Kako napraviti stepenice na drugi kat

Stubištem se naziva funkcionalni element, kojim se vertikalna povezanost između katova. Sastoji se od stepenica, na kojima se treba penjati ili spuštati. Ali stubište je potrebna ne samo za kretanje između katova – ona je još i estetski element prostora. Kada se dizajn ovog dizajna, onda prvo trebate razmišljati o tome kako se to uklapa u ukupni dizajn interijera. Pogledajmo kako napraviti stepenice na drugi kat, da je kvalitetan, funkcionalan i estetski privlačna. Kako ga napraviti sa svojim rukama?

Određena s pogledom stepenice

Stepenice na drugi kat u privatnoj kući mogu biti različitih vrsta, koji se odabiru ovisno o željama vlasnika, dizajna i veličine prostora. Poznavanje tipova stubišta letjeli će prilikom uređenja doma napraviti pravi izbor u korist jednog ili drugog elementa. Različiti materijali koji se koriste za stvaranje izlaz na drugi kat, a dijele ih na nekoliko osnovnih vrsta:

 1. Vijak (spiralni, pita).
 2. Okretni.
 3. Маршевые.
 4. Kombinirani.

Spiralno ili kružna

Spiralne stepenice na drugi kat

Spiralne stepenice su odličan alat za naglašavanje stila prostor, da ga željenoj atmosferi. Zračni krivotvorenih kružne konstrukcije, koje se prikazuju na drugom katu, stane paul nouveau, a masivne drvene stepenice podsjetit sve o country stilu. Dizajn spiralne stepenice odabrao je bilo ograničeno na samo financijskim mogućnostima. Takve mogućnosti znatno štede prostor, tako da su uvijek popularne.

Spiralne stepenice na drugi kat – to je idealan izbor za malog trga prostor s niskim stropom, na primjer, za tavanima. Ali i za velikog prostora ova opcija odgovara savršeno. Fiksna spiralne stepenice radijalno, formiranje vijak, a na nosač stuba može se podijeliti na nekoliko tipova:

 • sa nosačem za ograde;
 • s защемлением u postolje za montažu;
 • sa nosačem za zid, nalazi se na obodu;
 • od oslanjanja na podkonstrukciju stalak.

Okretni kut

Поворотна кутова dođi na другий vrhu

Okretni kut stepenice na drugi kat smatra se da je optimalan izbor u pogledu uštede prostora i sigurnosti podizanje. Oni dolaze u развернутыми udesno ili ulijevo, kružnim ili оборотными za jednu četvrtinu. Onaj dio, gdje su stepenice okreće, smatra se da je najsigurniji, iako gazi po širini proizvode ne više od 20 centimetara.

Najviše se koristi konstrukcija okretne ljestve s kutom od 90 stupnjeva. Ona omogućuje зонировать velika soba ili graciozno unesite stepenice marševa u malom pedalj prostora. Uspon na drugi kat ove vrste često ulazi u projekt male prigradske kuće ili multi-level stana. U pravilu, postavljaju ga uz zidove koji su pod pravim kutom, a zaokretni igralište nalazi se u kutnom dijelu. Prostor ispod stepenica često koriste pod ormar ili prostor za ostavu.

Маршевые stepenice

Маршевые stepenice na drugi kat

Dizajn маршевых stepenice pružaju direktan marsh na drugom katu sa stuba pod određenim kutom nagiba. Oni dolaze u različitim izgleda, i mogu se sastojati od dva ili više dijelova. Najviše udoban smatra одномаршевая stepenice, jer pri stvaranju nije potrebno dodatno instalirati jastuk između katova. Najjednostavnije varijante imaju закругленную obrazac za uštedu prostora, pa ih se može vidjeti u malim sobama.

Многомаршевые stepenice s horizontalnim terenima optimalne za svakodnevno višekratnu upotrebu njih nagiba marša. Postoji nekoliko vrsta takvih struktura:

 1. Na косоурах. To je nagnut grede sa zubima, koji obavljaju temeljnu funkciju, na koji se stavlja prečka. Stubište može stajati na jednom косоуре na sredini ili na dva – na rubovima.
 2. Na stringer. To je, također, donja greda, samo druge vrste, kada se gazi se umeću u utore.
 3. Na больцах. U tom slučaju, ugradnja stepenica se vrši bez nosive grede – gazi oslanjaju se na metalne čunjeve – больцы. Dizajn izgleda «antena» – ona, kao da lebdi u zraku.

Kombinirana modularni

Kombinirana modularne stepenice na drugi kat

Svoje ime modularne stepenice dobila zato što je sastavljen od više komponenti (modula), koje se umeću jedna u drugu, закрепляясь vijaka, svornjaka ili posebnim građevinskim potpeticama. Noseći element dizajna – središnja косоур. Takav sustav je namijenjen za instaliranje penjanja na drugi kat, visine ne više od 3,5 metara. Niska cijena i jednostavnost montaže dovelo je do toga da je takva vrsta span popularan u cijelom svijetu. Za montažu u modularne stepenice ne zahtijeva posebne vještine za instalaciju.

Do prednosti u kombinaciji modularne stepenice još uvijek nose tom trenutku, da za njihove izgradnje nije potreban projekt. Potrebno je samo proizvođaču dati točne postavke prostor u kojem se planira ugradnja, i na temelju njih će biti razvijen je najbolja opcija. Modularne stepenice imaju izbor različitih varijacija. Polazeći od veličine prostorije, lako bi se dizajn s bilo kojim kutom, koja je, zahvaljujući korištenju kompozitnih materijala, skladno će se uklopiti u bilo koji stil interijera, postavši najuspješniji dizajnersko rješenje.

Što učiniti: materijal za izradu

Najveću popularnost, posebno u drvenoj kući, uživaju stepenice, izrađene od lijepljenog drva ili polja. Izabrati različite pasmine: breza, back, javor, hrast, jasen, orah, bor. Ako imate financijske mogućnosti, često rezerviraju egzotične drvo: mahagoni, ebanovine drvo, tikovina. Jeftinija opcija – to stepenice na drugi sprat, napravljena uz pomoć деревоподобных materijala, na primjer, furnira bukve.

U modernim interijerima, koriste čelične stepenice, nosiva konstrukcija kojih može biti od nehrđajućeg, a za stages koristiti perforirana ili fluted čelični lim. Često vlasnici privatnih kuća rezerviraju kombinirani stepenice na drugi sprat, na primjer, čelični okvir sa staklenim, drvenim ili kamenim stuba. Zanimljiv izbor je drvena konstrukcija s granitnim ili mramor umeće.

Drveni межэтажные stepenice od drveta

Drvene stepenice od drveta na drugi kat

Da vlasniku dvokatne kuće ne razbijati glavu nad onim koji materijal odabrati za stvaranje stepenice na drugi kat, brojne građevinske tvrtke preporučuju da obratite pažnju na jednostavnu, эстетичную i jeftin drveni instalaciju koja će savršeno kombinirati s klasičnim stilom home dekor. Drvo je jedinstven ekološki prihvatljiv materijal, može se lako obrade, kao i za izgradnju stepeništa koriste drvena greda. On ima istu visinu i širinu, što olakšava proces izrade.

Drvena građa može biti različita, ali za nosive elemente graditelji pokupio više od čvrste stijene, stepenice na drugi kat je napravljen solidno. To je niz hrast, bukva, jasen ili ariš. Razlozi zbog kojih treba napraviti drvene stepenice na drugi kat:

 1. Funkcionalnost.
 2. Sofisticirani izgled.
 3. Održivost.
 4. Mala težina.
 5. Brz rok izrade.
 6. Jednostavnost ugradnje.
 7. Dug vijek trajanja.

Betonski monolit

Betonski monolitni stepenice na drugi kat

Betonske stepenice široko se koriste pri izgradnji kata zgrade od davnina. Neosporna je njihova zasluga treba pripisati pouzdanost i trajnost. Međutim, montaža betonskih monolitnih stepenice treba učiniti tijekom gradnje kuće, jer se ona razlikuje внушительными dimenzije i velike težine. U privatnom sektoru stvara raznovrsne dizajnerske i konstruktivni betonski elementi.

Monolit stepenice na drugi kat stvorili kroz uređenje decking na mjestu izgradnje, pojačanje i ispune betonskim pločama i malterom. Gotove stepenice vrlo rijetko se primjenjuju u privatnoj izgradnji uglavnom ih koriste za stambene zgrade. Kako napraviti kvalitetan monolitni dizajn, važno je početna preciznost izračuna, pa je potrebno još prije početka gradnje odredili za milimetar visinu, širinu i debljinu stepenica, kao i njihov broj.

Što se tiče estetike, betonske stepenice često furnir drvo – to ne samo da stvara atmosferu intimnosti i topline, ali i odlično prigušuje zvuk koraka. Zanimljive mogućnosti obloge parketa, пробковой pločice ili laminat. Moderni materijali obloge daju jedinstvenu priliku da imitacija skupih materijala. Više škrt vrsta završne obrade betona leti – to je slikanje. Samo prije toga beton je poželjno pokrivanje cementni mort, jer je on sklon na habanje.

Keramička na metalni okvir

Kada se govori o metalnim stepenicama na drugi kat, nitko ne ima u vidu sasvim željeza izum. U većini slučajeva podrazumijeva metalni okvir, plašta kojim materijalom. U zadnje vrijeme vlasnici privatnih kuća skrenuli pozornost na fasadne cigle, koji je danas proizvođači nude vrlo različite konfiguracije, nijanse i teksture.

Mnogi se pitaju, a koliko košta ovaj dizajn? Keramička stepenice na metalni okvir će izaći mnogo jeftinije betonske, jer ona ima više kompaktnih dimenzija i znatno manju težinu. Ako se usporede s drvenim opcijama, to će biti malo skuplji, ali i prednosti u odnosu na stabla: metalni elementi na snagu krutost sidrišta s vremenom neće spasti, cigle i ima veliku rezervu snage. Na prednosti kombiniranog stepenice pripisuje i ono što profesionalci će moći proizvesti i instalirati ga u roku od tjedan dana.

Kako pravilno napraviti izračun stepenice

Da bi stepenice pouzdan, udoban i siguran za svakog člana obitelji, važno je uzeti u obzir njegova usklađenost sa standardima, a za to je potrebno izračunati. Za točan izračun potrebno je definirati tri veličine za početak: razina neto spol, visinu svim dizajna na zidu i ljestve dužine marša na теореме Pitagore. U ovom slučaju valnih катетов će dimenzije visine i dužine, a dobiveni гипотенуза – to je dužina marša.

Dalje je potrebno izračunati broj koraka u maršu. Graditelji preporučuju njihovu visinu učiniti ne veće od 16 cm, a dubine oko 30 centimetara, kako bi bilo ugodno hodati. Nakon utvrđivanja veličine, mora se podijeliti na njih dužinu stepenice i dobijete željeni broj koraka. Što se tiče kuta svim dizajna, onda je to po standardima mora biti od 40 do 45 stupnjeva. Smiju raditi stepenice i 36 stupnjeva, ali će to biti previše крута, pogotovo ako na drugi kat visok porast. Penjati i spuštati po njoj može biti samo držeći se za rukohvate.

Kako napraviti svojim rukama ograde i rukohvati

Drveni пирила, napravio svojim rukama

Ograde – to je ne samo punila elementi, koji osiguravaju sigurnost kretanja, ali i dizajna ukras ljestve let. Sami najlakše bi ih drvenim, jer su svi ostali materijali zahtijevaju stručnu obradu. Za njihovu izradu potrebno sljedeće prilažemo elemente:

 1. Rukohvati, da je gornja ploča, za koju treba držati.
 2. Baluster – stalak, attachable na stepenicama. Napraviti baluster sami također bolje drveta.
 3. Kabinet, je snažan para, koja će se nalaziti na kraju marša. Na nju su priključeni rukohvati.

Prvo se određuje udaljenost između балясинами i visina ograde. Zatim su postavljeni stolovi na gornjoj i donjoj razini. Dalje se rasprostire rama, na koju su priključeni baluster svakih 10 cm. Zatim odozgo nametnute ograda. U posljednjoj fazi ograda treba obraditi фрезером s posebnom tuš tropska kiša, da kvadratni presjek greda je postala okruglog. Završiti izgradnju ograde i rukohvate treba kozmetičkim tretmanima: kit, brušenja, bojanja.

Kako napraviti stubište od betona

Izrada stepenica od betona

Sjenčanje koraka betona vrši se u slojevima, počevši od donje stube. Odlazak na sljedeću razinu, treba napraviti pauzu, da je rješenje u potpunosti sušena. Što se tiče cementa sastav, onda se izvršava na sljedeći način: u posudu насыпается pijesak, a zatim u njega dodati cement i šljunak. Zatim malter, koji je povezan ručno do homogene države, a zatim u malim količinama se dodaje voda. Čvrstoće cementnog sastav mora debljine odgovoriti krem.

Slike i karte najljepših stepenice u privatnoj kući

Stepenice na drugi kat ne treba samo razlikovati kvalitetom izrade, ali i stilom, jer je izgubljena karika između dvije razine. Lijepa design dizajn može postati najvažniji dio u unutrašnjosti i da će predstavljati diviti izgleda samo na sebe, tako da prije nego odaberete vrstu i materijal za izradu, razmislite o stilu buduće kreacije. Pogledajte foto dizajn najljepših stepenice i sheme izvođenja:

Primjeri prekrasne stepenice na drugi kat

Video upute: kako mogu samostalno napraviti stepenice

Kako napraviti stepenice na drugi kat u svojim rukama? To nije tako teško, ako znate osnove izgradnje i jasan slijed akcija. Morate se nositi s sastavni dijelovi i znati kako se oni namještaju, a za što su namijenjeni. Ali prvo je važno da se pravilno provesti izračun parametara, kako bi se stubište odgovara sigurnosnim standardima. Pomoći u stvaranju ljestve prelet biti u mogućnosti slaganja naših video.

Kompaktna verzija na zemlji

Ulica ljestve s rukama na zemlji

Radimo kalkulacije

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: