Čišćenje микроволновку za 5 minuta

Brzo pripremiti praktično bilo koje jelo, a ako je potrebno, odmrznuti proizvode – evo što je praktičnost električnih aparata pod nazivom «mikrovalna». Kada u kuhinji se pojavljuje ta vrsta kućanskih aparata, s vremenom neminovno se postavlja pitanje: kako očistiti микроволновку za 5 minuta? Vratiti se često koristi kućanskih aparata odgovarajuće vrste, nakon što je proveo nekoliko minuta, apsolutno neće biti puno komplikacija, potrebno je samo znati nekoliko dokazanih načina.

Kako očistiti микроволновку od masti unutar

Ostaci hrane i sloj masnoće na unutarnjim stijenkama pećnice – ovu sliku su vlasnici električnih aparata, kada se ponovno otvaraju njegova vrata. Prednost ove pogledom kućanskih aparata dnevno, ne zaboravite da s vremena na vrijeme MIKROVALNA pećnica treba biti očišćena od налипшего masti. Za to postoje dva načina: kupiti poseban alat u trgovini i koristiti ga u skladu s uputama proizvođača, drugi način – domaćim načine, kod kojih se rezultat nije manje učinkovit, ali pomaže uštedjeti novac.

Djevojka čisti микроволновку od masnoća

Ocat

Home način da se brzo čisti keramičke stijenke mikrovalne pećnice od naslaga pomaže ocat. Kao i limunska kiselina, on je u isto vrijeme uklanja neugodan miris, rđa, a da bi микроволновку, potrebno je napraviti otopinu. U posudi, koju zatim staviti u pećnicu upaliti 1 tbsp. žlica octa 200 ml vode, staviti trajanje ne duže od 7 minuta i čekati. Kada se aparat isključiti, uzmite vlažnu krpu i držite joj zidove, uklanjanje plaka masti i komadiće hrane.

Limuna ili limunske kiseline

Oprati микроволновку unutar do sjaja, tako da je ponovno засияла čistoćom, događa se pomoću limuna. Pri tome je korisno, sok i kora od voća цитрусового drveta, a ne gubi na efikasnosti i limunska kiselina. Za pripremu otopina, kapaciteta potrebno je miješati 200-250 ml vode s tri žlice soka od limuna ili zamijeniti ga na par žlica limunske kiseline, pažljivo promiješati i staviti, ne накрывая, unutar peći. U roku od pet minuta pod djelovanjem valova malter će ispariti i pokriti zidove, tada će ostati samo obrišite ih vlažnom krpom.

Čišćenje pećnice od masti uz pomoć limuna

Sode bikarbone

Još jedan učinkovit home način kako brzo očistiti микроволновку za 5 minuta, uključuje korištenje sode bikarbone. Univerzalni lijek koji se često koriste kako bi se odstranili svi posudu ili tanjur, dobro pomaže da se nosi s masti, a ujedno dezinficira površine. Rješenje se sastoji od proračuna 1 žlica sode bikarbone 2 šalice vode. Posudu staviti u unutrašnjost pećnice, uključuju maksimalno snažan način, otopina za čišćenje ostavite na 5 minuta. U nekim slučajevima postupak je potrebno ponavljati dok se čelik iznutra ne će opet sjati.

Kako ukloniti miris iz pećnice

S mirisom gari, ako tijekom kuhanja u jela ili kada разогревании, da ste pretjerali s timerom, pomažu sve iste kućni načine. Izborni proveo na kupnju posebnih sredstava za čišćenje za domaćinstvo, treba zaviriti u kuhinjski ormarić i tamo naći: ocat ili limunska kiselina, soda i neke druge vrste namirnica koje mogu biti korisne.

Domaćica čisti микроволновку kod kuće

Oni pomažu oprati stijenke mikrovalne pećnice do sjaj, a istovremeno uklonili neugodan miris. Ali postoje i druge opcije, kojima se ne će uspjeti iskoristiti, bez potrebe da ide na pranje. Jedna od opcija – kava, neutralizira svaki miris. Savršen izbor uključuje korištenje prirodnih, samo da je pivo piće. Pripremite ga za malo više nego uobičajeno serviranje: отлейте malo, ne dodajući šećer, i obrišite zidove kućanskih uređaja. Na ovaj postupak će manje od minute, a nakon par sati jednostavno isperite u otopini.

Pomoći u uzimajući osloboditi unutarnjeg prostora pećnice od neugodnih mirisa će postati sol i aktivni ugljen. Ako se koristi sol, aparat čak ne moraju uključivati, treba samo zaliti četiri-pet žlica u otvorenu posudu, staviti unutra u 10 sati i čvrsto zatvorite vrata. Sol za to vrijeme neutralizira sve mirise. Na sličan način djeluje i aktivni ugljen: растолочь 6-7 tableta, staviti preko noći u микроволновку, a ujutro izvaditi otvorena kapacitet. Od neugodnog mirisa neće ostati ni nagovještaj.

Video kako oprati микроволновку kod kuće

Biti uvijek kristalno čist mikrovalna pećnica sposoban samo u jednom slučaju: ako ne uživati u njoj. Ako je električni aparat koristiti za druge svrhe, onda se javlja potreba da se opere. Bold plaka na stijenkama, ostaci od kuhanja, zagrijavanja ili odmrzavanje proizvoda same od sebe neće nestati, ali s pravom pristupa, od njih neće ostati traga. Što i kako brzo očistiti микроволновку za 5 minuta? O vrlo jednostavne i učinkovite metode za čišćenje kućanskih uređaja kod kuće pročitajte više govori u videu ispod.

Čišćenje mikrovalne pećnice od masnoća

Probajte očistiti octom микроволновку

Čišćenje mikrovalne pećnice naranče корками

Kako do sjaja očistiti микроволновку sode bikarbone

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: