5 500 do 17 400 hrk.

Kako postaviti klizna vrata u ormaru

Neke vrste klizna vrata nadležan jednostavna za montažu, tako da možete provesti parkiranje bez skupštini. Jedina iznimka je model po principu «kutija za olovke» ili «рото», a drugi isto uspjeti postaviti, uz malo truda i imajući u rukama bušilica, pila za metal, rulet, odvijač. Sekvencijalni dijagram akcija izgleda ovako:

 1. Odrediti mjesto vodiča.
 2. Učvrstiti prvo donji uvodni element (ako je to omogućeno konstrukcijom), a zatim i gornji.
 3. Priložite video na okvir vrata.
 4. Pažljivo umetnite platnu ili ga staviti na vrh bara, a nakon toga do dna.

Video: vrata ormara svojim rukama

Naši

Andrija, 34 godine:Kada je završila popravke, želio zadržati više slobodnog prostora. Niša u prostoriji je pretvorena u ormar, uzeo gotove konstrukcije sa staklenom mat tkanine s gornje sidrište. Reći ću samo da je to najbolja alternativa onome kako ugraditi ormar. Kada razumnom planiranju naći mjesto za mnoge stvari.

Marina, 39 godina:Postavili vrata coupe od IVERICE, garderobu i toga, kako je uspio kompaktan postaviti police, baca na pod, strop i smeća, nije mogao ludovati. Viđam – i sve je na dohvat ruke na jednom mjestu, za mene je to veliki plus. Ali s vremenom, u donjem šinu nagomilava prašina, koje donosi neugodnosti, tako da je moj savjet: pravovremeno očistiti uz pomoć usisivača ili četke.

Boris, 42 godine:Montaža kliznih sustava proizvodila tvrtka, gdje su radili nalog. Ali kad slučajno oštete valjci, onda su morali sami uzmu u ruke alata. Uzimali jeftine «harmonika», tako naći zamjenu oštećene stavke nije bilo teško. Nakon zamjene sve funkcionira kao i prije, tako lom tretirana je jeftino.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: