Kako odabrati pegla / glačalo

Glačalo – vrlo koristan pomagač u kući svake domaćice. S njim sve stvari će se savršeno выглаженными, na tkanini neće ostati ni bora, ni заминов. Čini se da je teško u odabiru peglu? Ali u dućanu ih je tako ogroman iznos! Sve su slične, a različite karakteristike. Na koje parametre treba obratiti pažnju prilikom odabira?

Kako odabrati pravu glačalo za kuće

Праска za будинку

Došavši za kupnju, ne znate kako pravilno odabrati pegla? Za to je potrebno prvo odrediti, zašto vam je – za uporabu u kućanstvu ili za ponijeti sa sobom na put. Ako ste гладите stvari vrlo rijetko, može se kupiti jednostavan model. Kada peglanje traje većinu vremena, bolje da ostanu na odabiru instrumenta poznatog proizvođača – da, on će biti skuplji, ali kvalitetniji. Ne vjerujem oglašavanje o potrebi previše trendy «widgeta» – su oni kod kuće rijetko koriste. Ali i sasvim nemojte kupovati jeftinu tehniku.

Kapacitet željeza

Potrošnja energije je jedan od parametara kućanskih aparata, подсказывающий kupcu, kako odabrati glačalo i ne podcijeniti. Od ta brojka veća, brže se zagrije potplat, zbog ovog vrijeme glačanja značajno smanjen. Snaga uređaja mora biti 2000-2400 W, ako glačala uživajte često. Prosječna snaga električni aparat u 1600-1900 W pogodno za malu obitelj. Postoje modeli do 1500 W – možete ih koristiti u pokretu. S njima ni duga vožnja će biti ugodan, jer oni stanu u samu malu vrećicu i specifičan je slučaj.

Muškarac maženja trajekt

Što potplat bolje

Da biste razumjeli što pokrivenost peglu bolje, prvo morate znati što oni dolaze:

 • Od nehrđajućeg čelika – jeftini, ali izdržljiv materijal, služio je dugo, dugo vremena. Potplat od ovog materijala se obavlja za najjeftiniji model pegle. Zahvaljujući posebnom cesti, aparat odlično klizi preko tkanine.
 • Od металлокерамики ili keramike – lomljiv, ali pružaju kvalitetnu глажку i jednostavno klizi.
 • Aluminij – dobro provode toplinu, pa koji se brzo zagrijava. Aluminij manje od čvrstog materijala u odnosu na srbiju. S vremenom deformiraju.
 • Teflon, titan, električni razlikuju visoke čvrstoće. Imaju dug vijek trajanja.

Vrste željeza

Djevojka maženja

Širok izbor modela glačala s različitim značajkama od mnogih proizvođača daje konvencionalna podjela ih u odvojene vrste. To će pomoći kupcima da shvate kakvu glačalo bolje i bolje. Postoje jednostavni modeli (električni), bežični, sa jestivog i regulator temperature, pare i one koje nosite sa sobom na putovanje ili poslovni put. Kakav izbor će biti ispravan, ako je toliko opcija?

Električni

Model tih aparata po izgledu podsjećaju na prvi električni. Kućanski aparati ne posjeduje neke mogućnosti, osim suho glačanje i regulaciju temperature stopala. Električne pegle najjeftinije na tržištu kućanskih aparata, tako da za sada ih pronaći vrlo teško. Ako želite izglačati odjeću trajekt kroz ovu peglu, potrebno je ručno разбрызгивать vodu.

Bežični okovi

Okovi koji rade bez žice, proizvodnju tvrtke Philips i Тефаль. Tehnika se stavi na stalak-ih puniti. Domaćica dobiva kontrolni signal u obliku užaren žarulje (na nekim ima gumb) – kada se možete družiti, a kada željeza potrebno je ponovno staviti u priključnu stanicu. Također postoje modeli sa specijalnim ma vlasnicima i намагниченными vodiča. Takva tehnika je zgodan, da u procesu glačanja ne može omesti ni na što, osim odjeće.

Бездротовий праска

Parni generator

Glačalo s parnom stanicom se odnosi na stručne kućanskih aparata. Predstavlja instrument za zaglađivanje nabore na odjeći i samostojeća jedinica sa posudom za vodu. Parni generator bez zaustavljanja proizvodi par, na crijevo dovodi izravno u željezo. Takvi uređaji imaju visoku cijenu, zauzimaju mnogo prostora, zbog velikih dimenzija parne stanice. Do prednosti tehnologije uključuju:

 • peglanje traje minimalno vrijeme zahvaljujući intenziteta pare i jednostavan zaglađivanje odjeće po cijeloj površini;
 • jednostavnost samog uređaja.

Rang najboljih okovi

Žena maženja

Uzimajući u obzir naši kupci i karakteristike glačala od proizvođača, može dati definitivan odgovor, što je naslov «savršen peglu» svaki instrument bilo koje marke dobiva od svoje isti domaćica. Ali, oslanjajući se na funkciju postojećih modela, ipak može izdvojiti neke od uspješnih. Prije nego što odaberete pegla / glačalo, treba obratiti pozornost na sastavio stručnjacima rejting i odaberite iz predloženih rezultata.

 1. Philips GC 4870 – postao je tražen na tržištu kućanskih aparata u 2015. Uređaj ima optimalnu težinu, tako da je njegova vlasnica brzo obaviti, čak i sa mnogo rublja. Potplat ima keramički premaz, što omogućuje утюгу lako skliznuti u bilo koju vrstu tkiva. Brzo zagrijava. Praktično – dugi kabel, voštano ručka, sami se isključuje ako se o njemu nakratko zaboraviti. Intenzivno glačanje daje snagu peglu 2600 W. Prosječna cijena u Moskvi i na području 5390 r.
 2. Philips GC 3320 – stekao popularnost zahvaljujući savršenom smanjenju tkiva i trajnost. Prema recenzija, ovaj model je dobar dovodi parova odmah da se nosi sa zadatkom. Sisak peglu oštar, što mu pruža priliku da проглаживать čak i male рюшки i glačati između gumba. Na плюсам ovog modela uključuju automatsko isključivanje i отпаривания u uspravnom položaju. Nedostatak keramičkih potplat, koji s vremenom ostavlja crne mrlje na odjeći. Stoje takvi okovi u prosjeku 3190 r.
 3. Tefal FV 9915 – na trećem mjestu na listi «najboljih od najboljih». Ovaj model peglu odnosi se na kategorije bežičnih. Proces glačanja kao instrumenti čine ugodnim za svaku domaćica. Opcije Тефаль ima standardne – auto off, parni generator. Ali minus kod ovog peglu ipak postoji – to je kratka ručka i teška, tako da je potrebno naviknuti na rad s njim. Cijena za model poznatog proizvođača visoka i ovisi o trgovini, ali u prosjeku ona iznosi 6530 godine
 4. Bosch TDA 7028210 s konzumira kapacitetom od 2800 W. U posudu za vodu se može sipati do 380 ml, što je dovoljno za glačanje standardne porcije odjeće. Upravljanje glačala vrši se pomoću senzora. U modelu postoje opcije za samočišćenja, automatsko uključivanje-isključivanje i отпаривания u uspravnom položaju. Postoji kod modela svoj minus – u prvo vrijeme, iz njega teče voda. Prosječna cijena u kupovinu Moskve i području kre 3900 r.
 5. Philips GC 9222 – model sa parnom stanicom i mogućnošću regulacije temperature. Funkcija OptimalTemp omogućuje tehnologije podesiti optimalnu temperaturu za tkanine, ovisno o njezinoj vrsti. Visoki tlak i snažan pare udarac doslovno u sekundi разгладит sve nabore na odjeći. Pokušajte заминать posebno stvari, provjerite! Glačalo broji u sebi do 1,5 l vode, koje će trajati 2 sata rada. Nedostatak tehnike je velike dimenzije i bučan rad. Cijena je u prosjeku oko 12800 r.

Video: izbor peglu

Naši

Tatiana, 25 godina:Dugo nije znala, bilo glačalo odlučiti za kuće. Tada savjetnik u trgovini eura, na koje postavke treba obratiti pozornost. Birala između Braun, Philips i Tefal – po mom mišljenju, najbolja firma. Zaustavio se na Филипсе. Milovati su odlične, a cijena povoljna.

Ilona, 48 godina:Još na vjenčanje nam se s mužem nadareni za čelik i željezo. Milovao je odličan, ali sve stvari trebaju zamjenu, iako je on i bio naš rođak. Znala o postojanju parnih glačala, ali nije uživao u njima. Saznala kako se može odabrati pegla / glačalo, uzela Moulinex sa keramičkim potplat. Ja tako volim glačati odjeću! Tako pomagač!

Irina, 35 godina:Želim izraziti posebnu zahvalnost savjetnika, koji su jasno i precizno objasnio mi kako odabrati glačalo za kućnu uporabu. Nije postao povesti sa mnoštvom funkcija – mi mužu košulje željezo je potrebno za rad. Imam peglanje jedne stvari traje nekoliko sekundi! Sretna sa svojim izborom, imam Rowenta.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: