Dizajn male spavaće sobe

Poznato je, da je spavaća soba – kupaonica kuće, koja se obavlja istovremeno više funkcija. To nije samo mjesto za odmor, ali i garderobu, a u nekim slučajevima još i ured. Ako je ova soba je malo, onda morate uzeti u obzir njen dizajn s posebnom pažnjom, kako bi se prostor dovoljno za svaku funkcionalne zone.

Spavaća soba u modernom stilu

Moderan stil

Male sobe se često nalaze u stanovima, posebno u hruščov. Ako živite u takvoj i planira popravak spavaće sobe, onda mora pažljivo sve isplanirali. U današnje vrijeme luče mnoge stilove uređenja ove sobe i lako ćete izabrati željenu. Razvijanje male spavaće sobe, za max koristiti vizualne tehnike za povećanje prostora. Pokušajte iskoristiti svaki kvadratni metar korisno.

Kako može biti dizajn mala soba

Ako je soba mala po površini, a zatim će odgovarati poboljšanje u jednom od ovih stilova:

 1. Minimalizam. Najbolja opcija. Iz naslova je jasno da ovaj stil interijera uključuje prisutnost samo potrebne stvari, praktične i funkcionalne. U sobi u minimalističkom stilu, odlično će izgledati niska krevet, sažete tablice i komoda. Što se tiče boja rješenje, onda su dobrodošli prigušen prirodne nijanse.
 2. Klasik. Za stil karakterizira jasna lakonski namještaj od prirodnih materijala: krevet, ormar, noćni ormarići. Ovdje prikladni su tekstilni predmeti. Birajući ih, trebate se obratiti pozornost na prirodne boje, biljnim ornamentima. Ako vam dobio je uzak spavaća soba, classic – jedan od najboljih načina kako riješiti zadatak.
 3. Japanski stil. Sličan minimalizam, ali ima neke nacionalne karakteristike koje ga čine više zanimljiv. Ako želite soba u japanskom stilu, onda obratite pažnju na jednostavnu niske namještaj, prirodne pastelne nijanse. Vodite računa o приглушенном svjetlu. Зонируйте prostor kliznim ekrana.
 4. Hi-tech. Stil previše sličan minimalizam, ali on функциональнее. Koristi malo detalja, prednost se daje suvremenim materijalima: stakla, plastike, metalu, koži. Ovaj stil često biraju mladi ljudi.
 5. Provansa. Spavaća soba u tom stilu će izgledati vrlo lijepo i seljački, ako se pravilno akcenti. Odaberite zavjese s cvjetnim uzorcima, pluća rimske zavjese. Za zidove stane tapete sa sitnim uzorkom.

Ideja za male prostorije

Unutrašnjost male spavaće sobe

Продумывая dizajn, slijedite sljedeće savjete:

 • Odaberite svjetlije nijanse zidova, poda i stropa. Oni su vizualno će povećati prostor. Jedan zid možete napraviti svijetlu.
 • Ako ste se odlučili da je ležao na podu je parket ili laminat, onda dati prednost диагональному način polaganja.
 • Ne paničariti prolaz.
 • Koristite ogledala i druge reflektirajuće površine. To je uvijek proširuje sobu. Odličan prijem dizajn – ogledalo koje visi ispred prozora.
 • Odabir namještaja za male sobe, obratite pažnju na kompaktni modeli.
 • Tekstila bolje pokupiti bez crteža.
 • Ne trebate kupovati velike teške zavjese, uzmi rimske ili valjak. Pogodna je jednostavan tila.
 • Ne držite u spavaćoj sobi ništa više, onih predmeta s kojima u ovoj prostoriji se ne koriste.
 • Ako odaberete stropovi, onda ostani na sjajnom filmu svijetle nijanse.

Kako planirati unutrašnjost mala soba

Ideja interijera

Prvo morate odlučiti sa stilom, u kojem će biti uređen prostor. Misleći kako opremiti spavaću sobu, pokušajte da bi se povećala njen ergonomski. Vodite računa o dorade materijala, a onda već o namještaj, kojoj napunite sobu. Ako imate dnevni boravak-spavaća soba s balkonom, a zatim pokušajte зонировать prostor. Sada, mnogi se okreću prema stručnjacima, koji čine projekt, na temelju kojeg se obavljaju sve poslove. Za mala soba je vrlo razumno rješenje.

Dizajn interijera spavaće sobe

Najvažnije je odabrati pravu završni materijali, namještaj i opremu. Продумывая dizajn vrlo male spavaće sobe, trebate procijeniti značajke sobi, razmislite koje tehnike treba koristiti kako bi se vizualno povećati prostor. Postoje brojni načini za izdavanje sobu, tako da joj je skromnih dimenzija nije ubacivala u oči: pravilno odabrane boje, raspored akcenata, nadležno korištenje dodatne opreme.

Pozadina

Ovaj materijal je češće drugih koristi za završnu obradu zidova. Odabir pozadine za male spavaće sobe, obratite pažnju na svoje mogućnosti bez većih ukrasa ili slike. Pogodna pozadina sa sjajnom ili teksturom površine. Ako je spavaća soba loše osvijetljen, onda bolje ostani na toplim bojama. Jedan zid može razlikovati kontrasta svijetla nijansa, ako svi ostali pozadina će biti однотонными. Dizajn male spavaće sobe se pruža tamne zidove. Stane svijetle boje tapeta:

 • plava;
 • siva;
 • lila;
 • pink;
 • bež;
 • krem;
 • breskve;
 • blijedo zelena.

Namještaj

To je ključni trenutak koji treba proučiti u dizajnu male spavaće sobe. Sve stavke namještaj bi trebao biti kompaktan. Dobro rješenje – nizak krevet ili kauč. Od noćni stolovi može odreći u korist uskih пеналов, jer oni su više prostran. Ne stane masivni namještaj slušalice, stijenke. Javi se ormar sa ogledalom vrata ili mali komoda. Ako dimenzije dopuštaju, možete postaviti mali toaletni stolić.

Dizajn male spavaće sobe bez prozora

Dekoracija prostorije bez prozora

U sobi se osjeća izrazit nedostatak dnevnog svjetla. Ovdje svakako treba prevladati svijetle nijanse kao ukras, tako i namještaja i pribora. Odustanite od velikih figura, принтов. Bolje kupiti čvrste teksture pozadine. Svakako razmislite o tome, kao i soba će biti osvijetljen. Izvora mora biti nekoliko, ali stropni luster nije prikladna. Kombiniranje spot i lokalni svjetlo na različitim razinama.

Uređenje spavaće sobe

Dekoraciju

Ne isplati завешивать zid mnoštvom slika i fotografija, više s masivnim okvirom, jer to odmah će naglasak je na tome da je prostor mali. Možete postaviti mali kolaž pored kreveta, ali ne u svijetle, a u nježnim tonovima. Statuete i ostali pribor potreban u spavaćoj sobi, samo ako oni ne će stvoriti dojam «nereda». Malu spavaću sobu uljepšati veliki broj tekstilnih predmeta, na primjer, malih jastuka.

Foto: kako opremiti malu sobu

Uređenje malog prostora

Da bi vam bilo lakše shvatiti što se unutrašnjost vam je bliže, pogledajte izbor fotografija. Ovdje možete pronaći najbolje ideje za male sobe. Pogledajte fotografije i uvjerite se da postoje brojni načini vizualno povećati spavaću sobu, odvratiti pozornost od njegove prave veličine. Nakon što je vidio toliko primjera, sigurno ćete shvatiti kako želite organizirati svoje mjesto za odmor.

Video: unutrašnjost za mala soba

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: