Kako se putem interneta poslati očitanja brojila vode

Brojila za vodu stoje gotovo u svakom apartmanu i kući, jer poželjnost, korist i ekonomičnost ugradnje tih uređaja već nitko nema sumnje. Potrebno je mjesečno slati svjedoče, da u odgovarajućoj ustanovi u mogućnosti izračunati iznos za uplatu za iznos iskorištenog vode. Prijenos podataka vodomjer se može provoditi na različite načine: putem telefona, ispunjen primitaka koji se prenosi izravno u KUĆIŠTE ili putem interneta – zadnja opcija je najpopularnija i jednostavan.

Prednosti za prijenos dokaza preko interneta

U doba mobilnih i inovativnih tehnologija mnoge uobičajene manipulacije postala je obavljati mnogo lakše, oni su napravili prilagodbe u svaku sferu naših života. S nekim uvijek, prilika slati očitanja brojila vode putem interneta, što je uvelike olakšala ovaj proces stanovnicima i smanjilo opterećenje na radnike. Izravnom prednosti takvog načina prijenosa podataka odnosi se:

 • Da prođe očitanja brojila vode u bilo koji dan u tjednu i vrijeme dana, kada postoji imate malo slobodnog vremena i pristup internetu.
 • Jednostavan postupak prijenosa podataka, koji se kasnije, nakon proizvodnje автоматизма će se odvijati sve brže i brže.
 • Ne biti nervozan, trošiti vrijeme na pokušaj дозвонится do komunalnih voda, gdje je, iako je veliki broj telefonske linije, dial-up proces je vrlo teška.
 • Nema potrebe ići u obrazac u коммуналсервис da prođe očitanja brojila vode.
 • Госуслуга potpuno besplatno i samo zahtijeva povezivanje na mrežu.

Mjerač vode

Kako uzeti čitanja brojila za toplu i hladnu vodu

Gotovo u svakom stanu u Moskvi stoje brojila, koje vode evidenciju potrošnje hladne i tople vode. No, vrijeme je za stanovnike poteškoća tijekom uklanjanja dokaza, oni su krivo gledaju i prenose brojke, što je dovelo do путаницам, a kasnije može dovesti do kaznene sankcije. Da bi ispravno naučiti čitanja i dati ih voda kanala, treba prije svega utvrditi koji od brojila smatra hladnu vodu, a bilo vruće. Učiniti to će vam pomoći savjeti, prikazani u nastavku:

 • Često brojila za toplu i hladnu vodu razlikuju po boji, postavljeni su crvene i plave.
 • Ako brojila iste boje, onda vrijedi dodir cijevi, vodeći ga – što će biti toplo, kao i odnosi se na vruću vodu.
 • Uz pravilan dizajn, cijevi s toplom vodom nalaze se iznad hladne.
 • Ako ni jedan od gore opisanih načina nisu pomogla, uključite hladnu vodu i bacite pogled koji brojila povećava vrijednost.
 • Još jedan način – hladne vode, obično troši više, jer u rubrici računovodstva ove tekućine će indikatori nešto više.

Prijenos svjedočenja vodomjer je potrebno najmanje truda i vremena. Nakon prve prijave ovaj predmet više ne trebaju, možete odmah ući u privatni ured i unositi nove podatke. Implementirati online prijenos pokazatelja moguće kroz bilo koji mobilni uređaj ili računalo na kojem imate pristup internetu, u bilo koje vrijeme, što je najvažnije, ispuniti u određenom roku.

Definiran s instrumentom, kontrola potrošnje nekom vode, treba shvatiti kako pravilno povući očitanja brojila vode, što su brojke prenijeti, a što ne treba uzeti u obzir. U rubrici ima osam brojeva, tri od njih su crvene boje – oni vode evidenciju litara, a u iskazu je potrebno ukazati litara, kubični, pa računaju prvih pet brojeva. Ako je očitanje više od 500 litara, dok je кубам dodajte 1. Primjer povlačenje iskaza pogledajte slike:

Djevojka skida očitavanje

Prve indikacije snima vrlo jednostavno – upućuju prvih pet znamenki i to je sve. Da bi u narednim mjesecima slati ispravne podatke, morate ih mjesečno popraviti kod sebe. Kako izračunati koliko kocke vode trajalo je mjesec dana, od posljednjih dokaza oduzeli stare, dobivena brojka i da će se uzeti u obzir za izračun iznosa za uplatu.

Detaljan opis podnošenja očitanja brojila preko interneta

Pošalji očitanja brojila za vodu putem interneta vrlo je jednostavno, nositi taj zadatak može svatko tko ima barem minimalno poznavanje rada na računalu i webu. Za provedbu prijenosa podataka, potrebno je ispuniti niz jednostavnih koraka:

 • Posjeti portal госуслуг pgu.mos.ru. Da se zaustavi na specijalizirani državni stranice, potrebno je otvoriti bilo koji preglednik instaliran na računalu, prijenosnom računalu ili tabletu, unesite adresu i pritisnuti tipku Enter, nakon čega se otvara početna stranica portala.
 • Registrirati se na web stranici. Da je u mogućnosti slati očitavanje preko interneta, treba proći kroz jednostavnu registraciju na portalu, navodeći pri tom sljedeće podatke: IME, adresu e-pošte, na broj mobilnog, dolazi do sebe korisničko ime i lozinku, koje vrijedi zapamtiti ili zapisati, jer oni su potrebni za sljedećih ulaza. Zabilježen je potrebno samo jednom, prilikom prve prijave na stranicu.
 • Prijavite se na svoj račun. Prijenos podataka obavlja se putem osobni ured, koji je moguće otvoriti nakon što unesete korisničko ime i lozinku koji su navedeni prilikom registracije.
 • Idi na stranicu «Obrazac za unos dokaza za skeniranje računovodstvo». Nakon što se prijavite na svoj račun pojavit će se poseban oblik, gdje je potrebno unijeti adresu, osobni račun.
 • Unijeti odgovarajuće trenutne vrijednosti. U poseban box obrazac treba unijeti iskaza koji je sada naveden na šalter. Potrebno je pažljivo popuniti, jer najmanja pogreška može dovesti do teškoća, problema izračuna. Osim toga, vrijedno je prenijeti pouzdane indikacije, inače je moguće izricanje kazne. U slučaju poteškoća, pogledajte uzorak, uzorak, upute za unos informacija.
 • Kliknuti tipku «Nastavi». Popunjavanjem sve kvadratiće u obliku, potrebno je još jednom pažljivo provjerite upisane podatke usporediti čitanja. Ako je sve napisano ispravno, potrebno je pritisnuti gumb za nastavak.
 • Potvrditi slanje. Za slanje podataka u državnim organima, mora u novom prozoru potvrdite postupak.

Kada je prijenos podataka na voda kanala

Radnici komunalnih voda i KOMUNALIJE preporučuju prenositi svjedočanstvo u jasno određene rokove: do trećeg u mjesecu koji slijedi nakon izvještajnog razdoblja. Ako vrijeme ne će komunalnim tvrtkama dobiveni pokazatelji u računu za plaćanje označava prosjek za zadnja tri mjeseca. Nakon primitka podataka će se izvršiti preračunavanje, koji uzima u obzir pri sljedećem plaćanju. Plaćaju usluge u strogo predviđenom roku na žiro-račun u sberbank, ogranak kojih ima po cijelom gradu, posebno u centru ili STANOVANJE.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: