Kao što je polaganje pločica u kupaonici

Smatra se da je većina tvrdi materijal za uređenje kupaonice – pločica. Zid od keramičkih pločica je složen proces, ali znajući neke mogućnosti, vi ćete biti u mogućnosti nositi se s njim bez pomoći čarobnjaka. Da bi rezultat bio savršen, zapamtite nekoliko važnih točaka.

Polaganje pločica u kupaonici

1

Prije svega, morate odrediti smjer slaganja. Postoji mnogo mogućnosti za zidanje: izravna, dijagonalni, s pomakom, mozaik. Primjenjujući jedan ili drugi način, možete vizualno prilagoditi sobu, na primjer, da bi joj prostraniji ili iznad. Dalje, trebat će izračunati potrebnu količinu materijala, na temelju dimenzije kadom. Kupiti treba s rezervom 5-10%. Ako još niste odlučili kako staviti pločice u kupaonici, upoznajte se sa karakteristikama svakog načina za zidanje.

Ravno redaka

To je jednostavan i vrijeme testiran opciju. Pločice treba staviti tako da je smanjena na razini horizontalne i vertikalne trake. Počnite rad sa drugog spola niza. Prvo crtanje po obodu prostorije ravnu liniju, na kojoj će se montirati vodilice (metalne letve). Pri direktnom načinu polaganja kupaonica će izgledati ljepše ako se krene od sredine zida, a ne s kutovima. Obrezivanje nije tako uočljiv.

Dijagonalni polaganje pločice

Takav način će napraviti kupaonicu vizualno šire. Dijagonalni suočavanje znatno teže izvesti. Prvo iz ugla iz kojeg će se početi graditi, potrebno je mjeriti duljine, jednaka dužini pločice, i da ih spojite. Figurativno govoreći, potrebno je slikanje postaje jednakokračni trokut. Zatim od centra planiranog dijela, održava se dijagonale. Položen prvi cijela pločica, onda drugi. Važno je da strana svakog novog elementa nalazi se okomito izvući dijagonalno.

Rasporedite

Ovaj tip obrade je vrlo originalan, podsjeća zidanje ciglom. Pločica se nalazi horizontalnim redovima. Svaki novi element se stavlja razvedena na polovicu ili trećinu niže. Sredina gornje pločice će pasti na vertikalne fuge one koji su ispod njih. Obavezno pratite jednake debljine zavara, koristeći tic. Možete nametnuti kadu i pločice s pomakom dijagonalno. To je vrlo lijepo izgleda.

Što je potrebno za polaganje pločica u kupaonici

Potrebno je kupiti takve materijale:

 • pločice u dovoljnim količinama;
 • pločicama otporna na vlagu ljepilo;
 • injektiranje;
 • влагостойкая primer;
 • plastične križiće (debljine odaberite po vlastitom nahođenju).

2

Vodite računa o dostupnosti sljedećih alata:

 1. Плиткорез. Može biti električni ili ručni. Neki ne žele trošiti novac na ovaj uređaj i vole uživati болгаркой ili dijamantno стеклорезом.
 2. Bušilica s tuš tropska kiša «mikser». Pomoću nje se priprema ljepilo smjesu.
 3. Lopatica. Potrebni su nazubljeni, čak i gume.
 4. Lopatice.
 5. Dijamantna krunska svrdla za okrugle otvore.
 6. Spužve.
 7. Kapacitet za vodu i pripremu ljepila.
 8. Rulet, laserski i normalne razine, olovni visak.
 9. Olovka ili marker za označavanje linija, građevinski kabel.

Kako pravilno staviti pločice na zidu

Prikupiti sve što vam je potrebno za popravak. Do toga, kako se postaviti pločice u kupaonici, pripremite zidove, slijedeći upute:

 1. Koristeći visak definirajte koliko je površina ravna.
 2. Očistite zidove od bilo kojeg starog premaza.
 3. Pomoću gips, poravnajte površinu. U zavisnosti od stanja zidova, mogu potrajati od jednog do nekoliko slojeva.
 4. Ako su zidovi sasvim krivulje, poravnajte ih listova suhozidom. Rezultat je površina sobe smanjena.
 5. Kada zidovi su obloženi gips osuši, prekrijte ih primer, da pločica čvrsto крепился.

Prije nego što je polaganje pločica u kupaonici, mark zid i provedite obračun, navodeći sljedeće upute:

 1. Koristeći razinu, pronađite najniža mjesto spola. Stavite oznaku na visinu jedne pločice. Iskoristite razini, na obodu prostorije potvrdite odabir iste oznake, staviti u neprekidnu liniju.
 2. Na toj razini prije je došao na drveni štap ili metalni profil.
 3. Iskoristite rulet, odredite srednji zid. Od ove točke u desnu stranu rasporedi pločice, umetanjem tic. Ako posljednji element neće stati, povucite ulijevo cijeli niz do krajnjih granica. Povucite vertikalnu crtu na lijevom pločici. Označite tako svaki zid.

3

Kako pravilno staviti pločice u kupaonici:

 1. Proces uvek počinje od drugog horizontalnog reda nad prikovan gaze.
 2. Замешайте otporna na vlagu ljepilo prema uputama na pakiranju.
 3. Nanesite malo otopine u zupčasti lopaticu i ravnomjerno rasporedite po mekanoj zid, s kojeg će početi. Прислоните pločica na zid, lagano gurnite ga, a istovremeno se kreće u različitim smjerovima, da se ljepilo smjesu ravnomjerno размазалась. Ako ga se nanese na zid ne uspije, možete pokriti pločica sa stražnje strane, mogući su obje tehnologije.
 4. Sklopiti cijeli niz postupno, pazeći na razmak između elemenata posebne tic, koji su odgovorni za širinu šava. Koristite razini, kako bi bili sigurni da pločice točno postavljene horizontalno i vertikalno. Obično u uglovima će ciljeva, a подрезанные elemente. Zatim možete prijeći na sljedeći red. Povremeno подчищайте šavova od ljepila.
 5. Kada su svi zidovi će se postavlja, skinite bar i uživati donji u blizini. Neke komade također morati rezati.
 6. Kad je sve spremno, замесите fugiranje tako, kao što je napisano u uputama.
 7. Gumenom lopaticom utrljati ga u praznine. Očistite ih vlažnom spužvom, a nakon sušenja, suhom krpom.

Polaganje pločica u kupaonici u svojim rukama pretpostavlja joj rezanje. U tom procesu se moraju zaustaviti pročitajte više:

 1. Za postupak vam je potreban плиткорез ili kvalitetan rezač stakla. Ako radite u posljednja onda mark komad koji vam je potreban. Jednim pokretom prevucite rez na pločici prema oznakom linije. Položite ih na rub stola licem prema gore. Gurnite prema dolje s obje strane pločice slomljenu.
 2. Ako imate плиткорез, onda samo stavite pločice tako da начерченная vama linija совпадала s oznakama, napravite rez i kliknite na dugme za skeniranje, crijep slomljenu.
 3. Ako trebate cut ravnoj liniji, a krivulja ili zakrivljeni, onda koristite болгарку. Rupe okruglog oblika ispod cijevi u кафеле просверливайте posebnim krunicama.

Kako staviti pločice na podu sa svojim rukama

4

Ovaj proces je manje komplikovana od prethodne. Evo korak po korak upute kako staviti pločice na podu u kupaonici:

 1. Očistite površinu. Da bi joj ravna, nanesite самовыравнивающийся malter ili cement kravata. Kada je sastav osuši, прогрунтуйте površinu.
 2. Prije nego što se stavi podne pločice u kupaonici, trebate učiniti izgled nakon usklađivanja. Pronađite sredinu svake od zidova, stavite znak. Povežite okomite linije. Tako da podijelite paul na četiri odvojena sektora. Bolje početi od centra, ali neki vole staviti od vrata ili od samog vidljive površine kadom.
 3. Nanesite na površinu poda malo ljepila češalj. Prvo objavite kvadrat od četiri pločica pločica. Zatim podijeliti najveća je po dužini niz duž jedne linije. Svakih dva-tri pločice pritišćite razinu, kako bi bili sigurni da nema odstupanja.
 4. U praznine stavite tic.
 5. Kada je cijeli cijeli pločice će se rastaviti, učinite trim.
 6. To što ste i shvatili kako staviti pločice u kupaonici na katu. Ostaje samo povući tic i obrišite šavova.

Video: polaganje pločice u kupaonici

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: