Kako napraviti коптильню svojim rukama

Bilo ribar, lovac ili дачник će moći da коптильню bez ičije pomoći. U pravilno izgrađen uređaj pripremaju ribu, divljač, domaće kobasice, proizvode od mesa. Postoje электрокоптильни da su pogodni čak i za gradski stan. To je jednostavan dizajn za izradu svojim rukama, ali postoje nijanse koje vrijedi znati unaprijed.

Vrste pušenja

Home-made pušnica mora zadovoljiti neke uvjete. Prvo, fumigating i grijanje moraju biti равномерными, inače prestane raditi okus gotovog proizvoda. Drugo, potreban je jednostavan dima, jer teški dim pojavi na taloga prije nego što dođe do kolač miješati. Прокапчивание zahtijeva puno vremena i kašnjenja sumaglica. Na kraju, važno je postupno prodiranje. Prije nego razumjeti, kako bi коптильню svojim rukama, treba odrediti sa željenim pogledom pušenja.

Hladno

Копчена riba

Fin buketi mirisa i okusa u kombinaciji s trajanjem pohranu daje hladno копчение, koja se provodi pri t 30-50°C. Закопченный svinjska šunka пролежит na hladnom i suhom podrumu više od godinu dana, očuvanje arome i okusa. Minus hladno način – to trajanje procesa. Za sitne ribe traje do 6 sati, a svinjski ляжка će окуриваться do 3 dana. Dizajn hladno fumigating jednostavno u uređaju. Instalacija će biti relevantna u bilo kojoj zemlji. Kako napraviti коптильню hladno dimljeni, će biti objašnjeno i prikazano na slici ispod.

Hot

Гаряча pušnica

Na аппетитному miris, okus i umu proizvodi su vruće dimljenje inferiorni u odnosu na hladno. Provodi postupak pri t 70-120°C, nakon čega dimljene hrane pohranjene na otvorenom ne više od 36 sati na sobnoj temperaturi. Fumigating traje od 15 minuta do 4 sata. Kuhati proizvod unaprijed nije potrebno. U hladnjaku jela brzo перемерзают, zbog čega gubi svoj okus. Kako napraviti toplu коптильню svoje ruke, reći će stručnjaci u videu na kraju članka.

Полугорячее

Miris i pogled na полугорячий isti proizvod, kao i vruće dimljenje. Provodi postupak u hladnim ili električnih коптилках pri t 70°C. To je odličan «autocesta» opciju. Koristi se kada je potrebno za blagdanskog stola brzo pripremiti dimljenu hranu od svježih namirnica. Полугорячий način primjenjuju i промысловики ribari-lovci, koji nose plijen nakon obrade odmah na tržište.

Kako napraviti коптильню kod kuće

Саморобна споруда

Kućni uređaji za dimljenje se razlikuju male veličine. Stručnjaci preporučuju tražiti nacrte konstrukcija, koje zahtijevaju korištenje opeke. Cigleni dimnjak pogoršati okus gotovih proizvoda, tako da je zidanje će samo održavati коптильню. Osnova bilo kojeg modela – metal listovi (inox) i kvalitetne zavarivanje. Kako napraviti коптильню svojim rukama, da je ona прослужила mnogo godina i bio je малозатратной? Jednostavan u izvedbi je kućni коптильное uređaj hladno načina обкуривания.

Pušnica hladno dimljeni svojim rukama

Uređaj za hladno dimljenje

Kuhati переносную mini-dizajn je vrlo jednostavno. Najjednostavniji hladna osnovna pušnica svojim rukama – ova:

  1. Tri rešetke za roštilj i dva metalna», zakrivljena slovom P.
  2. Приварите na svaki štap po tri para prstenova, koji se moraju nalaziti na jednakoj udaljenosti jedna od druge.
  3. Okomito na rešetku приварите na četiri blokova (3 cm) i na svaki zalijepiti u prsten na прутьях.
  4. Rešetka je trebala izdržljiva i lako zabilježiti, da tijekom procesa nije pao pod težinom ribe ili mesa.
  5. Выройте u prirodi ognjišta s дымоходом, i hrabro pripremite mesni i riblji specijaliteti.

Pušnica vruće dimljenje svojim rukama

Ako želite saznati kako napraviti toplu коптильню svojim rukama, onda graditi ga je malo teže nego u hladnom. Коптильный kabinet mora biti smješten u дымовом poklopcu, koji se sužava pri vrhu. To je potrebno za uniformu uloženog dima, ulazi u rupu. Dizajn mora imati zatvoreni dno, da drippy masti ne pada na dimna prašina ili goriva. Shema vruće коптилки:

  • peći;
  • sloj piljevine;
  • posudu za skupljanje masnoće;
  • rešetka.

Bolje je, ako je poklopac dizajn će biti s гидрозатвором, kako bi pritisak unutar i poluproizvodi ravnomjerno прокоптились. Olakšajte s crijeva, опущенного u posudu s vodom. Važan dodatak će postati дымогенератор, jer za vruće dimljenje potrebno je puno dima. Ako je stacionarna dizajn, onda je bolje nametnuti cigle i pokriti vatrostalne gline.

Video tutoriali: kako napraviti коптильни za kućnu pušenja

Pogledajte video u kojem se jasno pokazuje kako napraviti коптильню iz bačve na 100-200 litara, roštilj-коптильню od opeke ili plinske boce, na kojem je lako napraviti roštilj. Saznajte kako stvoriti bolničkom коптильную pećnica od starog frižidera. Stručnjaci ukazuju na nijanse proizvodnje дымогенератора, brz, koju je najbolje izabrati materijal za izradu jednog ili drugog uređaja da koristite kao kompresor, a što improviziranih sredstava pogodna za izgradnju.

Početna pušnica od bačve

Od plinskog rezervoara

Iz kante

Pušnica od nehrđajućeg čelika svojim rukama

Od opeke

Iz hladnjaka

Дымогенератор svojim rukama

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: