Kako izolirati balkon

Učiniti svoj život u malom stanu ugodno, jednostavno rješenje – toplo balkon i stvoriti tu je još jednu prostoriju za odmor ili čak i rad. Najlakše je tražiti u posebne tvrtke koje nude izolaciju loggie i balkona i čine sve brzo i kvalitetno. Ako želite da toplinskom izolacijom za sebe, trebat će vam korisne savjete.

Postupno izolacija balkona i lođa

Pripremljenu za popravak prostor

Kada se postavlja pitanje, kako je izolirati balkon s čime se, treba shvatiti da samo fazama raspodjela poslova će vam pomoći da se nosi sa zadatkom. Kako se pravilno slikati djela, od čega početi, a zatim završiti toplinska izolacija. Dakle:

 1. Postavite plastični prozori. Ova faza, možda, igra jednu od najvažnijih uloga u izolacijom, jer samo dobar staklo štiti od jakog vjetra, buke.
 2. Zatvoriti sve pukotine. Ovdje je važno pažljivo pregledajte prostor na postojanje takvih.
 3. Odabrati izolacija. Budući da danas na tržištu možete pronaći širok asortiman утеплителей stvorene različite tehnologije, onda na ovo pitanje je najbolje prići sa umijećem, kao minimum, konzultirati se sa stručnjakom.
 4. Uređenje unutarnje, vanjsko. Treba voditi balkon u odgovarajuće vrste. To odijelo bilo ploči.

Nego i kao toplo lođa ili balkon

Proces izolacije poda

Izbor izolacije ovisi o klimatskim uvjetima u regiji. Ako je zima je hladna, traje oko 4-6 mjeseci, onda će biti potrebno ne samo zidove, ali i pod, strop. Glavni kriterij prilikom odabira izolacije je njegova toplinska vodljivost: što je ona veća, to gore izolacija čuva toplinu. Dakle, pri odabiru uzeti u obzir ovaj faktor i izabrati materijal od minimalne vrijednosti.

Jedan od najpopularnijih утеплителей je stiropora. S njim je lako raditi, toplinska vodljivost je vrlo niska, a on ne jede puno prostora, zato što nije jako gust. Za proračun mogućnosti možete odabrati običan stiropor, istina će morati da se pripreme za duge, nekako dosadna rada, jer da ga izrezati nekoliko teže.

Još jedan način izolacije – kapsulu trenutačno. Takva metoda je komplicirano za rad sama, tako da ga često nude tvrtke koje se bave takvim pitanjima. To je sigurnije za cijeli dizajn balkona ili lođa, ima minimalne toplinske vodljivosti, ne jede tako puno prostora. Jedini minus – će koštati vam je izolacija malo skuplji od drugih opcija.

Kako izolirati poda na balkonu

Podno

Za toplinsku izolaciju poda na balkonu možete koristiti iste postavke kao i za zidove i strop. Ako, na primjer, uzeti stiropor, onda se proces zagrijavanja će se sastojati od male po korak upute:

 1. Stavite listove od stiropora između greda.
 2. Pukotine potrebno запенить.
 3. Kreveti финишное pokrivenost.

Za toplinsku izolaciju poda također dobro prilagođen za stiropor, mineralna vuna, пефонол. Na toplinu oni malo razlikuju, međutim, cijena se može igrati važnu ulogu u izboru jednog ili drugog materijala. Isto vrijedi i za fasade, dizajn kojoj se razlikuju po kvaliteti, cijeni i izgledom. Najbolje je, ako ste si dati prednost drvene spola, koji odlično zadržavaju toplinu i ugodan za noge.

Kako pravilno izolirati balkon iznutra гидробарьером

Гидробарьер – to je odličan način zagrijavanja pomoću posebnog dizajna, koja štiti zid od vlage. Zahvaljujući tome kada izolacija balkona možete koristiti čak i oni materijali koji se ne podnose vlagu. Jedina mana – zidovi sasvim neće disati, jer sve izoliran građevinskim ljepljive trake, plastične vrećice ljepljive trake, folije. Postupak instalacije je jednostavan:

 1. Postavite утеплительные ploče.
 2. Prekrijte ih пароизоляционным materijal.
 3. Pukotine заклеиваются trakom.
 4. Kreveti финишное pokrivenost.

Zid s гидробарьером

Nego toplo balkon na zidovima i stropu

Za kvalitetno izolirati balkon, potrebno je pažljivo pristupiti izboru materijala za toplinsku izolaciju i izolaciju od ovog malog prostora. Nakon što ste izvučeni shemu, možete ići u dućan građevinskih materijala. Širok izbor утеплителей najvjerojatnije će uvesti vas u nedoumici, no zapamtite, što je tanji, bolje će biti odabrani materijal, više unutarnjeg prostora će ostati na balkonu.

Теплоизолирующая sustav se sastoji od jezgre izolatora (to može biti пеноблок, stiropor, stiropor ili минвата debljine ne manje od 3 mm), što odražava izolacije, zrak jaz i ljepljive trake, koja održava strukturu i istovremeno skriva šavova. Izbor materijala ovisi o vašem proračunu i cilj – dobro je izolirati lođa na zimu ili biti zadovoljan s toplinom samo u rano proljeće ili u jesen.

Toplo balkon sa staklom

Balkon s glazurom

Najbolje za staklo balkona stane plastične kutije. Važno je obratiti pažnju na to da paket je dva odjeljka, s dodatnom toplinskom izolacijom. Ne zaboravite na svoj krajnji cilj, stoga nemojte štedjeti na prozorima, inače sve rade na утеплению proći neopažen. Drveni prozori previše tražene su, međutim, njihova cijena je znatno veća i plastike.

Koliko košta toplo balkon

S obzirom da je toplo ne-prostor ćete samostalno, bez pomoći stručnjaka, od troškova-hrabro možete brisati plaćanje rada. To uopće nije malo: tvrtke koje nude takve usluge naplaćuju od 400 do 750 g. po metru kvadratnom утеплительных radova. Tako da ostaje samo izračunati svoje troškove izolacija balkona svojim rukama: u prosjeku popravak 3-metarski balkona s pomoću stiropora će vas koštati 3000 rv U cijenu uključeno: ekspandirani polistiren, poliuretanske pjene, PVC film, građevinski viski, montažni beton.

Video: izolacija balkona u tipičnom stanu

Naši

Miroslav, 36 godina:Toplo lodja u хрущевке prije dvije godine, koristio пеноплекс, sve je ispravno, ali pansion sa staklom – paket однокамерный, što je rezultiralo sve toplinu kroz njega i otišao. U principu, zimi na balkonu nije baš ugodno, ali u proljeće, već se može tamo da sjedite s книжечкой.

Maksima, 29 godina, Radim u tvrtki остеклению i утеплению prostora. Od kupaca se postavlja pitanje, što je bolje izolirati balkon ili od izolirati balkon unutra. Mi obično koristimo минвату. To je koštalo malo jeftinije пенополистерол, iako je toplinska vodljivost je identičan.

Viktor, 37 godina:dugo Sam nije znao, kako je izolirati balkon sebe, sve dok nije došao na forum sa ovom temom. Proračun se sve više liči o tome da niti jedna građevinska tvrtka mi sada ne po ramenu. U principu, ja sam potrošio oko 3500 ar 2 tjedna na sjednicu izolacija! Ostaje samo застеклить kvalitetnim prozorima, za zimu spremni!

Eugene, 46 godina:Kada je toplo vlastiti balkon, morao prtljati izvana i iznutra. Osim toga jačao vaše krov staviti snažan prozora. Samo na popravak je oko 5000 rv, ali je ispunio ga jako dobro i zadovoljan sa sobom. Sada na balkonu igraju unuci, kada dolaze u gostima, i nisam uopće brinuti o tome da su oni tu mogu zamrznuti.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: